Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Προφυλακιστέος ο πρώην δήμαρχος Ζακύνθου

Έπειτα από την πολύωρη κατάθεσή του στον ανακριτή, ο πρώην δήμαρχος Ζακύνθου,  Άκης Τσαγκαρόπουλος, κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση των πλαστογραφημένων αποφάσεων του Δήμου κατά την περίοδο 2006 – 2007.

Η πολύκροτη υπόθεση αφορά το δάνειο που πήρε ο Δήμος Ζακύνθου από την τράπεζα Πειραιώς, για την έγκριση του οποίου παρουσιάστηκαν στοιχεία  για πλαστή φορολογική ενημερότητα του ΙΚΑ, καθώς επίσης και πλαστές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσαγκαρόπουλος διώκεται επίσης σε βαθμό κακουργήματος και για την απόπειρα εμπρησμού του Δημαρχείου το Σεπτέμβριο του 2007, μία υπόθεση η οποία δεν έχει φτάσει ακόμα στα δικαστήρια.

πηγή: media soup

Υπο κατάληψη το ΤΕΕ Αργοστολίου

Τρίτη μέρα κατάληψης για το ΤΕΕ Αργοστολίου το οποίο εδρεύει στη Λάσση, (χώρος παλιού οικοτροφίου). Οι μαθητές μετά την 6η Δεκεμβρίου που δεν προσήλθαν στα μαθήματα στα πλαίσια των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου,  αποφάσισαν κατάληψη η οποία και συνεχίζεται απο τότε. Τα αιτήματα των μαθητών του λυκείου δεν έχουν γίνει γνωστά. Αξίζει να σημειωθεί οτι η παρουσία των μαθητών περιορίζεται στα 3-4 άτομα. 

Αντάρτικο «Ανώνυμων» χάκερ υπέρ Ασάνζ

Σε δριμεία αντεπίθεση πέρασαν οι «πειρατές» υποστηρικτές της WikiLeaks, εξαπολύοντας αλλεπάλληλες ηλεκτρονικές επιθέσεις κατά της ιστοσελίδας της χρηματοπιστωτικής εταιρείας ΜasterCard, η οποία αρνείται να δεχτεί εμβάσματα για τον αποκαλυπτικό ιστότοπο, αλλά και κατά της ιστοσελίδας της σουηδής εισαγγελέως η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ. Υιοθετώντας πρακτική που θυμίζει ένοπλες οργανώσεις, την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις ανέλαβαν με ψηφιακές προκηρύξεις οι «Ανώνυμοι» (Αnonymous), μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα χάκερ που θέλησε να εκδικηθεί τη σύλληψη του 39χρονου Αυστραλού στο Λονδίνο.

«Είμαστε ευτυχείς να αναφέρουμε ότι η ιστοσελίδα http: //www. mastercard. com/ έχει επισήμως “πέσει”» έγραψε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Τwitter χρήστης με το ψευδώνυμο ΑnonΟps. Οι «Ανώνυμοι» ανακοίνωσαν ότι η δράση τους κατά των προαναφερομένων εντάσσεται στην «Επιχείρηση payback» (σε ελεύθερη μετάφραση: Επιχείρηση πληρώνω με το ίδιο νόμισμα), η οποία έχει σκοπό να πλήξει ηλεκτρονικά επιχειρήσεις και φορείς «που κρατούν εχθρική στάση» και διακόπτουν τη συνεργασία τους με τη WikiLeaks.

Αναδιάρθρωση χρέους ή επιστροφή στη δραχμή


Την έξοδο από το ευρώ ή την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους βλέπει ως επιλογές για την Ελλάδα, ο Nouriel Roubini, όπως ανέφερε σε κλειστή εκδήλωση στην οποία μετείχαν στελέχη από τον επιχειρηματικό και τραπεζικό χώρο, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο κ. Roubini στο πλαίσιο ομιλίας του υποστήριξε ότι μόνη λύση για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας είναι η υποτίμηση του νομίσματος, κάτι που σημαίνει έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή. Ωστόσο, διευκρίνισε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό αφού προϋποθέτει αποχώρηση από την ΕΕ. Επισήµανε δε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόµενο η υποτίµηση του εθνικού νοµίσµατος θα έφτανε στο 50%. Οπότε η τελευταία λύση για την Ελλάδα είναι η ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους με την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του.