Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Αύγουστος ο μήνας της Παναγίας


Ο Αύγουστος για τoν Ελληνισμό, είναι ο μήνας της Παναγίας, καθώς θυμάται και τιμά την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η γιορτή της Παναγίας, θεωρείται από τις κορυφαίες της Χριστιανοσύνης, ενώ η προετοιμασία των πιστών, που αρχίζει από την 1η Αυγούστου με τη νηστεία, διαρκεί 15 ολόκληρες ημέρες,μέχρι τον ευλογημένο Δεκαπενταύγουστο.
Σε ολόκληρη την Ελλάδα όπως και στις χώρες της διασποράς, όπου διαμένουν οι απόδημοι Έλληνες, τιμάται με τον δυνατόν καλύτερο η μνήμη της Θεομήτορος και η μετάστασή της από την γη στον ουρανό.Κατά τον συναξαριστή, τη μετάσταση της Παναγίας ανήγγειλε στην ίδια ο Άγγελος τρεις μέρες πριν την πραγμάτωσή της. Εκείνη με χαρά δέχτηκε το άγγελμα αφού θα συναντούσε τον πολυαγαπημένο και μονάκριβο γιο της στην Άνω Ιερουσαλήμ, στη θριαμβεύουσα Εκκλησία Του. «Κάλεσε στο σπίτι της συγγενείς και γείτονες, τους ανακοίνωσε το επίκεντρο μεγάλο ταξίδι «σαροϊ την οικίαν, ετοιμάζει την κλίνη και πάντα τα προς ταφήν επιτήδεια». Οι γυναίκες καθώς άκουσαν για την αναχώρηση από την παρούσα ζωή της Θεομήτορος, «μετ’οιμωγής ωλοφύροντο». Η Παναγία τις διαβεβαίωσε πως δεν θα παύσει να φροντίζει για όλον τον κόσμο και μετά την μετάσταση. Θα γίνει η μεσίτρια στον Υιό της για τη σωτηρία του κόσμου. Υπόσχεση που τηρεί μέχρι σήμερα. Και θα τηρεί ως τη συντέλεια του κόσμου.
Εμείς οι Έλληνες και ως έθνος έχουμε πολλές φορές βεβαιωθεί για την τήρηση της μεγάλης αυτής υπόσχεσης. Η Παναγία είναι η Μάνα η δική μας και του έθνους μας. Ο Αύγουστος είναι όπως είπαμε ο μήνας της Παναγίας, της Μάνας που αγκαλιάζει όλο τον κόσμο. Και μεσιτεύει στον υιό της για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Έτσι, περισσότερο από κάθε άλλο ιερό πρόσωπο, ο λαός μας τιμά και σέβεται την Παναγία, την οποία επικαλείται σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής του.

απο:neolaia.de

Καταγγελία για εταιρεία ενοικιάσης αυτοκινήτων στη Κεφαλονιά απο αναγνώστη blog

Θα ήθελα να καταγγείλω μια εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων στην Σκάλα Κεφαλονιάς με την επωνυμία PEFONIS. Απο την συγκεκριμένη εταιρεία πριν 1 εβδομάδα στην Κεφαλονιά είχαμε νοικιάσει ενα λευκό Ford Fiesta με πινακίδες ZMX 2980 για 5 ημέρες...
Κατα την παραλαβή λοιπόν του αυτοκινήτου αυτού ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ της εταιρείας μας ενημέρωσε οτι θα πρέπει να πληρώσουμε επιπλέον 30 ευρώ την βενζινη που υποτίθεται οτι έβαλε και υποχρεούμασταν να επιστρέψουμε το αυτοκίνητο με 1/4 ρεζερβουάρ γεμάτο.. Ετσι παραλάβαμε το αυτοκίνητο με 1/2 ρεζερβουάρ γεμάτο και κάναμε ! τις διακοπές μας και μας ενημέρωσε οτι αποδείξεις και χαρτιά θα μας τα βγάλει όλα με την παράδοση του αυτοκινήτου... ετσι λοιπόν του πληρώσαμε 210 ευρώ σύνολο περίπου το νοίκι του αυτοκινήτου και τα 30 ευρώ βενζίνη που μας έβαλε.. Κάναμε τις διακοπές μας και την ημέρα της παραλαβής λοιπόν ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ..το μόνο που είχαμε στα χέρια μας ήταν το ενοικιαστήριο του αυτοκινήτου το οποίο φυσικά δεν είναι απόδειξη γιατι είναι ΑΘΕΩΡΗΤΟ.. και επιπλέον δεν μας έδωσε καμία απόδειξη για τα 30 ευρώ βενζίνης που μας υποχρέωσε να του πληρώσαμε στην αρχή και επίσης δεν πείραμε καμία διαφορά πίσω απο την βενζίνη που αφήσαμε (αφήσαμε μισο ρεζερβουάρ αντί για 1/4.. ) Ελπίζω να δημοσιευσεται την καταγγελία μου για να μήν πληρώνει τσάμπα λεφτά ο κόσμος στον PEFONIS και σε κάθε έναν σαν και αυτόν.. και μπας και φιλοτιμηθεί κανένα ΣΔΟΕ να δώσει σημασία στο θέμα.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
απο: tro-ma-ktiko

Όσον αφορά το ακριβές όνομα της εταιρείας, ta sesta διατηρούν επιφύλαξη και θεωρούν οτι ο αναγνώστης δεν έχει γράψει σωστά το όνομα, παρόλ αυτά μεταφέρουν αυτούσια την ανάρτηση του tro-ma-ktiko

+2,31% οι διεθνείς αφίξεις στον αερολιμένα Κεφαλληνίας


Κόντρα στη μείωση των διεθνών αφίξεων στο σύνολο της Ελλάδας, αύξηση εμφανίζουν οι αφίξεις σε Κεφαλονιά (+2,31%), Σαντορίνη (+3,29%), Ρόδο (+7,61%) και Κω (10,46%). Τις αυξήσεις στις αφίξεις όμως δεν ακολουθούν τα έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων, αφού κάτι οι εκπτώσεις και προσφορές των ξενοδόχων, κάτι η οικονομική κρίση που έχει κάνει τους τουρίστες πιο σφιχτούς με τις διακοπές τους, περιορίζουν τα έσοδα κατά 7-9% σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Πηγή εικόνας: imerisia.gr

Έκθεση Ζωγραφικής του Εικαστικού Τμήματος της ΔΕΠΑΨ- Τμήμα Ενηλίκων

13-14 Αυγούστου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου Κέφαλος στην Αίθουσα Αντίοχος Ευαγγελάτος πραγματοποιείται Αναδρομική Έκθεση Ζωγραφικής του Εικαστικού Τμήματος Ενηλίκων της ΔΕΠΑΨ -Τμήμα Ενηλίκων.
Υπέυθυνη του τμήματος η Ζωγράφος Ελευθερία Βερονίκη

Συναυλία-αφιέρωμα στον κεφαλονίτη ποιητή της θάλασσας Νίκο Καββαδία


Το Ναυτικό Μουσείο Ιονίο,ο Πολ.Σύλλογος Φάρσων "Ο Φάρος", ο Σύλλογος Φαρσινών Κεφαλονιάς "Ο Άγιος Χρίστόφορος", ο Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων "Ο Άγιος Γεράσιμος" και ο Σύλλογος Ναυτικών Κεφαλονιάς "Νίκος Καββαδίας" διοργανώνουν σήμερα 13 Αυγούστου συναυλία - αφιέρωμα στα 100 χρόνια απο τη γέννηση του Νίκου Καββαδία στον Προάυλιο Χώρο του πολιτιστικού κέντρου Φάρσων στις 20:30.

Σκηνοθεσία -Γεν Επιμέλεια: Μέμη Σπυράτου
Κείμενα: Νίκος Σουρής
Επιλογή Τραγουδιών -πιάνο: Νίκος Πλάτανος (Συνθέτης)
Τραγουδούν με αλφαβητική σειρά: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μαργαρίτα Γκινοσάτη, Χρήστος Θεοφιλάτος, Σταυρος Νιφοράτος, Αθηνά Νταλιακούρα, Νίκος Πλάτανος.

Χορηγοί: Δήμος Αργοστολίου, Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς-Ιθάκης Είσοδος Ελέυθερη

Σήμερα πέφτει ....Παρασκευή και 13

Οποιαδήποτε Παρασκευή συμπίπτει με τις 13 ενός μήνα θεωρείται κακότυχη στις Αγγλοσαξονικές, Γαλλικές, Γερμανικές και Πορτογαλικές περιοχές του κόσμου. Παρόμοιες δεισιδαιμονίες υπάρχουν και σε άλλες παραδόσεις: στην Ελλάδα και την Ισπανία, για παράδειγμα, το ρόλο αυτό έχει η "Τρίτη και 13". Ο φόβος της Παρασκευής και 13 ονομάζεται στα αγγλικά paraskavedekatriaphobia (μία λέξη που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις Παρασκευή, δεκατρείς και φοβία) και είναι ειδική μορφή της τρισκαιδεκαφοβίας . Η λέξη μπορεί να ευρεθεί επίσης ως paraskevidekatriaphobia (παρασκευηδεκατριαφοβία).Στην Πληροφορική υπάρχει επίσης και ένας ιός με το όνομα "Παρασκευή και 13" (Friday 13th), ο οποίος έχει το χαρακτηριστικό να ενεργοποιείται όταν το ημερολόγιο του υπολογιστή δείξει ημέρα Παρασκευή και ημερομηνία 13.
Πριν τον 19ο αιώνα, ο αριθμός 13 θεωρούνταν γενικά ως φέρων κακή τύχη. Την ίδια εικόνα είχε και η Παρασκευή, αν και δεν υπήρχε κάποια σχέση μεταξύ των δύο. Η πρώτη αναφορά σε μία "Παρασκευή και 13" έγινε μάλλον στις αρχές του 19ου αιώνα.
Ο Μυστικός Δείπνος, με ιστορίες ότι ο Ιούδας Ισκαριώτης ήταν ο 13ος καλεσμένος, ενώ η Σταύρωση του Ιησού συνέβη κατά ημέρα Παρασκευή.
Ότι η Εύα προσέφερε το μήλο στον Αδάμ κατά ημέρα Παρασκευή (η πεποίθηση ότι ήταν ένα μήλο πιθανότατα προέρχεται από την ομοιότητα της Λατινικής λέξεις malus = "κακό" και Malum = "μήλο").

Madonna, Lady Gaga ή Beyonce ????

Μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της διεθνούς show biz, η διάσημη τραγουδίστρια Beyonce Knowless, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο Αργοστόλι.
Πληροφορίες την θέλουν να βρίσκεται εντός πολυτελέστατης θαλαμηγού που βρίσκεται αγκυροβολημένη ανοιχτά της παραλίας του Μακρύ Γιαλού, απέναντι από το COSTA-COSTA και επί προσθέτως κάποιοι φαίνεται να την είδαν να βγαίνει στην παραλία του Μακρύ Γιαλού με την απαραίτητη κάλυψη καθώς ήθελε να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο απαρατήρητη.
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τη θαλαμηγό της διάσημης τραγουδίστριας να είχε αρχικά αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Αργοστολίου, πλην όμως η Beyonce δεν ήθελε για κάποιους λόγους να παραμείνει εκεί, το σκάφος βρέθηκε στο Μακρύ Γιαλό, όπου και παραμένει μέχρι την ώρα που γράφεται το συγκεκριμένο άρθρο, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή φαίνεται ότι άρεσε πολύ στη διάσημη τραγουδίστρια।
απο:anexartitos
δείτε εδώ ενα απο τα πιο γνωστά κομμάτια της

Κεφαλονίτικη κουζίνα στην ΕΤ3

Η σειρά "η Ελληνική μου κουζίνα" είναι ένα ταξίδι γέυσης στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η παρουσιάστρια Τόνια Μπάξτον αυτή τη φορά επισκέπτεται την Κεφαλονιά ανακαλύπτοντας τα μυστικά της τοπικής κουζίνας. Σερβίρει ψάρι και λουκουμάδες με μέλι και κανέλα και δοκιμάζεται στη μαγειρική από έναν ντόπιο εστιάτορα.

Κεφαλονιά Β' μέρος λοιπόν, στις 15:30 από την ΕΤ3.

Οι Ρομά πηγαίνουν κανονικά σχολείο



Ενα ελπιδοφόρο μήνυμα για την ενσωμάτωση των Ρομά έρχεται από την Κεφαλονιά, όπου η Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Ανάπτυξης Αργοστολίου (ΔΕΚΑΑ), σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, καταβάλλει συστηματική προσπάθεια για την εκπαίδευση των πληθυσμών Ρομά. Το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι κρίνει την εν λόγω πρωτοβουλία ως «μια από τις ελάχιστες εξαιρέσεις καλής πρακτικής».

Ανοδική πορεία των αφίξεων

Θετικό θα είναι το πρόσημο με το οποίο θα κλείσουν οι αφίξεις στο νησί, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Κεφαλονιάς, Σπύρος Γαλιατσάτος. Η Κεφαλονιά, αυτή την περίοδο, κατακλύζεται από τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη, με τους Ιταλούς να δίνουν δυναμικό "παρών". Ο κ. Γαλιατσάτος εξηγεί ότι οι εκπτώσεις στις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες, είχαν αποτέλεσμα.


πηγή: http://www.ltcnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=2701&catId=33