Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ενδιαφέρουσες συμπτώσεις...

απο: tro-ma--ktiko

Αμερικάνικος αέρας στα παιδιά του ΑΣΚ

Γνωρίζει το άθλημα σε βάθος και πλέον αποφάσισε να μεταλαμπαδεύσει την πολύτιμη γνώση του και στα παιδιά της Κεφαλονιάς. Ο Αμερικανός προπονητής Μάικ Κρες (Mike Kress) θα βρίσκεται στην Κεφαλονιά για μία εβδομάδα (20-27/8) αποδεχόμενος την πρόταση του Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιά, για να διδάξει τα μυστικά του μπάσκετ σε παιδιά από 12 χρονών και άνω σε τρίωρα πρωινά προγράμματα μαζί με τους προπονητές του συλλόγου μας.

Το ζωάκι της ημέρας

Σουρεαλιστικό ξύπνημα

Η αλήθεια είναι πως άργησα να ξυπνήσω λίγο σήμερα, σημασία όμως δεν έχει τι ώρα ξύπνησα αλλά πως ξύπνησα...Εκεί λοιπόν που κοιμόμουν στη δροσιά του air condition, ακούω ξαφνικά δυνατή μουσική..και τι μουσική..;;;το θρυλικό κομμάτι των rolling stones Satisfaction!!!!τι είναι αυτό, μπα... και εκεί που έχω αρχίσει να σκέφτομαι οτι είχα παρεξηγήσει το γέρο που μένει απο πάνω, και οτι τελικά είναι πολύ άτομο....., ακούω τη φωνή του "καλλιτεχνικού διευθυντή" να βγαίνει απο την αυτοκινούμενη ντουντούκα του Δήμου...!!!!!
Ναι ήταν το promotion για το Rock Festival στον Κούταβο.....
Κι αναρωτιέμαι πότε θα τη κόψουν αυτή τη συνήθεια με τη ντουντούκα...
Πάντως πολύ σουρεάλ ξύπνημα...

Η πραγματική απώλεια


Σε δέκα χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί το εθνικό κτηματολόγιο, υπολογίζει η κυβέρνηση. Ομως σε δέκα χρόνια θα έχουν αλλάξει παρά πολλά, κυρίως στα μετρίως αξιοποιημένα νησιωτικά, παραθαλάσσια και ορεινά θέρετρα. Σε 10 χρόνια, επί το ρεαλιστικότερον σε 20 (αφού στα πρώτα 15 κτηματογραφήθηκε μόνο το 10% της έκτασης της χώρας), θα έχουν αφανιστεί καλλιέργειες και δάση (από πρόθεση κατά 26%, από αμέλεια κατά 43% - Δ. Καϊλίδης, ΑΠΘ), για να γίνουν μεζονέτες προς πώληση, στούντιο προς ενοικίαση - το «ελληνικό όνειρο» έχει ακόμη την υφή, το χρώμα, τη μυρωδιά του τσιμέντου. Οι ντόπιοι θα σπεύσουν να «απελευθερώσουν» κι άλλη γη, για τη μία και μόνη παραδεκτή χρήση της, όσο όλα ακόμη παίζονται, όσο οι άνθρωποι στις υπηρεσίες είναι «δικοί τους», όσο υπάλληλοι λαδώνονται, αιρετοί χρυσώνονται, συντοπίτες «δεν γνωρίζουν».

Κατάληψη πεζοδρομίου


Στο πεζοδρόμιο του οικοδομικού τετραγώνου του Ξενία που βρίσκεται επί της οδού Χαροκόπου έχει τοποθετηθεί κοντέινερ της εταιρείας Μαρούλης Α.Ε. που ακριβώς απέναντι κατασκευάζει ένα μεγάλο κτηριακό συγκρότημα.

Προφανώς το κοντέινερ εξυπηρετεί ως γραφείο της εταιρείας όμως το ερώτημα είναι αν και κατά πόσο έχει δοθεί άδεια από το Δήμο Αργοστολίου για την κατάληψη του πεζοδρομίου.

Κουταβάκια προς υιοθεσία στο Ξενία

Στις αρχές του μήνα κάποιος ανεύθυνος παράτησε 6 κουταβάκια έξω από το Ξενία σε ένα χαρτόκουτο. Μάλιστα τα άφησε δίπλα από το δρομάκι εισόδου με κίνδυνο να χτυπηθούν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα προκειμένου να γίνουν άμεσα αντιληπτά. Φιλόζωοι της περιοχής τα αντιλήφθηκαν, τα περιποιήθηκαν και τα ταΐζουν καθημερινά, όπως κάνουν και με άλλα τρία σκυλιά και αρκετά γατιά που βρίσκονται στον ίδιο χώρο.