Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

+18 ΜΟΝΟ

Ένας νεαρός αφήνει τη φίλη του στο σπίτι της, μετά από ένα ραντεβού τους. Όταν φτάσανε στην πόρτα του σπιτιού της, στηρίζεται με το ένα χέρι του στον τοίχο και της λέει:
- Θα μου πάρεις μια πίπα;

- Τι; Είσαι τρελός;
- Μη σε νοιάζει, θα κάνουμε γρήγορα, λέει αυτός.
- Όχι! Κάποιος μπορεί να μας δει.
- Μα έλα τώρα. Μια μικρή πίπα, επιμένει αυτός. Άλλωστε το ξέρω ότι σ’ αρέσει.
- Όχι! Είπα όχι!
- Μωρό μου, μη μου το κάνεις αυτό.
Ξαφνικά η μικρότερη αδελφή της κοπέλας εμφανίζεται στην πόρτα, αγουροξυπνημένη, τρίβοντας τα μάτια της. Τους κοιτάζει και τους δυο και λέει:
- Ο μπαμπάς είπε να του πάρεις μια πίπα,
αν δε του πάρεις να του πάρω εγώ μια πίπα ή η μαμά ή και ακόμα θα έρθει και ο ίδιος να του πάρει πίπα
αλλά πες του μ@λ@κα να πάρει το χέρι του από το θυροτηλέφωνο, για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε λιγάκι!!!! .


Το να είσαι σκύλος στην Ελλάδα...


1η εβδομάδα Σήμερα είμαι ηλικίας μιας εβδομάδας. Τι χαρά να είμαι μέρος αυτού του Κόσμου!

1 μηνός Η μαμά μου με φροντίζει πάρα πολύ καλά। Είναι μια εξαιρετική μητέρα।

2 μηνών Σήμερα με χώρισαν από τη μητέρα μας। Ήταν πολύ ανήσυχη και με τα μάτια της με χαιρετούσε।Ελπίζω η νέα «ανθρώπινη» οικογένειά μου να με φροντίζει το ίδιο καλά με τη μαμά μου.

4 μηνών Έχω μεγαλώσει πολύ γρήγορα, τα πάντα τραβάνε την προσοχή μου। Υπάρχουν μερικά παιδιά στο σπίτι που μου είναι σαν «μικρά αδερφάκια»। Παίζουμε πολύ, τραβάνε την ουρά μου κι εγώ τους δίνω μικρές ψεύτικες δαγκωνιές για πλάκα.

5 μηνών Σήμερα μου φωνάξανε। Η κυρία μου ήταν πολύ αναστατωμένη επειδή ούρησα μέσα στο σπίτι. Όμως δεν μου είπαν ποτέ πού έπρεπε να το κάνω αυτό. Επίσης, κοιμάμαι στο χωλ. Στεναχωρήθηκα πολύ γι' αυτό!

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...

Η φράση "έφαγε χυλόπιτα" προέρχεται από το παρασκεύασμα χυλού που έδιναν παλιά οι ψευτογιατροί για τον περιορισμό του καημού των ερωτευμένων!

Η φράση "του πήρε τον αέρα" προέρχεται από την αρχαιότητα και την εκμετάλλευση του ανέμου κατά τις ναυμαχίες έναντι του εχθρού!

Η γνωστή συνοικία των Αθηνών ονομάστηκε "Κολωνάκι" από ένα κολωνάκι που ήταν χτισμένο εκεί για προληπτικούς λόγους όπως συνηθιζόταν κατά την Τουρκοκρατία!

Στον γνωστό άθλο του Ηρακλή τα γνωστά "χρυσά μήλα των εσπερίδων" ήταν ...πορτοκάλια!

Όταν αποκαλούμε μια κοπέλα "Σουσουράδα" κυριολεκτικά σημαίνει αυτή που κουνά τα οπίσθιά της!

Όταν δίνουμε σε κάποιον "πουρμπουάρ" η ακριβής του ερμηνεία είναι ότι του προσφέρουμε χρήματα για να πιει κάτι δηλαδή τον κερνάμε ένα ποτό!

Οι οδηγοί των πρώτων αυτοκινήτων ατμού ονομάστηκαν "σοφέρ" δηλαδή "θερμαστές" γιατί ζέσταιναν το νερό της μηχανής πριν ξεκινήσουν!

Η γνωστή συνοικία Πατήσια ονομάστηκε έτσι από την αντίστοιχη Τούρκικη λέξη που σημαίνει: τα κεκτημένα αγροκτήματα!

blackstategr

Συνελήφθη στον Πόρο για κλοπή περιπτέρου

Συνελήφθη στο λιμάνι του Πόρου, ενώ προσπαθούσε να φύγει με πλοίο από το νησί, 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται από την Αστυνομία για κλοπή περιπτέρου στο Αργοστόλι.
Για το θέμα αυτό η Αστυνομική Δ/νση Κεφαλληνίας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

Απογευματινές ώρες της 29-9-2010 στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας άγνωστο άτομο εκμεταλλευόμενο την ολιγόλεπτη απουσία υπαλλήλου περιπτέρου εισήλθε σε αυτό και αφαίρεσε χρηματικό ποσό σε ευρώ.
Πράξη καταγγέλθηκε Υπηρεσία μας πρωινές ώρες της 30-9-2010 και αμέσως άρχισαν εκτεταμένες αναζητήσεις για εντοπισμό και σύλληψη του δράστη.
Μεσημβρινές ώρες ανωτέρω δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη στο λιμάνι του Πόρου από Αστυνομικούς του Α.Τ. Ελειού-Πρόννων και ενώ προσπαθούσε να φύγει με πλοίο από το νησί.
Συλληφθείς οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου όπου αναγνωρίστηκε από τον παθόντα και εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για ημεδαπό ηλικίας 27 ετών, κάτοικο περιοχής Αργοστολίου, άτομο το οποίο και στο παρελθόν έχει απασχολήσει την Υπηρεσία μας με υποθέσεις Ναρκωτικών.
Συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτ/κών Κεφαλληνίας για τα περαιτέρω.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου.

Το ΔΗΚΚΙ στηρίζει την Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά

Το ΔΗΚΚΙ σε συνεδρίαση του Πολιτικού του Συμβουλίου και της Διοικούσας Επιτροπής με θέμα τις ¨Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2010» αποφάσισε στις επερχόμενες εκλογές για την Κεφαλονιά να στηρίξει το Ψηφοδέλτιο του ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ ¨Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά».
Θεωρώντας ότι η ανεξάρτητη αυτή υποψηφιότητα, αυτό το ψηφοδέλτιο που στελεχώθηκε από ευαισθητοποιημένους και εν πολύς καταξιωμένα στη τοπική κοινωνία άτομα, θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής , βάζοντας ένα φρένο στην ασυδοσία και την ιδιοκτησιακού τύπου συμπεριφορά των υποψηφίων του δικομματισμού.
Προς τούτο θέλουμε να επισημάνουμε στους δημότες ότι, πέραν των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σαν δημότες και τις προτάσεις που θα συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα δράσης της Δημοτικής Παράταξης που θα κατατεθεί στη κρίση τους, υπάρχουν και τα πολιτικά χαρακτηριστικά τα οποία κυριαρχούν και ίσως επισκιάσουν το τοπικό χαρακτήρα των επερχόμενων εκλογών.
Πάνω σ’ αυτό το πνεύμα και στη βάση των Δημοκρατικών Αυτοδιοικητικών Αρχών καλούμε όλους τους Δημότες που:
1. Εκφράζουν την αντίθεση τους στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και το Μνημόνιο
2. Αγωνίζονται και εγκρίνουν τον αγώνα για τον απεγκλωβισμό της χώρας από την «Τρόικα», την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Δ.Ν.Τ.
3. Τις νέες και νέους που ονειρεύονται και διεκδικούν ένα ανθρώπινο μέλλον σε ανθρώπινες Πόλεις.
4. Όσους και όσες κατανοούν ότι η απάθεια και η απραξία οδηγούν στη παθητική προσαρμογή σε όλο και πιο απαράδεκτες καταστάσεις ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετούν ισχυρά συμφέροντα.

Τους καλούμε να συμμετέχουν ενεργά στη προσπάθεια που κάνει η Δημοτική Παράταξη «Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά» και ο Επικεφαλής Θεόφιλος Μιχαλάτος, για τη προστασία και αναβάθμιση του Δήμου και την υπεράσπιση και ευημερία των Δημοτών.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Μοσχόπουλος άδειασε το Βαλλιανάτο

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι KC και σε ερώτηση της Δημοσιογράφου Γ. Σιούτη που αφορούσε το αίτημα Βαλλιανάτου για διαγραφή Φόρτε όπως αυτό τέθηκε στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς από τον ίδιο τον κύριο Βαλλιανάτο, ο
Βουλευτής επικαλέσθηκε τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των επερχόμενων εκλογών,όπου ο Πολίτης καλλείται να ψηφίσει π.χ το Δήμαρχο που θα αντιμετωπίσει καλλύτερα τα προβλήμα της περιοχής του. (σε αντίθεση με τις Βουλευτικές εκλογές όπου οι ψηφοφόροι καλλούνται να ψηφίσουν κόμμα).Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το κόμμα δεν επιβάλλει υποψήφιο αλλά προτείνει στις κοινωνίες αυτούς που θεωρεί καλλύτεροους για να επιλύσουν τα προβλήματα τους.
Αν αυτό δεν είναι άδειασμα σε αυτούς που επιζητούν την κεφαλή των επονομαζόμενων ως ανταρτών τότε τι είναι;

http://politika-mezedakia.blogspot.com/2010/10/blog-post_3524.html