Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Τα "Υπόγεια Ρευματα" στον Αστραίο

Τα “Υπόγεια Ρεύματα” ένα από τα κορυφαία ροκ συγκροτήματα της χώρας, θα εμφανιστούν το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στον “ΑΣΤΡΑΙΟ”. Για τους παλιούς δε χρειάζεται να πω τίποτα γιατι έχουν ακούσει χιλιάδες φορές τα τραγούδια τους. Για τους νέους που μπορεί να μη τους ξέρουν, δείτε μια μικρή βιογραφία του συγκροτήματος.


Το 1992 ξεκινούν να παίζουν μαζί τα μέλη του συγκροτήματος. Το 1993 ξεκινούν ηχογραφήσεις για τον πρώτο δίσκο. Το 1994 Τα Υπόγεια Ρεύματα κυκλοφορούν τον δίσκο "Ο μάγος κοιτάζει την πόλη". Το 1995 τα Υπόγεια Ρεύματα ηχογραφούν το δίσκο «Παραλογές». Το 1996 ηχογραφούν την καλοκαιρινή τους συναυλία στο θέατρο Βράχων, με τον καινούργιο τους ντράμερ, τον Βασίλη. Λίγο πριν τη μίξη του δίσκου, ο Βασίλης σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό. Το 1997 το γκρουπ ηχογραφεί το δίσκο "Τσαλακωμένες μέρες". Κυκλοφορεί ο ζωντανά ηχογραφημένος δίσκος του Γιώργου Νταλάρα από την Ιερά Οδό. Τα Υπόγεια Ρεύματα συμμετέχουν με το τραγούδι τους "Ασημένια σφήκα". Το 1998 ηχογραφούν το δίσκο "Εικόνες στα σύννεφα". Διασκευάζουν τη "Θαλασσογραφία", συμμετέχοντας σε ενα δίσκο με διασκευές κομματιών του Διονύση Σαββόπουλου. Το κομμάτι ερμηνεύει η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Το 1999 ξεκινούν οι ηχογραφήσεις του δίσκου "Μικρά που ’ναι τα όνειρα". Το 2000 ο δίσκος κυκλοφορεί. Το 2005 τα Υπόγεια Ρεύματα κάνουν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, διασκευάζοντας παλιά τους κομμάτια και δοκιμάζοντας ζωντανά, το νέο τους υλικό. Απο τον Μάρτιο του 2007 ο νέος τους δίσκος με τίτλο "Νέα Μέρα" κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία.Και τέλος το 2009 κάνουν συνεργασία με το Θάνο Μικρούτσικο με τίτλο "τους έχω Βαρεθεί".


Έως 1,823 ευρώ η βενζίνη στην Κεφαλονιά

Tην πρώτη θέση στην Eυρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να κατέχει η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Eλλάδα, η οποία την περασμένη εβδομάδα σημείωσε νέα αύξηση και έφτασε τα 1,635 ευρώ το λίτρο. Σύμφωνα με τις τιμοληψίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, που διενεργούνται σε 2.300 πρατήρια όλης της χώρας, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αυξήθηκε κατά 1,5 λεπτά το λίτρο ή ποσοστό 0,93%. H νέα μέση τιμή είναι περίπου 45% υψηλότερη από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


H υψηλότερη μέση τιμή της χώρας (ακόμη μια φορά) καταγράφηκε στην Kεφαλονιά (1,76 ευρώ), ενώ στον ίδιο νομό εντοπίστηκε και η υψηλότερη τιμή αντλίας, που ήταν 1,823 ευρώ το λίτρο.


ΗΜΕΡΗΣΙΑ