Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση από τον σύλλογο Φιλομήρων Ιθάκης«Ευχήν Οδυσσεί»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΜΗΡΩΝ ΙΘΑΚΗΣ«ΕΥΧΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙ»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑΚΟΥ ΑΝΑΚΤΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΘΑΝ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ
ΣΠ. ΚΟΝΤΟΡΛΗ, ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Έχουμε καθήκον να καταγγείλουμε ότι έχει στηθεί ένα σχέδιο παραπληροφόρησης από ορισμένους κύκλους που έχουν ως στόχο να μειώσουν την μεγάλη σημασία της αρχαιολογικής ανακαλύψεως, για διαφόρους λόγους.
Ο σύλλογός μας είναι υποχρεωμένος να δώσει πάλι στην δημοσιότητα τα αληθή στοιχεία για να μην πέφτει η κοινή γνώμη θύμα μιας καλοστημένης «επιχείρησης».
Πέρα από τις επιστημονικές ανακοινώσεις των Ελλήνων αρχαιολόγων – που αναλυτικά μπορεί ο καθένας να ιδεί στο www.friendsofhomer.gr – εμείς έχουμε να προθέσουμε τα εξής:


Archie Karas, ο Κεφαλονίτης Nick the Greek?

Όποιον και αν ρωτήσεις, θα σου πει ότι ο καλύτερος παίκτης πόκερ είναι ο Phil Ivey και όλων των εποχών ο Stu Ungar. ODoyle Brunson, επίσης, θεωρείται θρύλος του πόκερ. Όλοι οι παραπάνω όμως έχουν γίνει γνωστοί μέσα από την τηλεόραση ή από κάποιον μεγάλο τίτλο που έχουν κερδίσει. Αν ρωτήσετε στο Las Vegas όμως και ειδικά τους παλιούς ποιος ήταν ο καλύτερος θα ακούσετε δύο ονόματα. Νικόλαος “Nick TheGreek” Δάνδολος και Archie Karas.
archie-karas6Ανάργυρος Καραμπουνιώτης γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1950 από πολύ φτωχή οικογένεια. Ένας έντονος τσακωμός που είχε με τον πατέρα του, τον οδήγησε σε ηλικία 15 ετών να φύγει από το σπίτι και να δουλέψει σερβιτόρος στα καράβια για $60 το μήνα. Όταν το πλοίο στο οποίο δούλευε άραξε στο Oregon του Porland ο ίδιος αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην Αμερική. Όταν μετακόμισε στο Los Angeles άρχισε να τζογάρει, κερδίζοντας $2,000,000 τα οποία και έχασε αρκετά γρήγορα σε high stakes παιχνίδια.