Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ένα χαμόγελο για τον Σωκράτη. Της Σεμίνας Διγενή


Τελικά, έφυγες.

Έζησες μισό, αυτό το αγριεμένο καλοκαίρι κι έφυγες παίρνοντας μαζί τελευταία εικόνα, τα φοβισμένα πρόσωπα των εκτελεστών σου।

Δεν ασχολείσαι με κανένα μας πια, δεν τηλεφωνείς, δεν κάνεις σχέδια, δεν ξημεροβραδυάζεσαι στα χαρακώματα του διαδικτύου, δε στέλνεις κρυφά χαρτζηλίκι σε άφραγκους πιτσιρικάδες δημοσιογράφους, δεν κάνουν ντου στο σπίτι σου ξημερώματα, δεν κλείνουν ξαφνικά το μπλογκ, δε σε στέλνουν στα δικαστήρια, δεν παίρνουν να εκβιάσουν, ν' απειλήσουν, να σε τρομάξουν, δε συκοφαντούν, δε ρίχνουν λάσπη. Δε μπορούν να σε βρουν, λείπεις

40 μέρες κι ακόμα να το συνειδητοποιήσω αυτό. Πώς γίνεται να λείπεις, ρε συ;

Ξέρω μόνο, πως από εκεί πάνω, είσαι χαρούμενος, γιατί έχεις ήδη βρει τις άκρες, ώστε ν' αποκαλυφθεί σύντομα η Αλήθεια, να μάθουμε όλοι, ποιοί και γιατί το έκαναν αυτό।

Την Αλήθεια τη δικιά σου κι όχι αυτή των στημένων προκηρύξεων. Ξέρω πως χαμογελάς, επειδή δεν ανησυχείς, αφού κανείς νοήμων δεν πίστεψε τα παραμύθια που σερβιρίστηκαν, αρμοδίως, με άτεχνο -έως και πανικόβλητο- τρόπο. Ανησυχείς μόνο, μην πάνε χαμένα όσα έγιναν, μέσω της πιο σίγουρης μεθόδου, της Λήθης. Κι έχεις δίκιο ν' ανησυχείς, γιατί από παντού, αυτό μεθοδεύεται, αυτό εξυπηρετεί να συμβεί, να ξεχαστεί, σαν να μην στήθηκε ποτέ αυτό το καρτέρι του θανάτου, σαν να μην σε γάζωσαν ποτέ, αυτές οι σφαίρες. Άσε που κοράκια, φρόντισαν να ξεφυτρώσουν παντού, κακέκτυπά σου ...αλλά καλύτερα μην συνεχίσουμε, δεν έχει νόημα ν' ανοίξουμε τέτοια κουβέντα τώρα।

Η οικογένειά σου λέει, πως το καλύτερο μνημόσυνο για σένα, είναι να συγχωρήσει ο Θεός τους δολοφόνους σου।

Ναι, αλλά πρώτα να τους γνωρίσουμε...

Κι αυτούς και κυρίως τους ισχυρούς εντολείς τους।

Ε... κύριε Υπουργέ Δολοφονίας του Πολίτη;

απο:media soup

Έχασε την μάχη και το δεύτερο παλικάρι απο την σύγκρουση των αεροσκαφών F16...


Ο σμηναγός Σήφης Αναστασάκης πάλεψε για τη ζωή του με γενναιότητα - όπως είπαν οι γιατροί του - από την Πέμπτη, όταν νέα τραγωδία "χτύπησε" τις ένοπλες δυνάμεις με τη σύγκρουση δύο F16 κατά τη διάρκεια άσκησης। Έφυγε από τη ζωή στη 01।15 τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο 36χρονος έφερε συντριπτικά κατάγματα στη λεκάνη, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η εγκεφαλική λειτουργία που είχε υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες εξαιτίας των τριών ανακοπών που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο. Ο σμηναγός καταγόταν από τη Γέργερη Ηρακλείου, ήταν παντρεμένος και είχε ένα τρίχρονο κοριτσάκι, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος.Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Κυριακή 29 Αυγούστου στις 17:30 στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στη Γέργερη Ηρακλείου Κρήτης.


Πηγή news it gr

Κυριακή.

Κυριακή, η πρώτη ημέρα της εβδομάδας, ενώ άλλες φορές αναφέρεται ως έβδομη ημέρα της εβδομάδας, με πρώτη την Δευτέρα.
Για την Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι η μέρα του Κυρίου και εκεί οφείλει την ονομασία της। Η Κυριακή είναι η μέρα της εβδομαδιαίας αργίας, η μέρα που δεν εργάζεται κανένας με εξαίρεση κάποια επαγγέλματα τα οποία εκτελούν υπηρεσία.
Στα Αγγλικά σημαίνει η μέρα του Ήλιου। (Sunday)

Ξεκουραστείτε λοιπόν, και πάρτε δυνάμεις για την εβδομάδα που έρχεται!

Κεφαλονιά:Το νησί των Υπουργών βγάζει αυτοδύναμη κυβέρνηση!

Η Ρόδος έμεινε στην ιστορία ως το νησί των Ιπποτών, αλλά αρκετά μίλια δυτικότερα, στο Ιόνιο, υπάρχει και το νησί των Υπουργών। Η Κεφαλονιά εκτός από μάντολες, ρομπόλα και φέτα, βγάζει τους δικούς της σύγχρονους … ιππότες, και δικαίως έχει αναδειχθεί ως το νησί των Υπουργών!