Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΡΖ στην Κεφαλονιά

Η βελτιστοποίηση σημαντικής τεχνικής υποδομής, εξασφάλισε άψογη μετάδοση του προγράμματος της τηλεόρασης της ΕΡΖ στην  Κεφαλονιά. Αργοστόλι και Ληξούρι, μαζί με όλη την ευρεία περιοχή της Λειβαθούς, βλέπουν άψογα το κανάλι. Αυτό οδηγεί to το Ζακυνθινό κανάλι σε σημαντικές συνεργασίες, ώστε να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του, θέματα που αφορούν στην Κεφαλλονίτικη κοινωνία.
Η αρχή γίνεται αύριο βράδυ, με τη μετάδοση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει ακόμη και καθημερινή ενημέρωση.
Οι καιροί απαιτούν σύγχρονα γεφύρια επικοινωνίας, αφού οι διοικητικές εξελίξεις του 21ου αιώνα μας αναγκάζουν να μετατραπούμε σε Ιόνιους Πολίτες.

imerazante.gr

Είναι επίσημο! Ο Η. Ψινάκης υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές!


Η υποψηφιότητα του Ηλία Ψινάκη για δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας είναι γεγονός! Εδώ και μήνες, ο "δαιμόνιος" μάνατζερ "φλέρταρε" με μια θέση σε ψηφοδέλτιο, αλλά τώρα φαίνεται πως είναι η κατάλληλη στιγμή.

Λίγο μετά τις 11, βρέθηκε στο Δημαρχείο Αθηνών για να θέσει και επίσημα την υποψηφιότητά του, στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, στο πλευρό του Νικήτα Κακλαμάνη!

Ο Ηλίας Ψινάκης δήλωσε: "Μόλις αποδέχτηκα την πρόταση του κύριου Κακλαμάνη για την υποψηφιότητά μου, δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω γιατί υπόκειμαι στους περιοριορισμούς του προεκλογικού αγώνα"!

Επίσης, δεν θέλησε να αποκαλύψει κάτι παραπάνω σχετικά με τον προεκλογικό του αγώνα, αλλά και για το αν θα συμμετάσχει φέτος στο "Ελλάδα Έχεις Ταλέντο"! Αρκέστηκε να ευχηθεί καλή σεζόν και καλό χειμώνα!
απο: tlife

Το βουλευτικό αυτοκίνητο...

Σε ποιόν ανήκει αυτό το παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο εξω από τη Νομαρχία;

Το βουλευτικό αυτοκίνητο μας δείχνει το καλό παράδειγμα. Σε ολόκληρο το κόσμο υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων : οι πλούσιοι, οι φτωχοί και οι μικρομεσαίοι. Στην Ελλάδα υπάρχει και μια άλλη κατηγορία: οι ευνοούμενοι, που δεν τους πιάνει, νόμος, τροχαία, αστυνομία, τίποτε. Θαυμάστε τους!

Δ.Γ.
kefaloniapress.gr

Το κάλεσμα της ΕΛΜΕ-ΚΙ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε σύσκεψη με θέμα:

τα οξυμένα προβλήματα της παιδείας και η απάντησή μας.

Οι οργανώσεις, οι συλλογικότητες κ.ο.κ. που έχουν τη διάθεση να διεκδικήσουν το δικαίωμα σε δημόσια δωρεάν παιδεία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες πρέπει να συντονίσουμε τη δράση μας. Ξεκαθαρίζουμε ότι το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ αντιλαμβάνεται τη μάχη για την παιδεία σαν ένα βασικό μέτωπο πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου συνολικά. Η παιδεία αφορά πριν απ’ όλα τον εργαζόμενο λαό και όσους βρίσκονται στο μετερίζι για προκοπή και κοινωνική πρόοδο.

Κανείς και καμία να μη λείψει από το κάλεσμα αυτό.

Εργαζόμενοι - γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικοί (ανεξάρτητα από βαθμίδα και σχέση εργασίας) – φοιτητές / σπουδαστές να είμαστε εκεί.

Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη, ώρα 7.30 μ.μ.


edugate.gr

Η πρώτη του ΑΣΚ

Δεν ήταν μία συνηθισμένη «πρώτη» για τον Αθλητικό Σύλλογο Κεφαλονιά αυτή που έγινε την Δευτέρα (6/9) το βράδυ στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης». Ήταν η απαρχή για μία νέα προσπάθεια στο αντρικό τμήμα του Α.Σ.Κ. το οποίο έπειτα από ένα χρόνο επανασυστάθηκε και στηριζόμενο σε νέα παιδιά από τις Ακαδημίες του συλλόγου ετοιμάζεται να χαράξει ένα νέο δρόμο αποφεύγοντας τις… κακοτοπιές.

Η εκκίνηση λοιπόν δόθηκε και το νεανικό ρόστερ του Α.Σ.Κ., που στα τέλη Οκτώβρη θα ξεκινήσει τις μάχες του στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑ-Η και το οποίο αποτελείται από τους εξής αθλητές: Βαγγέλης Γονατάς, Διονύσης Καλογηράτος, Νίκος Καραπέτσας, Νίκος Κουγιανός, Στέφανος Κουρής, Γιώργος Λευκόκιλος, Ανδρέας Μαγουλάς, Βαγγέλης Μοσχόπουλος, Γιώργος Παπαγγελόπουλος, Γιώργος Παπαδάτος, Δημήτρης Παπαδάτος, Παναγιώτης Σαρρής, Βαγγέλης Συγγούρης, Βαγγέλης Σπανός, Νίκος Χέλμης και Μπερνάρντο Ντεράϊ.

«Το ρόστερ της ομάδας αποτελείται από παιδιά από την Κεφαλονιά που έχουν υπηρετήσει στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Ξεκινάμε με αισιοδοξία τη σεζόν, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον και μεγάλος ζήλος από όλα τα παιδιά. Με οργάνωση, σκληρή προπόνηση και πειθαρχία, θα καλύψουμε το χάντικαπ της ηλικίας» τόνισε ο προπονητής της ομάδας του Α.Σ.Κ. κ. Πάνος Ματιάτος.

Υπέρβαρο το Οικογενειακό Καλάθι


Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου Ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2087,05 ευρώ τον ΙΟΥΛΙΟ-2010 σε σχέση με τον ΙΟΥΛΙΟ -2009 που κόστιζε 1977,44ευρώ, έχουμε μία αύξηση 109,61 ευρώ , ποσοστό 6% .Όπως προκύπτει και από τον πίνακα που επισυνάπτουμε την μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν

α) 19% της ομάδας ‘’ Αλκοολούχα ποτά και καπνός ‘’,

β) 19% της ομάδας ‘’ Μεταφορές‘

γ) 8% της ομάδας ‘’ Στέγαση ‘’,

δ) Κατά 5% της ομάδας ‘’ Επικοινωνίες


απο:http://elkek.wordpress.com

Πτώση στην οικοδομική δραστηριότητα στο Ιόνιο!

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κατά το μήνα Ιούνιο 2010, το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής - Δημόσιας) στην περιφέρεια
Ιόνίων Νήσων μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 138 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 17.700 m2 επιφάνειας και 60.900m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 38,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 51,4% στην επιφάνεια και κατά 52,3% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.

Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από τον Ιούλιο 2009 έως τον Ιούνιο 2010, το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής- Δημόσιας) μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στην περιφέρεια Ιονίων νήσων, ανήλθε σε 1.993 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 350.920 m2 επιφάνειας και 1.210.800 m3 όγκου. Παρατηρήθηκε δηλαδή, μείωση κατά 10,9 % στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 18,9% στην επιφάνεια και κατά 17,8% στον όγκο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2008 - 2009.

Το εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2010, η συνολική Οικοδομική Δραστηριότητα εμφανίζει, στα Ιόνια νησιά, μείωση κατά 4,6 % στον αριθμό των εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, κατά 4,8 % στην επιφάνεια και κατά 7,9 % στον όγκο, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του έτους 2009.

Αναλυτικά τα στοιχεία στην ιστοσελίδα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας statistics.gr και στο έγγραφο A1302_SOP03_DT_MM_06_2010_01_P_GR.pdf

Φρίκη στη Ζάκυνθο

Σε αποθήκη ενοικιαζόμενων δωματίων βρέθηκε απαγχονισμένη και με κομμένες τις φλέβες των χεριών μια 20χρονη Ρουμάνα που εργαζόταν σε μπαρ του Λαγανά στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας πρόκειται για αυτοκτονία αλλά για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Την άτυχη κοπέλα βρήκε η συγκάτοικός της που την αναζητούσε σε όλο το νησί καθώς είχαν περάσει αρκετές ώρες χωρίς να δώσει σημεία ζωής.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση δεν αποκλείουν, πάντως, το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

zougla.gr

1,545 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη - 1,326 το πετρέλαιο κίνησης

Πλαφόν στις τιμές πώλησης των καυσίμων ορίστηκε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνας Μπιρμπίλη προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα αισχροκέρδειας στην αγορά.
Στα αστικά κέντρα, Αττική και Θεσσαλονίκη, η ανώτατη τιμή πώλησης της αμόλυβδης ορίζεται στα 1,473 ευρώ το λίτρο, της super αμόλυβδης στα 1,701 ευρώ το λίτρο, της super στα 1,561 ευρώ το λίτρο και του πετρέλαιο κίνησης στα 1,282 ευρώ το λίτρο.
Στη Ζώνη Β στην οποία περιλαμβάνεται η Κεφαλονιά οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
- Η αμόλυβδη στα 1,545 ευρώ το λίτρο
- Η super αμόλυβδη στα 1,745 ευρώ το λίτρο
- Η super στα 1,605 ευρώ το λίτρο
- Το πετρέλαιο κίνησης στα 1,326 ευρώ το λίτρο

i-live.gr

Επίσης: ΑΝΑenet.gr

Σύμφωνα με την έρευνα των Σέστων "Τα βενζινάδικα του Αργοστολίου" στις 27 Αυγούστου, η τιμή της απλής αμόλυβδης των 95 οκτανίων κυμαινόταν από 1,609 έως 1,620 €/λίτρο, της αμόλυβδη 100 οκτανίων από 1,810 έως 1,850€/λίτρο, ενώ του πετρελαίου από 1,340€ έως 1,379€/λίτρο. Οι τιμές δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα από τότε, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να δούμε μειώσεις στις τιμές της αμόλυβδης από 4 έως 4,6%, και στο πετρέλαιο από 1 έως 3,8%.

Άλλα έξι αδέσποτα κουτάβια στο Ξενία. Ανεύθυνοι ξυπνάτε!!!

Ο πληθυσμός των σκύλων στην περιοχή του Ξενία πριν από 6 μήνες ήταν 3 σκυλιά. Δυο περίπου 6μηνών και ένα μικρό κουταβάκι. Τον Αύγουστο σε αυτά προστέθηκαν τα 6 κουταβάκια που είχαμε δημοσιεύσει εδώ: http://tasesta.blogspot.com/2010/08/blog-post_20.html και τελευταία ενημερωθήκαμε για την προσθήκη άλλων 6 νεογέννητων.
Φτάσαμε λοιπόν αισίως στα 15 σκυλιά, τα οποία έχουν προκύψει από την ανευθυνότητα των ιδιοκτητών σκύλων που αφήνουν τα σκυλιά τους να γεννοβολάνε και μετά σαν να μην τρέχει τίποτε πετάνε σωρηδών τα κουτάβια από 'δω και από 'κει.

Έχω ακούσει την άποψη ότι δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε στη φύση στειρώνοντας τα ζώα και ότι πρέπει να τα αφήνουμε να γεννάνε κάπου κάπου γιατί απλά έτσι είναι η φύση τους. Και όμως, η φύση του σκυλιού είναι να γεννάει κάθε 6 μήνες περίπου 5-6 κουτάβια κατά μέσο όρο. Πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν θέλει να παρέμβει κανείς στη φύση της σκύλας πρέπει να την αφήσει στη μέση διάρκεια της ζωής της να φέρει στον κόσμο καμιά 60αριά σκυλιά τα οποία φυσικά θα τα αμολήσει και αυτά στη φύση (παρατημένα σε κάποιο ωγρό χαρτόκουτο).
Φαντάζεστε τι θα γίνει αν δεν βρεθεί μια φιλοζωική να στειρώσουν τα θηλυκά? Για να φανταστούμε το μέγεθος του προβλήματος, ας υποθέσουμε ότι μια σκύλα γεννάει 2 φορες το χρόνο από 6 κουτάβια τη φορά, 3 εκ των οποίων είναι θηλυκά. Επίσης λαμβάνουμε υπ' όψιν ότι μια σκύλα περίπου 1,5 έτους είναι πανέτοιμη να αναπαραχθεί. Ας δούμε λοιπόν την πορεία του πληθυσμού των σκύλων σε ένα χρονικό διάστημα 5 ετών:

Έτος 6μηνο Θηλυκά αναπαρα-γωγής Κουτάβια 6μήνου Συνολικός Πληθυσμός Σκύλων
1 1 1 6 7
2 1 6 13
2 3 1 6 19
4 4 24 43
3 5 7 42 85
6 10 60 145
4 7 22 132 277
8 43 258 535
5 9 73 438 973
10 139 834 1807


Εκδήλωση για το Πρόγραμμα «Μεταποίηση στις νέες Συνθήκες »


Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων μέλος του ΕΦΕΠΑΕ Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013 και της υλοποίησης του ΕΠΑΝ ΙΙ καλεί τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Νομό μας στην παρουσίαση του προγράμματος :
«ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»
Η Εκδήλωση θα γίνει στο Επιμελητήριο Κεφαλλήνιας & Ιθάκης , Λεωφόρος Βεργωτή 131 Αργοστόλι
στις 17/09/2010, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30
Το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης (επιχορήγηση) του προγράμματος για το Νομό Κεφαλλήνιας και Ιθάκης είναι 40% και αφορά υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις. Οι επιλέξιμες ενέργειες είναι οι παρακάτω:
Διαμόρφωση κτιρίων και χώρων.
Προμήθεια μηχανημάτων εξοπλισμού και λογισμικού (Δαπάνες ΑΠΕ μόνο για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις)
Αγορά τεχνογνωσίας
Δαπάνες απασχόλησης πρόσθετου προσωπικού-εργαζομένων σε μειονεκτική θέση.
Δαπάνες για τη μετεγκατάσταση υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων σε ΒΕ.ΠΕ.
Άυλες δαπάνες
Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης υπάρχει δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής μέχρι το ποσό του 50% της Δημόσιας χρηματοδότησης.

Ο δημοσιογράφος Φώτης Χαλιώτης καταγγέλει

Επειδή πληροφορήθηκα πως, ο Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Ionian galaxy-Sort fm 90.8 απέστειλε προς τους πολιτικούς- υποψήφιους στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, επί κεφαλής και άλλους, επιστολή με την οποία τους προτείνεται η προεκλογική τους κάλυψη μέσω του ανωτέρω σταθμού και ιδιαίτερα μέσω των δημοσιογραφικών εκπομπών του, έναντι συγκεκριμένης αμοιβής..

Επειδή στην λίστα των πολιτικών εκπομπών του παραπάνω σταθμού, αναφέρεται και η μεσημεριανή εκπομπή «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ» παραγωγός και παρουσιαστής της οποίας, είμαι εγώ ο ίδιος.

Επειδή εξ όσων γνωρίζω, ως δημοσιογράφος αλλά και ως ενημερωμένος πολίτης, η παραπάνω πρόταση είναι κατάφορα αντίθετη προς την εκλογική Νομοθεσία

Επειδή αργά χθες το απόγευμα ήλθα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του Ionian galaxy Sport fm 90,8 κ. Ηλία Παργινό, ο οποίος μου δήλωσε πως δεν γνωρίζει απολύτως τίποτε για τα πεπραγμένα του Διευθυντή του Σταθμού και με άφησε να εννοήσω ότι θα κινηθεί και ο ίδιος, άμεσα εναντίον του για να προστατεύσει το κύρος του IONIAN GALAXY και την δική του υπόληψη και ακεραιότητα

Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά,

ότι ουδέν γνώριζα ούτε για την παραπάνω επιστολή ούτε για το περιεχόμενό της και πληροφορήθηκα την ύπαρξή της από παραλήπτες της. Η δε αναφορά σ’ αυτήν, της εκπομπής μου και του ονόματός μου, έγινε χωρίς καν να ενημερωθώ ( γιατί, στην αντίθετη περίπτωση, θα είχα κατηγορηματικά αρνηθεί και φυσικά,θα είχα επιστήσει την προσοχή του αποστολέα, στο παράνομο χαρακτήρα της όλης πρότασης ) !

Δηλώνω επίσης ότι, επειδή όλα τα παραπάνω προσβάλλουν κατάφορα την προσωπικότητα και τον επαγγελματισμό μου καταφεύγω άμεσα στη δικαιοσύνη,
με σκοπό να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψή μου.

Φώτης Χαλιώτης
Δημοσιογράφος

kefaloniaphotonews.gr

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Επιστροφή στα θρανία σήμερα για περισσότερους από 1.300.000 μαθητές καθώς χτύπησε το πρώτο κουδούνι σε 15.500 σχολεία. Επιστροφή στις σχολικές αίθουσες και για 160.000 εκπαιδευτικούς, με τα κενά σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας να ανέρχονται σε 2.645, χωρίς ωστόσο αυτός να είναι ο τελικός αριθμός. Πάντως 9.000 πιστώσεις για την πρόσληψη ισάριθμων αναπληρωτών βρίσκονται στην διάθεση του υπουργείου για να καλύψει ανάγκες των σχολείων.