Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η αιγυπτιακή και τυνησιακή εξέγερση θα ωφελήσει τον ελληνικό τουρισμό

Τουλάχιστον αυτό καταδεικνύει έρευνα βελγικής εφημερίδας, η οποία υποστηρίζει ότι οι ταραχές στην Αίγυπτο και την Τυνησία, ενδέχεται να ωφελήσουν την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα.

Η εφημερίδα Λε Σουάρ, σημειώνει ότι η Τυνησία αποτελεί τον τέταρτο σε σειρά προτίμησης, προορισμό στο Βέλγιο και η Αίγυπτος τον πέμπτο. ''Αυτό το σαββατοκύριακο όμως, στο σαλόνι του Τουρισμού στις Βρυξέλλες, παρατηρήσαμε ότι οι άνθρωποι ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες για την Ελλάδα ή την Τουρκία'' υπογράμμισε υπεύθυνος του πρακτορείου Thomas Cook.
Ο Β.van Outryve πρόβλεψε ακόμα πως ''η Ελλάδα θα παίξει σημαντικό ρόλο αυτό το καλοκαίρι''
''Προσφέρει μια πλήρη γκάμα δυνατοτήτων, από τον σκληροπυρηνικό οίκο-τουρισμό στο μαζικό τουρισμό, κάθε νησί έχει τις δυνατότητές του.'' κατέληξε ο υπεύθυνος του ταξιδιωτικού πρακτορείου.
πηγή: cosmo

H Μαρία Μπεκατώρου στα παρασκήνια του Mega Star

Σε ένα ρόλο έκπληξη βρέθηκε η Μαρία Μπεκατώρου στην εκπομπή Mega Star. Το TLIFE “τρύπωσε” στα παρασκήνια του γυρίσματος και σου εξασφάλισσε αποκλειστικές φωτογραφίες.
 
Η παρουσιάστρια του “Τηλεάστυ” που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των media τον τελευταίο καιρό βρέθηκε στα γυρίσματα του εορταστικού επεισοδίου του Mega Star για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και ανέλαβε ρόλο συμπαρουσιάστριας στο πλευρό της Κατερίνας Στικούδη.

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.
Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα είναι πως η αύξηση του παγκόσμιου ανθρώπινου πληθυσμού θα κορυφωθεί και θα παραμείνει στα 9 δισ. ανθρώπους, κάπου γύρω στα μέσα του αιώνα.
Επίσης γνωρίζουμε ότι στο τέλος του φετινού χρόνου ο πληθυσμός θα υπερβεί τα 7 δισ. Σύμφωνα όμως με νέο δημοσίευμα του BBC, ο ΟΗΕ ανησυχεί πως χωρίς μεγαλύτερες προσπάθειες για τη συγκράτηση της πληθυσμιακής αύξησης, μπορεί να επικρατήσει τελικά ένα σενάριο υψηλής πληθυσμιακής ανάπτυξης που θα οδηγήσει στα 14 δισ. ανθρώπους μέχρι το 2010.

Τέλος τα torrents?

Χαμός στο διαδίκτυο, καθώς τα torrent download sites κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Γιατί έκλεισαν greek-tracker.com,greekddl.com και thegt.net μετά το thegreekz.com; Αναστάτωση στο ελληνικό internet.
Tο ένα μετά το άλλο κλείνουν τα torrentάδικα. Μετά το δημοφιλές www.thegreekz.com, έκλεισαν και οι γνωστοί torrent trackers www.greek-tracker.com και www.thegt.net. Για αρκετές ώρες πεσμενο ήταν και το greekddl.com.
Μετά τις συλλήψεις των διαχειριστών του thegreekz.com, σχηματίστηκε ογκώδης δικογραφία από τα δεδομένα που βρήκαν οι αρχές στους σκληρούς δίσκους.
Οι αρχές διαρρέουν οτι θα στραφούν και κατά ιδιωτών, ιδιαίτερα αυτών που έκαναν uploads.

Ψυχικές Διαταραχές οφειλόμενες στη χρήση ουσιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΑΜΚΕ «ΜΕΤΑΒΑΣΗ» σε συνεργασία με την σχολή ΕΠΑΣ. Β. Νοσηλευτών του Γ. Ν. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς με επικεφαλή τον κο Σακαλή Σ. θα πραγματοποιήσει στο χώρο της Σχολής την Πέμπτη 10-02-11 θα λάβει χώρο εκτάκτως το 6ο μάθημα 2 ωρών, στις 10:00πμ, με θέμα: «Ψυχικές Διαταραχές οφειλόμενες στη χρήση ουσιών - συνδεόμενες με τη διατάραξη φυσιολογικών λειτουργιών» με εισηγητή τον κο Θεολόγο, Ψυχίατρο της Μονάδας. Πρόκειται για το έκτο μάθημα του ολοκληρωμένου προγράμματος κατάρτισης με θέμα: «Εισαγωγή στην Πρώιμη Ανίχνευση Ψυχικών Παθήσεων» που έχει ενταχθεί στην διδακτική ύλη της Σχολής. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όποιον εκτός από τους σπουδαστές ενδιαφέρεται να τα παρακολουθήσουν.

Φωτοβολταϊκά Συστήματα & Εξοικονόμηση Ενέργειας

Ημερίδα

Φωτοβολταϊκά Συστήματα & Εξοικονόμηση Ενέργειας

Παρασκευή 11.02.2011, Ώρα 19:00

Οργάνωση: Σύλλογος Εμπόρων Σκάλας υπό την αιγίδα της Ν.Ε. ΤΕΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Σκάλα, στο Κέντρο Ιστορίας & Πολιτισμού «Γρηγόρης Ζαπάντης - Νοδάρος».

Απόστολος Τραυλός