Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η έναρξη της ποδοσφαιρικής σαιζόν στη Κεφαλονιά


Με τρεις αγώνες για το θεσμό του τοπικού Κυπέλλου αρχίζει η νέα αγωνιστική σαιζόν σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, με τις ευχές όλων για ένα καλό και ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα και Κύπελλο, με υγεία για όλους όσοι ασχολούνται με το τοπικό ποδόσφαιρο αλλά και αρκετό κόσμο στα γήπεδα.
Την αυλαία «ανοίγει» ο αγώνας της Ευγέρου με τα Ομαλά, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σ’ ένα πολύ ενδιαφέρον ματς, ανάμεσα σε ομάδα της Β’ και της Α’ Κατηγορίας αντίστοιχα. Ιδιαίτερα ενισχυμένοι οι γηπεδούχοι (που έπειτα από αρκετό καιρό, κι έπειτα από δική τους απόφαση, δεν θ’ αγωνιστούν στα Φαρακλάτα) κοντράρονται με μία από τις πιο σταθερές ομάδες της Α’ Κατηγορίας τα τελευταία χρόνια, που με τη σειρά της ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό της 3-4 ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Παιχνίδι που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών φίλων του τοπικού ποδοσφαίρου.

Υπογραφή Μνημονίου με την κυβέρνηση του Κατάρ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
24 Σεπτεμβρίου 2010

Το Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) που υπογράφηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης του Κατάρ αφορά τη δημιουργία επιτροπής, η οποία θα εξετάσει πιθανές κοινές επενδυτικές δραστηριότητες.
Μεταξύ άλλων, η Επενδυτική Αρχή του Κατάρ (Qatar Investment Authority) επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να επενδύσει στην Ελλάδα κεφάλαια έως και πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα πεδία στα οποία θα διερευνηθούν οι δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας είναι τα εξής: τουρισμός, μεταφορές, υποδομές, real estate, χρηματοπιστωτικός τομέας και ενέργεια.
Η Κοινή Επιτροπή, στην οποία θα συμπροεδρεύουν από Ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Επικρατείας, Χ. Παμπούκης και από την πλευρά του Κατάρ, ο Αχμάντ Αλ Σαγέντ, Εκτελεστικός Διευθυντής του Qatar Investment Authority, θα αξιολογήσει τα επενδυτικά σχέδια και τις προτάσεις και θα αναζητήσει αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες.
Η προοπτική συνεργασίας με ένα ιδιαίτερα σημαντικό και αξιόπιστο διεθνές fund αντανακλά τα αποτελέσματα των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης για ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών έναντι των αναπτυξιακών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας.

Προηγούμενο άρθρο: Η Αρχή Επενδύσεων του Κατάρ