Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ασφαλτόστρωση του εθνικού δρυμού του Αίνου .

Eδώ και λίγες εβδομάδες έχει αρχίσει το έργο ασφαλτόστρωσης του δρόμου που πέρνα μέσα από το δρυμό και καταλήγει στις κεραίες. Αυτό θα είναι μια μεγάλη καταστροφή για το Αρχέγονο Δάσος του Αίνου.

Έχει γίνει διαπλάτυνση του δρόμου στο διπλάσιο πλάτος από ότι ήταν. Το βουνό θυμίζει νταμάρι, τα φορτηγά ανεβοκατεβαίνουν και τα σκαφτικά μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα δημιουργώντας τρομερό θόρυβο μέσα στο δρυμό. Στην είσοδό του, έχει στηθεί ολόκληρο εργοστάσιο, ένας μεγάλος σπαστήρας δημιουργεί υλικό για την πρώτη στρώση του δρόμου .


Ποιός ο λόγος να χαλάσουμε την ηρεμία του βουνού, να χαλάσουμε την φυσική ομορφιά, ρίχνοντας άσφαλτο, Να πληθύνει η κίνηση του βουνού εξαιτίας του δρόμου και να τρομάξουμε την πανίδα του βουνού και να γεμίσει το βουνό σκουπίδια। Αντι να εκμεταλλευτούμε όλα αυτά τα μοναδικά που έχει το βουνό μας εμείς το εκπολιτεύουμε χαλώντας την αυθεντικότητά του.

Για κατάχραση 190.000 ευρώ κατηγορείται ο πρώην δήμαρχος Ζακύνθου


Με χθεσινοβραδινή απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καταλογίζεται ευθύνη στον πρώην δήμαρχο Ζακύνθου, Φώτη Λαδικό, για έλλειμμα 190 χιλιάδων ευρώ στα ταμεία του δήμου.

Η απόφαση, ανακοινώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης από το νυν δήμαρχο, Διονύση Αχτύπη.

Σε αυτήν, γίνεται λόγος για δόλο και βαριά αμέλεια και σημειώνεται ότι ένα μέρος των χρημάτων ήταν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο ΙΚΑ που δεν πληρώθηκαν αλλά εκταμιεύτηκαν.

Το ποσό καλείται να καταβάλλει τώρα ο τότε δήμαρχος, Φώτης Λαδικός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει φύγει από τη Ζάκυνθο και παραμένει άγνωστο το πού μένει। Το έλλειμμα αφορά τα έτη από το1997 έως και 2000.
πηγή : zougla

Έβρεχε μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Καταγγελία αναρτήθηκε πριν λίγη ώρα στο blog tromaktiko σχετικά με γνωστό ξενοδοχείο της Κεφαλονιάς. Η αναγνώστρια γράφει:

Έβρεχε στην Κεφαλονιά και μέσα στο δωμάτιο! Στο κέντρο του δωματίου σε 8 σημεία και βέβαια πάνω στο ένα κρεβάτι. Δεδομένου πως η μόνη μας βιομηχανία είναι ο τουρισμός μας, θα έπρεπε να ντρέπονται. Το καλύτερο; Κοστίζει 60 ευρώ!


Επόμενο θέμα: Απάντηση του Irinna στην καταγγελία του tromaktiko

Πίστεψε ότι είχε χάσει 17.000 ευρώ στο Internet και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει

Τραγικές διαστάσεις για έναν ανήλικο κινδύνευσε να πάρει διαδικτυακό παιγνίδι ηλεκτρονικού τζόγου. Ο ανήλικος πίστεψε οτι εχασε 17.000 ευρω και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Εντοπίσθηκε όμως απο τον ψηφιακό έλεγχο της αρμόδιας Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά απο ψυχολογική υποστήριξη που του προσέφεραν επέστρεψε σπίτι του χωρίς να πραγματοποιήσει την απειλή του.
Ο ανήλικος συμμετείχε σε διαδικτυακο παιγνίδι στο οποίο δινόταν η δυνατότητα στους παίκτες συμμετοχής σε ηλεκτρονικό τζόγο. Τα χρήματα όμως που πόνταραν οι παίκτες ηταν εικονικά.
Ο ανήλικος δεν κατάλαβε τους όρους του παιγνιδιού και πιστέψει οτι ειχε χάσει 17.000 ευρω, τα οποία θα έπρεπε να πληρώσουν οι γονείς του στη διαδικτιακή εταιρεία.
Μετά το σοκ που υπέστη, εγκατέλεψει το σπίτι του, αφήνοντας δυο χειρόγραφα σημειώματα με τα οποία εξηγούσε τους λόγους για την απόφαση του.
Από την έρευνα της αρμόδιας υπηρεσίας και μετά απο την αξιολόγηση μηνυμάτων απο ειδικούς ο ανήλικος εντοπίσθηκε και ηταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
Κλήθηκαν ψυχολόγοι, απο την ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ, οι οποίοι ανέλαβαν να στηρίξουν ψυχολογικά τον ανήλικο ο οποίος επέστρεψε σπίτι του।
πηγή: τα νεα

Κλειστό παραμένει το ειδικό σχολείο στα Φαρακλάτα

Κλειστό παραμένει το μοναδικό ειδικό σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κεφαλονιά, δύο βδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Πρόκειται για το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στα Φαρακλάτα, ένα σχολείο που ιδρύθηκε με παρουσία των αρχών, πολλές κορδέλες και δηλώσεις και σήμερα βρίσκεται εγκαταλειμμένο.