Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010


Διημερο προσκοπικων εκδηλωσεων για τα 100 χρονια ελληνικου προσκοπισμου!

Οι εκδηλωσεις ξεκινουν με εορταστικη εκδηλωση το σαββατο 18 δεκεμβριου στις 19:30 στο πνευματικο κεντρο της ιερας μητροπολεως κεφαλληνιας "αποστολος παυλος", με τη συμμετοχη του 1ου ς/π αργοστολιου και του 1ου ς.ν/π ληξουριου. το αποκορυφωμα των δρασεων των τμηματων ειναι την κυριακη 19 δεκεμβριου στις 11:00π.μ. στην κεντρικη πλατεια Αργοστολιου!

Εκει, εκτος των αλλων, σε συνεργασια με τη μη κυβερνητικη περιβαλλοντικη οργανωση " Αρκτουρος " θα πραγματοποιηθει ειδικη δραση με θεμα " σωστε τους λυκους" με σκοπο την ευαισθητοποιηση των πολιτων για τη διασωση του λυκου.

Στον ιδιο χωρο θα λειτουργει το χριστουγεννιατικο bazzar του 1ου συστηματος προσκοπων Αργοστολιου με δημιουργίες των παιδιων.

σας περιμενουμε ολους!!!!!!!!!

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, στη Ζάκυνθο

Τη Ζάκυνθο επισκέπτεται σήμερα ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Διονυσίου. Ο κ. Σπύρου, κατά την παραμονή του στη Ζάκυνθο, θα έχει σειρά συναντήσεων με τους συνεργάτες του στο νησί, ενώ σήμερα θα επισκεφτεί τη Νομαρχία, όπου θα συναντηθεί με το Νομάρχη, Διον. Γάσπαρο και στη συνέχεια θα δώσει Σ/Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Επιπλέον σκοπός του περιφερειάρχη στη Ζάκυνθο είναι να ευχαριστήσει τους πολίτες που τον στήριξαν στις εκλογές και να ενισχύσει τους δεσμούς του με τους κατοίκους του, στην απαρχή της θητείας του.
Τελετή αδελφοποίησης σωματείων
Το Σάββατο το βράδυ, ο κ. Σπύρου θα συμμετάσχει στην τελετή αδελφοποίησης των Μουσείων Σολωμού Ζακύνθου και Κέρκυρας.
Στο χαιρετισμό του στην τελετή, ο αιρετός περιφερειάρχης θ’ αναφερθεί στην πολιτική του για τον Πολιτισμό στα Ιόνια Νησιά και θ’ ανακοινώσει το πρόγραμμά του που αφορά στη δημιουργία ενός Πρωτοκόλλου Πολιτιστικών Σωματείων της Επτανήσου, με απώτερο στόχο να δημιουργήσει Ενιαίο Οργανωτικό Πολιτιστικό Φορέα για όλα τα νησιά
Ενιαία πολιτική προβολής
Η συνένωση  δυνάμεων, η ενιαία πολιτική ανήκει  στις προτεραιότητες του αιρετού περιφερειάρχη. Η προβολή θα γίνεται στη βάση: Ιδιότυπος Επτανησιακός Πολιτισμός, με ανάδειξη ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και  εκδηλώσεων.
Ειδικότερα, προβολή σε περιόδους γιορτών, όπως Πάσχα στην Κέρκυρα, Καρναβάλι στη Ζάκυνθο, με τις ομιλίες  και τη γκιόστρα, Γιορτές Λόγου και Τέχνης και Φολκλορικό Φεστιβάλ Λευκάδας, Χορωδιακό Φεστιβάλ Κεφαλονιάς, Οδυσσειακό Κέντρο Ιθάκης, Παξοί – Πολιτιστικό Χωριό της Ευρώπης κλπ. αλλά και σε ετήσια βάση μέσω διαδικτύου.
«Η Αυτοδιοίκηση μπορεί και οφείλει να λειτουργεί με στρατηγική και όραμα, με πνεύμα συνεργασίας και ανοιχτούς ορίζοντες, στοχεύοντας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το ιδανικό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον: την κοινωνία, δηλαδή, που αξίζει στον πολιτισμό που κληρονομήσαμε, για να μπορέσουμε αυτόν τον πολιτισμό να τον αξιοποιήσουμε δημιουργικά και να τον παραδώσουμε καλύτερο σ’ εκείνους που τον χρωστάμε: στις επόμενες γενιές», δήλωσε ο κ. Σπύρου, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες του για το Πολιτισμό.
Ο κ. Σπύρου θα επιστρέψει στην έδρα της Περιφέρειας την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου.
πηγή: The best

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο....!!!!

Μπαράζ αποκρατικοποιήσεων με αξιοποίηση των ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο, αλλά και ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών συμμετοχών σε τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις, προβλέπει το σχέδιο που κατήρτισε την Τετάρτη η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία 7 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2013.

Η Διυπουργική αποφάσισε τη σύσταση ειδικής γραμματείας που θα ασχολείται με την καταγραφή και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, ενώ έδωσε και στη δημοσιότητα λίστα με τα ακίνητα που σκοπεύει άμεσα να αξιοποιήσει. Ως προς το Ελληνικό, αποφασίστηκε η σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού που θα προωθήσει με διαδικασίες fast track την εκμετάλλευσή του. Ταυτόχρονα, δρομολογείται η αξιοποίηση του «χαρτοφυλακίου» του Δημοσίου, από τα ΕΛΤΑ και το Ταμείο Παρακαταθηκών, μέχρι το καζίνο και τα αεροδρόμια.
Στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΑΑ συμμετείχαν τα μόνιμα μέλη της Επιτροπής, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, όπως επίσης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, ο Υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της διυπουργικής, όπως ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών:

Α. Αξιοποίηση της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας

Ιδρύεται υπηρεσία με την επωνυμία ΕΥΔΕ ΙΟΝΙΟΥ

Ειδική υπηρεσία δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων (ΓΓΔΕ) του υπουργείου Υποδομών, με αντικείμενο τα θέματα που αφορούν τη μελέτη και κατασκευή νέων έργων ροής υδάτων, έργων αφαλάτωσης και διύλισης, καθώς και συνοδευτικά έργα για την υλοποίηση της ύδρευσης των νήσων Κέρκυρας, Παξών και των υπόλοιπων νησιών του Νομού Κέρκυρας.
Η υπηρεσία θα αποτελεί διεύθυνση της ΓΓΔΕ και θα ονομάζεται «Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων Ιονίου» (ΕΥΔΕ ΙΟΝΙΟΥ). Η έδρα της ΕΥΔΕ Ιονίου θα βρίσκεται στην Κέρκυρα και η διάρκεια λειτουργίας της θα είναι οκταετής.

Η στελέχωση της ΕΥΔΕ Ιονίου θα πραγματοποιηθεί με μετακινήσεις μονίμων ή με σύμβαση υπαλλήλων που υπηρετούν στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας δημοσίων έργων ή με μετακινήσεις υπαλλήλων από άλλους τομείς του δημόσιου τομέα.
Η υπηρεσία θα λειτουργήσει με 20 υπαλλήλους, εκ των οποίων στην κατηγορία ΠΕ θα είναι 5 πολιτικοί μηχανικοί, 1 μηχανολόγος μηχανικός, 1 ηλεκτρολόγος μηχανικός, 2 τοπογράφοι μηχανικοί, 1 χημικός μηχανικός, 1 ΠΕ πληροφορικής, 1 γεωλόγος και 2 διοικητικού- οικονομικού. Στην κατηγορία ΤΕ χρειάζεται ένας υπάλληλος τεχνολογικών εφαρμογών. Στην κατηγορία ΔΕ θα αξιοποιηθούν 2 οδηγοί, 1 χειριστής Η/Υ, 2 υπάλληλοι διοικητικού λογιστικού και στην κατηγορία ΔΕ 1 άτομο ως προσωπικό καθαριότητας.

πηγή : το εθνος

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο 26χρονος ιδρυτής του Facebook, ανακηρύχθηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2010 από το περιοδικό Time.

Η επιλογή έγινε από τους συντάκτες και τους ανταποκριτές του περιοδικού. Οι αναγνώστες, ωστόσο, είχαν διαφορετική άποψη, αφού ως πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή ψήφισαν τον ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Άσαντζ.

Και στις δύο περιπτώσεις, το διαδίκτυο ήταν ο μεγάλος νικητής.

Εξηγώντας την επιλογή του Ζούκερμπεργκ, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Ρίτσαρντ Στένγκελ υποστήριξε ότι το Facebook, με 500 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο «άλλαξε τον τρόπο της ζωής μας».

Τη δεύτερη θέση στις επιλογές της συντακτικής ομάδας του Time καταλαμβάνει το πολιτικό κίνημα Tea Party και την πεντάδα συμπληρώνουν, με σειρά επιλογής, οι Τζούλιαν Άσαντζ, Χαμίντ Καρζάι και οι 33 παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι στη Χιλή.

Το κοινό ψήφισε για πρόσωπο της χρονιάς τον ιδρυτή του Wikileaks. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και η ποπ σταρ Lady Gaga.
πηγή: τα νεα