Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ντέρμπι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Σε Ντέρμπι έχει εξελιχθεί η εκλογική αναμέτρηση για την Περιφέρεια. Τίποτα δεν είναι σίγουρο και τίποτα δεν έχει κριθεί. Λίγο πρίν τη τελική ευθέια της Κυριακής καταγράφεται ανατροπή στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Προηγείται μεν ο κ. Σπ. Σπύρου της ΝΔ αλλά στο στρατόπεδο του ΠαΣοΚ έχει περάσει μπροστά ο κ. Ηλ. Μπεριάτος και ο «αντάρτης» κ. Γ. Καλούδης βρίσκεται στην τρίτη θέση.

πηγή: το βήμα

Υπόσχονται ενίσχυση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ των νησιών

Την ενίσχυση των πολυνησιωτικών ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) με κοινοτικά κονδύλια και με σκοπό την αναδιαμόρφωση του προφίλ τους, ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά και να συμβάλουν, παράλληλα, στις τοπικές οικονομίες, προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Οπως έγινε γνωστό, η στήριξη και η ανάδειξη των πολυνησιωτικών ΑΕΙ θα πραγματοποιηθεί μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», κονδύλια του οποίου θα διατεθούν για «πρότυπες δράσεις και υποδομές στήριξης καινοτόμων πρακτικών». Ητοι, νέα αναμορφωμένα προγράμματα σπουδών και πολιτικές που θα προσελκύσουν ξένους φοιτητές, αλλά και καθηγητές, διεπιστημονικά και διατμηματικά προγράμματα, θερινές σπουδές, ερευνητικές πρωτοβουλίες με ταυτόχρονη πρόσκληση ειδικών κ.ά.

Το πρόγραμμα, ουσιαστικά, αφορά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που έχει 16 τμήματα διάσπαρτα στα νησιά κυρίως του Ανατολικού Αιγαίου (εκτός της Σύρου λειτουργούν σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ρόδο) και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων που διαθέτει οχτώ τμήματα μοιρασμένα σε Κεφαλονιά, Λευκάδα, Ζάκυνθο.