Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοινώθηκε η απόσυρση αυτοκινήτων

Ανακοινώθηκε η κοινή υπουργική απόφαση για την απόσυρση και τις απαιτούµενες διαδικασίες, ενώ η εφαρµογή της θα αρχίσει δέκα ηµέρες µετά τη δηµοσίευσή της στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως (δηλαδή περίπου δύο εβδοµάδες από σήµερα). 

Η απόσυρση θα ισχύσει µέχρι τις 20 ∆εκεµβρίου 2011 και προβλέπει την πλήρη απαλλαγή από τα Τέλη Ταξινόµησης στα µοντέλα έως 900 κ.εκ. και εργοστασιακή αξία έως 6.000 ευρώ και στα µοντέλα έως 1.400 κ.εκ.και εργοστασιακή αξία µέχρι 8.000 ευρώ. Από τα 1.401 κ.εκ. έως τα 1.600 κ.εκ. απαλλάσσονται τα καινούργια αυτοκίνητα από το 65% του Τέλους Ταξινόµησης και εργοστασιακή αξία έως 11.000 ευρώ, ενώ από τα 1.601 κ.εκ. έως τα 2.000 κ.εκ. προβλέπεται 50% µείωση του Τέλους Ταξινόµησης και εργοστασιακή αξία έως 14.000 ευρώ. Τα κέρδη για τον καταναλωτή αυξάνονται όσο µεγαλύτερου κυβισµού είναι το καινούργιο µοντέλο το οποίο θα επιλέξει. Ετσι, στα µοντελάκια έως 900 κ.εκ. θα γλιτώσει χάρη στην απόσυρση το πολύ 300 ευρώ, στην κατηγορία από 901 έως 1.400 κ.εκ. το µέγιστο όφελος φτάνει τα 960 ευρώ, στα 1.401 έως 1.600 κ.εκ. η τιµή του καινούργιου αυτοκινήτου µειώνεται έως 1.430 ευρώ, µεταξύ 1.601 και 1.800 κ.εκ. έχουµε µειώσεις έως 2.100 ευρώ, ενώ από 1.801 έως 2.000 κ.εκ. ο προϋπολογισµός µας ανακουφίζεται έως 2.800 ευρώ! 

Διαταραχές προσωπικότητας και συμπεριφοράς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΑΜΚΕ «ΜΕΤΑΒΑΣΗ» σε συνεργασία με την σχολή ΕΠΑΣ. Β. Νοσηλευτών του Γ. Ν. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς με επικεφαλή τον κο Σακαλή Σ. θα πραγματοποιήσει στο χώρο της Σχολής την Πέμπτη 17-02-11 στις 10:00πμ το 7ο εκπαιδευτικό μάθημα 2 ωρών με τίτλο: «Ψυχικές Διαταραχές και Ταξινόμηση Β: Διαταραχές προσωπικότητας και συμπεριφοράς». Εισηγήτρια είναι η κα Ευαγγελία Ραυτοπούλου – Ψυχολόγος της Μονάδας. Πρόκειται για το έβδομο μάθημα του ολοκληρωμένου προγράμματος κατάρτισης με θέμα: «Εισαγωγή στην Πρώιμη Ανίχνευση Ψυχικών Παθήσεων» που έχει ενταχθεί στην διδακτική ύλη της Σχολής. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όποιον εκτός από τους σπουδαστές ενδιαφέρεται να τα παρακολουθήσουν.

Οι συλλήψεις της εβδομάδας που πέρασε...

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ (2) ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες της 12-02-2011 στην Ιθάκη από αστυνομικούς υπηρεσίας μας δύο ημεδαποί ηλικίας 53 και 27 ετών αντίστοιχα κατηγορούμενοι για παράβαση της Νομοθεσίας περί Απαγόρευσης Παιγνίων.
Συγκεκριμένα ο 27χρονος κατηγορούμενος κατελήφθη να λειτουργεί, ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα καφετέρια- μπαρ και επιχείρηση παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, ιδιοκτησίας του 53χρονου κατηγορούμενου και να έχει θέσει σε λειτουργία επτά (7) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα με κερματοδέκτη στα οποία διενεργείτο από πελάτες του καταστήματος το απαγορευμένο τυχερό ηλεκτρονικό παίγνιο τύπου << ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ>>.
Τα επτά (7) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα κατασχέθηκαν καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων σαράντα τεσσάρων Ευρώ και πενήντα λεπτών (544,50) που βρέθηκε στους κερματοδέκτες των παιγνιομηχανημάτων.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας για τα περαιτέρω.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ (2) ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΣ (1) ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Επίσης συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 13-02-2011 στο Αργοστόλι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός ηλικίας 65,55 και 42 ετών αντίστοιχα κατηγορούμενοι για παράβαση της Νομοθεσίας περί Απαγόρευσης Παιγνίων.
Συγκεκριμένα ο 42χρονος κατηγορούμενος κατελήφθη να λειτουργεί κατάστημα καφενείο ιδιοκτησίας του και να έχει διοργανώσει το απαγορευμένο τυχερό χαρτοπαίγνιο <<ΠΟΚΕΡ>> και να συμμετέχει σ’ αυτό με τους προαναφερόμενους κατηγορούμενους.
Κατά την διενέργεια του ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
α) Το χρηματικό ποσό των πενήντα πέντε (55) Ευρώ και
β) Μία (1) τράπουλα με πενήντα δύο (52) φύλλα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας για τα περαιτέρω.-

kefaloniapress.gr

Θριαμβευτικό διήμερο για τον Α.Σ.Κ.

Θριαμβευτικό ήταν το διήμερο για τον Αθλητικό Σύλλογο Κεφαλονιά, ο οποίος σημείωσε δύο νίκες επί της ΑΕΚ Κάτω Παναγιάς και πλέον έφτασε τις 6 νίκες σε 9 αγώνες στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑ-Η.

Στο εξ’ αναβολής παιχνίδι που έγινε στο Αργοστόλι το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, ο Α.Σ.Κ. δυσκολεύτηκε μεν αλλά επικράτησε με 56-55, ενώ την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, η ομάδα μας νίκησε και στην Ανδραβίδα με 60-47 δείχνοντας για άλλη μία φορά πολύ καλά στοιχεία.

Λουκέτο στο ΙΚΑ Ιθάκης

Πενήντα εννέα περιφερειακές υπηρεσίες του ΙΚΑ από τις 364 συνολικά μονάδες του Ιδρύματος πρόκειται να καταργηθούν από το κυβέρνηση στο όνομα του εξορθολογισμού των δαπανών στο χώρο της Υγείας και της Ασφάλισης. Αυτή η συγχώνευση προκαλεί μεγάλη αναστάτωση σε κάτοικους και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το πλοίο της γραμμής για Κεφαλονιά θα πρέπει να παίρνουν οι κάτοικοι της Ιθάκης προκειμένου να ρυθμίσουν υποθέσεις τους στο ΙΚΑ καθώς και το δικό τους υποκατάστημα είναι υπό κατάργηση.

Θεωρούμε αυτή την απόφαση πολύ άδικη τονίζει ο δήμαρχος Ιωάννης Κασιανός. «Οι κάτοικοι της Ιθάκης πρέπει να κάνουν μια μέρα ταξίδι για να θεωρήσουν τα βιβλιάρια τους το ίδιο και οι άνεργοι για να εισπράξουν το επίδομα ανεργίας. Είναι λογική αυτή;» διερωτάται ο κύριος Κασιανός.

skai.gr