Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

20% μείωση της κατανάλωσης καυσίμων. Λουκέτα σε βενζινάδικα.

ΔΙΟΓΚΩΝΕΤΑΙ η µείωση της κατανάλωσης στην αγορά καυσίµων που φτάνει πλέον στο 20% σύµφωνα µε παράγοντες του χώρου και ενώ τα λουκέτα στα πρατήρια πληθαίνουν. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές εταιρείες εµπορίας καυσίµων δεν δέχονται πλέον επιταγές άνω των 30.000 ευρώ στις συναλλαγές τους µε πρατηριούχους. Πέραν του ποσού αυτού, οι συναλλαγές γίνονται απολύτως µε µετρητά. Ετσι για να προµηθευτούν εκ νέου καύσιµα οι πρατηριούχοι απαιτείται αυστηρά η εξόφληση της επιταγής, διαφορετικά τα πρατήρια µένουν χωρίς εφοδιασµό. 

Η µεγάλη αυτή έλλειψη ρευστότητας, όπως την περιγράφουν πηγές της αγοράς, εξηγεί και τα πάνω από 1.000 προσωρινά ή οριστικά λουκέτα. «Συνολικά από τα 8.500 πρατήρια, βρισκόµαστε κοντά στα 7.000 και φαίνεται ότι στην αγορά θα παραµείνουν περίπου 6.000 πρατήρια» αναφέρει στέλεχος εταιρείας πετρελαιοειδών. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πρατηρίου σε κεντρικό οδικό άξονα του Λεκανοπεδίου, του οποίου ο ιδιοκτήτης εντός ενός µηνός έβαλε µεγάλο φέσι σε εταιρεία εµπορίας. Ο πρατηριούχος πωλούσε στο διάστηµα αυτό την αµόλυβδη βενζίνη στο κόστος αγοράς της, δηλαδή 5-6 λεπτά χαµηλότερα απ’ όσο οι ανταγωνιστές. Λόγω ακριβώς της συγκριτικά καλύτερης τιµής, είχε µεγάλη κίνηση, µε αποτέλεσµα µέσα στο διάστηµα αυτό να έχει προµηθευτεί καύσιµα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Στην αγορά φηµολογείται ότι το συνολικό φέσι έφτασε το 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ ο πρατηριούχος έγινε άφαντος. 


tanea.gr

Η μάχη των προκρατήσεων...

Το κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για την ταξιδιωτική βιομηχανία, η διεθνής τουριστική έκθεση World Travel Market, ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας στο Λονδίνο και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του ελληνικού τουρισμού ρίχνεται στη μάχη των «προκρατήσεων».

Πολλά και σημαντικά τα ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί για την τουριστική ηγεσία. Συνεντεύξεις σε διεθνή ΜΜΕ, από τις οποίες ξεχωρίζει αυτή του υφυπουργού Γιώργου Νικητιάδη στο CNN, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας θα γίνει η εθιμοτυπική συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Νικητιάδης, πέραν των επαφών με τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες που διακινούν και τη μερίδα του λέοντος των Άγγλων τουριστών στη χώρα μας, θα έχει συναντήσεις και με ανεξάρτητους tour operator's, σε μια προσπάθεια απεξάρτησης από τους «μεγάλους» του χώρου.

Στόχος είναι η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Αγγλία. Σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξουν και συναντήσεις με τους επικεφαλής των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, σε συνέχεια της συνεργασίας που αναπτύχτηκε στην Αθήνα, το προηγούμενο διάστημα.

Η WTM γιορτάζει φέτος τα 31 χρόνια συνεχής παρουσίας της στα διεθνή τουριστικά δρώμενα.



in.gr

Όλοι κέρδισαν...

Κάθισαν κάτω, επεξεργάστηκαν τα αποτελέσματα και είναι όλοι ευχαριστημένοι. Ο πρωθυπουργός κατάλαβε ότι ο λαός του έδωσε μήνυμα στήριξης για τη μεγάλη αλλαγή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάλαβε ότι αναγεννήθηκε η ΝΔ σαν φοίνικας από τις στάχτες της.

Καλά, την αποχή που κυμάνθηκε από 40% και πάνω δεν την είδε κανείς? Πλάκα μας κάνουν τα 2 μεγάλα κόμματα?

Κύριοι ο λαός προσπαθεί να σας δώσει το μήνυμα αλλά προφανώς δεν το καταλαβαίνετε και ερμηνεύετε άλλ' αντ' άλλων.

Έχετε αποτύχει αμφότεροι να βοηθήσετε τον Έλληνα στη δύσκολη περίοδο που περνάει. Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με τα μειωμένα έσοδά τους, οι τράπεζες και οι εταιρείες κοινής ωφελείας αισχροκερδούν, οι συντάξεις των σημερινών εργαζομένων είναι στον αέρα, πολιτική στη χώρα μας κάνει το ΔΝΤ και εσείς παίρνετε το μήνυμα ότι όλα είναι καλά.

Λάθος άνθρωποι, τη λάθος ώρα, στις λάθος θέσεις...

Τα τελικά αποτελέσματα

Δήμος Κεφαλονιάς
37,27% Παρίσης (8 έδρες)
35,08% Κοτσιλίνης (7 έδρες)
16,03% Μιχαλάτος (3 έδρες)
11,62% Γκισγκίνης (3 έδρες)

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Κεφαλονιά)
27,09% Σπύρου - Κουρής
25,61% Μπεριάτος - Γεωργάτος
20,48% Καλούδης - Φόρτες
14,67% Γουλής - Ματζουράτος
8,07% Γαλιατσάτος - Δρακουλόγκωνας
2,12% Βλάχος - Καππάτος
1,95% Λαχανιώτη - Γαϊτανίδου

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - 555/578 εκλογικά τμήματα (Σύνολο)
30,14% Σπύρου (6 έδρες)
25,81% Μπεριάτος (5 έδρες)
19,61% Καλούδης (4 έδρες)
15,35% Γουλής (3 έδρες)
4,47% Γαλιατσάτος (1 έδρα)
2,39% Βλάχος (1 έδρα)
2,23% Λαχανιώτη (1 έδρα)