Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Εδωσαν από χίλια δολάρια για να ακούσουν τον Γιώργο


Από χίλια δολάρια πλήρωσε χθες καθένας από τους επιχειρηματίες που προσήλθαν στο υπερπολυτελέστατο ξενοδοχείο «Parker Meridien» της Νέας Υόρκης για να ακούσoυν την ομιλία του Ελληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου που συνοδευόταν και από δείπνο. Μάλιστα, αν ήθελαν στο τέλος να υποβάλουν και ερώτηση, θα έπρεπε να πληρώσουν επιπλέον άλλα 400 δολάρια! Βέβαια, για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, τα χρήματα αυτά δεν πάνε ούτε στον τραπεζικό λογαριασμό του πρωθυπουργού, ούτε στο ελληνικό κράτος. Τα παίρνει εξ ολοκλήρου ο αμερικανικός οργανισμός «Foreign Policy Association» που διοργάνωσε και την εκδήλωση.

Θέμα μηνών ο εντοπισμός πλανήτη που θα μοιάζει με τη Γη


Θέμα μηνών είναι να εντοπιστεί ένας πλανήτης ίδιος σχεδόν με τη Γη, υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες.

Όπως...

λένε, με τον ρυθμό με τον οποίο προχωρεί η έρευνα και η ανακάλυψη πλανητών έξω από το ηλιακό μας σύστημα, είναι θέμα λίγων μηνών να εντοπιστεί και ένας πλανήτης με χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά της Γης
Σύμφωνα με τον Σάμιουελ Αρμπεσμαν του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και τον Γκρεγκ Λάφλιν του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, πολύ σύντομα κάποια επιστημονική ομάδα θα ανακοινώσει ότι εντόπισε έναν πλανήτη με συνθήκες ευνοϊκές για την ανάπτυξη ζωής, ανάλογες με αυτές της Γης। Οι δύο ερευνητές πραγματοποίησαν αναλύσεις από τη διαδικασία που έχει οδηγήσει τα τελευταία 4-5 χρόνια στην ανακάλυψη περίπου 370 εξωηλιακών πλανητών και υποστηρίζουν ότι υπάρχει 50% πιθανότητα, να εντοπιστεί η επόμενη Γη τον προσεχή Μάιο.
Πηγή: irenepan.posterous.com

Η ταινία της ημέρας: Rambo (Star, 21:00)

Τώρα πια, ο Τζον Ράμπο, αν και ζει στην Ταϋλάνδη, έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση προτιμώντας να κάνει μεταφορές με το πλοίο του στον ποταμό Σάλουιν. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως οι μπελάδες δεν τον έχουν ξεχάσει!
Ο Μάικλ Μπάρνετ και η Σάρα Μίλερ, πρεσβευτές ανθρώπινων δικαιωμάτων, προσεγγίζουν τον Ράμπο και του ζητούν να τους μεταφέρει σε μια περιοχή της Μπούρμα, στα βάθη της ζούγκλας όπου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος.
Παρότι απρόθυμος, ο Ράμπο τελικά δέχεται. 'Oταν όμως τα μέλη της ομάδας συλλαμβάνονται ως όμηροι του ταγματάρχη Τιντ, ο Ράμπο αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του…


http://www.imdb.com/title/tt0462499/
http://tv.pathfinder.gr/star/star1009232100.html

Οι μονομάχοι της περιφέρειας. Συνεργασία Φόρτε-Καλούδη?

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και για τους Αντιπεριφερειάρχες.
Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν είναι πάντοτε ρόδινα για τους επικεφαλής των συνδυασμών, γιατί σε πολλές περιπτώσεις οι επιλογές των προσώπων έχουν προκαλέσει αντιρρήσεις, με αποτέλεσμα να γίνεται της κακομοίρας.
Εν τω μεταξύ, υπάρχει ένα καινούριο δεδομένο, δηλαδή η διαφαινόμενη συνεργασία του Γιώργου Καλούδη με το Μάκη Φόρτε, η οποία θα πυροδοτήσει σειρά αντιδράσεων.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής, το σκηνικό στην Περιφέρεια διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Άλλα 10 ονόματα στο ψηφοδέλτιο του Μιχαλάτου

Ο συνδυασμός Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά με υποψήφιο Δήμαρχο το Θεόφιλο Μιχαλάτο ανακοίνωσε 10 ακόμη ονόματα ως υποψηφίους στο ψηφοδέλτιό του. Αυτοί είναι οι:

  • Αναλυτή Αναστασία, Κομμώτρια
  • Ευθυμιάτος Στυλιανός, Πλοίαρχος ΕΝ
  • Θωμάς Γεώργιος, Οικονομολόγος
  • Μινέτος Διονύσιος, Περιβαντολλόγος
  • Νεοχωρίτου – Αντωνέλλου Σπυριδούλα, Υπάλληλος
  • Παντελειός Ανδρέας, Επιχειρηματίας
  • Παπαδάτου Αγάθη, Πρόεδρος ΚΑΠΗ Λειβαθούς
  • Παυλάτος Παναγής, Αρχιτέκτων – Μηχανικός
  • Σταματελάτος Παναγιώτης, Φοιτητής
  • Φιλιππάτος Γεράσιμος, Τοπογράφος-Μηχανικός,

Δεν φτάνουν τα 4 στρέμματα εκτός σχεδίου! - Το Υπουργείο απαντά αόριστα...

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, σαρωτικές αλλαγές στο σημερινό καθεστώς της εκτός σχεδίου δόμησης προαναγγέλλει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Από τον νέο χρόνο, αν επαληθευτούν οι πληροφορίες, δεν θα μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια για γήπεδα κάτω των δύο στρεμμάτων, ενώ σε ορισμένες περιοχές (Αττική, νησιά, παράκτιες ζώνες) δεν θα αρκούν ούτε τα 4 στρέμματα.

Στο νομοσχέδιο για τα δάση, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος το οποίο θα ρυθμίζει «τους όρους και περιορισμούς δόμησης γηπέδων που βρίσκονται είτε εκτός των ρυμοτομικών σχεδίων των πόλεων, κωμών και οικισμών, είτε εκτός των ορίων νομίμων υφισταμένων προ του 1923 οικισμών που στερούνται ρυμοτομικού σχεδίου, καθώς επίσης κάθε άλλο σχετικό ζήτημα» (άρθρο 30, παράγραφος 1).

Ως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με πληροφορίες, καταργούνται οι παρεκκλίσεις του Προεδρικού Διατάγματος του 1985, το οποίο σε ορισμένες κατηγορίες ακινήτων (π.χ. έχουν πρόσοψη σε εθνικούς, νομαρχιακούς ή δημοτικούς δρόμους) επιτρέπει την έκδοση οικοδομικής άδειας σε γήπεδα με επιφάνεια μόλις 750 τετ. μέτρων.

Στον "Καιάδα" οι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ


Η κυβέρνηση σπρώχνει τους πολίτες στην ιδιωτική ασφάλιση. Διαλύουν με συνέπεια και μεθοδικότητα ό,τι έχει απομείνει στη δημόσια και κοινωνική ασφάλιση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απαξίωση που συντελείται, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, στο επίπεδο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που παρέχει το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων - Ταμείο Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ).
Σύμφωνα με καταγγελίες τόσο του προέδρου του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ όσο και των περιφερειακών τμημάτων του, οι ασφαλισμένοι του ταμείου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας στερούνται ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Επίσης, σύμφωνα με καταγγελίες και στην υπόλοιπη χώρα, οι ασφαλισμένοι για να μπορέσουν να έχουν στοιχειώδη εξυπηρέτηση υπόκεινται σε αβάσταχτη ταλαιπωρία.
...
Το τμήμα Δυτικής Ελλάδας με έγγραφό του αναφέρει την έντονη δυσαρέσκεια των ασφαλισμένων και από τους 4 νομούς (Αχαΐα, Ηλεία, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος) που ανήκουν στο τμήμα για το απαράδεκτο επίπεδο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που παρέχει ο ασφαλιστικός φορέας, για τους ίδιους λόγους που αναφέρονται ανωτέρω. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι ασφαλισμένοι από Κόρινθο και Ιθάκη που εξυπηρετούνται από τα γραφεία της Πάτρας.

Διαμαρτυρία για το κυλικείο Γυμνασίου - Λυκείου Σάμης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Δ/ντη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Γεράσιμου Ανδρεάτου θέλω να καταγγείλω τις αυθαιρεσίες, τις αδικίες και τον εμπαιγμό που έχω υποστεί μετά την συμμετοχή και την νίκη μου στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για την μίσθωση του σχολικού κυλικείου του Γυμνασίου-Λυκείου Σάμης.

1. Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε με αρ. 4/10-5-2010 πράξη της σχολικής επιτροπής Γυμνασίου- Λυκείου Σάμης και έγινε νόμιμα τις 15 Ιουνίου 2010.

2. Το αποτέλεσμα με ανακηρύσσει πλειοδότρια και νικήτρια καθότι είχα όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, την εγγύηση και την μεγαλύτερη προσφορά.

3. Ο Λυκειάρχης κ. Ιωάννης Κοσμάτος συγκαλεί ξανά την τριμελή επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού και αναφέρει ότι το αποτέλεσμα που και ο ίδιος ψήφισε δεν ήταν ΣΩΣΤΟ καθώς η συμμετέχουσα και προκάτοχος του κυλικείου κ. Άννα Ασβεστά έφερε τα πιστοποιητικά συμμετοχής της ΔΥΟ μέρες μετά τον διαγωνισμό και ο ίδιος της πρόσθεσε μόρια προϋπηρεσίας και έπρεπε ληφθούν και αυτά υπόψη όπως είπε…………..!!!!!!!!!!!!!!Γνωρίζοντας ότι μετά το άνοιγμα των προσφορών ο διαγωνισμός έχει λήξει και δεν είχε κανένα δικαίωμα να προσθέσει τίποτα στο φάκελο. 

Συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ ο υπάλληλος της ΣΔΟΕ με το φακελάκι

 Ο 54χρονος υπάλληλος ήταν μεγαλοστέλεχος της ΠΑΣΚΕ στην Κέρκυρα και πρώην πρόεδρος των εφοριακών της παράταξης
- Πιάστηκε στα πράσα την ώρα που έπαιρνε ... χαρτζιλίκι για να κλείσει τα μάτια στις φορολογικές παραβάσεις κατασκευαστικής εταιρίας και κάποιων σκαφάτων και... «πισινάτων» στους Παξούς!
Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ βρέθηκε στους Παξούς με την εντολή να πραγματοποιήσει ελέγχους και να εντοπίσει αν υπάρχουν παραβάσεις από ιδιοκτήτες σκαφών ή σπιτιών που διαθέτουν πισίνες. Κατά τη διάρκεια ελέγχου σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρία του νησιού, εντόπισε παραβάσεις, αλλά πρότεινε στον ιδιοκτήτη της... διακανονισμό. Δηλαδή φακελάκι, ύψους 30.000 ευρώ, για να τακτοποιήσει το ζήτημα!
Όμως οι ιθύνοντες της κατασκευαστικής εταιρίας αποφάσισαν να απευθυνθούν στις αρχές. Και η υπόθεση έφτασε μέχρι το υπουργείο Οικονομικών. Με δόλωμα τον ιδιοκτήτη της εταιρίας, ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ συνελήφθη επ' αυτοφώρω να παίρνει 5000 προκαταβολή για τις 30.000 ευρώ που είχε ζητήσει.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου ο 54χρονος "αδιάφθορος" Γιάννης Μέξης είχε αποσπαστεί στην υπηρεσία του ΣΔΟΕ πριν απο τρεις μήνες για να ενισχύσει τους φορολογικούς ελέγχους στα νησιά του Ιονίου.
Το κλιμάκι που ερευνά την υπόθεση διαφθοράς εκτιμά πως ο κ. Μέξης δεν δρούσε μόνος του και αναζητούν τον συνεργό του μέσα στην υπηρεσία.
Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο εν λόγω υπάλληλος τίθεται σε αργία και θα μείνει εκτός υπηρεσίας για τουλάχιστον δυο χρόνια, ενώ θα ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες.


kefalos-net.blogspot.com

Κουβεντούλα με τα Σέστα

Επειδή θέλαμε μια πιο άμεση επαφή με τους αναγνώστες μας προχωρήσαμε σε μια μικρή επανασχεδίαση της ιστοσελίδας των Σέστων. Προσθέσαμε άλλη μια στήλη για να έχετε περισσότερες πληροφορίες από την πρώτη ματιά, ενώ στο πάνω μέρος της δεξιάς στήλης προσθέσαμε ένα chat για να τα λέμε πιο άμεσα και να συζητάμε on-line.

Ελπίζουμε να σας άρεσε η πρωτοβουλία μας και να περνάτε να τα λέμε και από εκεί...

Προς τη Δήμαρχο Παλλικής

Αγαπητή κυρία Αλεξανδροπούλου,

Η εφημερίδα Ανεξάρτητος με δημοσίευμα της στις 17/9/2010 μεταξύ άλλων αναφέρει:

"...σύμφωνα με πληροφορίες του “Α” ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Μ. Κοτσιλίνης ετοιμάζεται να εισπράξει ένα ηχηρό “όχι” από την δήμαρχο Παλικής Ν. Αλεξανδροπούλου.
Οι πληροφορίες λένε ότι ενώ αρχικά η κα Αλεξανδροπούλου είχε συμφωνήσει να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του κ. Κοτσιλίνη, τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει στροφή 180 μοιρών, καθώς φέρεται να διαφωνεί με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ως διέξοδο η δήμαρχος Παλικής βλέπει τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην αιρετή Περιφέρεια ειδικά τώρα που επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο συμπατριώτης μας Ηλ. Μπεριάτος..."

Στις 18/9/2010 και στην ίδια εφημερίδα η Δήμαρχος Παλικής με γραπτή της δήλωση αναφέρει: