Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Οργή, Θλίψη και Αηδία



Τι να πεί κανείς γ'αυτό που αισθάνεται, όταν αντικρίζει τον Αίνο, όταν ανεβαίνει το δρόμο για τα έλατα, ενα δέος μια ανατριχίλα, περηφάνια που είναι το δικό μας βουνό και μπορούμε να το δείχνουμε στους επισκέπτες και να λέμε ... Ο Αίνος το ψηλότερο βουνό της Κεφαλονιάς με τα σπάνια μαύρα έλατα.!!!, στέκεται εκεί και μας κάνει να νιώθουμε ξεχωριστοί, μοναδικοί, ιδιαίτεροι και τυχεροί!

Όταν είδα το σύννεφο του καπνού να ξεχύνεται στην πλαγιά, ένιωσα ενα σφύξιμο στο στομάχι, τι θα γίνει θα προχωρήσει η φωτιά; λες να χάσουμε το βουνό;τι θα συμβαίνει τώρα στα τόσα ζώα που ζούν εκεί;

Υπό έλεγχο η φωτιά - Εξετάζεται η περίπτωση εμπρησμού

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες κατά τη διάρκεια της νύχτας τελικά η πυρκαγιά που απείλησε τον Εθνικό μας Δρυμό τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και ο Αίνος σώθηκε. Κάηκαν δασικές εκτάσεις αλλά κυρίως στα όρια του δρυμού.

Κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού έχει καταφθάσει στην Κεφαλονιά και διεξάγει έρευνα σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς και εξετάζει το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Λίγες ώρες νωρίτερα Βούλγαρος που συνελήφθει στη Μεσηνία ομολόγησε 16 εμπρησμούς στην περιοχή. Επειδή υπάρχουν σφείς υπόνειες περί εμπρησμού και στην περιοχή μας, ελπίζουμε σε μια ανάλογη κατάλληξη. Να συλληφθούν επιτέλους οι εγκληματίες εμπρηστές και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.