Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Τα βενζινάδικα του Αργοστολίου

Επειδή ακούστηκαν την τελευταία εβδομάδα πολλά περί κερδοσκοπίας των βενζινάδικων και στο νησί μας, βγήκαμε στη γύρα και ελέγξαμε τις τιμές σε όλα τα βενζινάδικα του Αργοστολίου.

Ανακαλύψαμε λοιπόν ότι η απλή αμόλυβδη των 95 οκτανίων κυμαίνεται από 1,609 έως 1,620 €/λίτρο με μέση τιμή 1,615€/λίτρο. Έτσι για να γεμίσουμε ένα μέσο ρεζερβουάρ των 50 λίτρων θα χρειαστούμε από 80,45€ έως 81,00€, δηλαδή κάτι παραπάνω από μισό ευρώ απόκλιση από το φθηνότερο στο ακριβότερο βενζινάδικο.

Ορατή διαφορά υπάρχει αν χρησιμοποιήσουμε την V-Power που διατίθεται στα βενζινάδικα Shell που κυμαίνεται από 1,712 έως 1,720€/λίτρο στο Αργοστόλι και θα χρειαστούμε 85,60€ έως 86,00€ για την ίδια ποσότητα καυσίμου, δηλαδή περίπου 5 ευρώ παραπάνω κατά μέσο όρο.

Ακόμη ακριβότερα θα μας έρθει αν προτιμήσουμε αμόλυβδη 100 οκτανίων που διατίθεται στα περισσότερα βενζινάδικα με τιμές από 1,810 έως 1,850€/λίτρο, οπότε θα δαπανήσουμε από 90,50€ έως 92,50€ για τα 50 λίτρα, δηλαδή πάνω από 10 ευρώ κατά μέσο όρο από την απλή 95άρα.

Τι μας έχει έβρει???

Αυτό ήταν λοιπόν... πάει και αυτό το καλοκαίρι... Είτε μας αρέσει είτε όχι, η τουριστική σαιζόν φτάνει στο τέλος και μαζί με αυτή πολλά από τα ...."παλαβά" που είδαμε μπροστά μας τις μέρες αυτές. Προσπαθήσαμε να κατηγοριοποιήσουμε, λοιπόν, αυτα τα ..."παλαβά", όσο πιο κομψά και μη παρεξηγήσιμα μπορούσαμε..
Οι τύποι ανθρώπων που συναντήσαμε φέτος στο νησί μας είναι:

O ΦΟΥΛΑΡΙΣΤΟΣ.
O τύπος αυτός δεν πήρε το όνομα του επειδή πάει στο φουλ... γρήγορα δηλαδή..

Είναι ο τύπος που "σκάει" στο μαγαζί... Αύγουστο μήνα, που στην κ αλύτερη, η θερμοκρασία είναι στους 35 βαθμούς, με φουλάρι στο λαιμό, και μάλιστα σε έντονο χρώμα (συνήθως μωβ, ροζ, ασπρο) και το μόνο που κάνει είναι να κοιτάει γύρω γύρω χαμογελώντας ηλίθια με σηκωμένο το λαιμό για να μην τσαλακωθεί το ....εξάρτημα και απλά περιμένει κάποια (μόνο γυναίκα) να του πει :ααχχ τι ωραίο που είναι αυτό.....απο που το πήρες να πάρω και γω 2-3??.


Το ζωάκι της ημέρας!

Η αστυνομία έπιασε τον τσαντάκια!!!


Σύμφωνα με δελτίο τύπου του αστυνομικού τμήματος Αργοστολίου, μεσημβρινές ώρες της 20-08-2010 καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου ότι άγνωστος άνδρας που επέβαινε σε μοτοσικλέτα κινούμενος εντός της πόλεως Αργοστολίου λήστεψε γυναίκα που κινούνταν πεζή, όταν με βίαιο τράβηγμα της τσάντας που κρατούσε η παθούσα στα χέρια της την έριξε στο οδόστρωμα και την έσυρε για είκοσι (20) περίπου μέτρα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της αλλά και την αφαίρεση της τσάντας η οποία περιείχε χρήματα, κινητό τηλέφωνο, προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα
Αμέσως κινητοποιήθηκε το σύνολο των δυνάμεών μας και ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίσθηκε ο δράστης και συνελήφθη. Ο εν λόγω δράστης τις μεσημβρινές ώρες της ίδιας μέρας είχε προβεί σε δύο ακόμη διακεκριμένες κλοπές, στο Αργοστόλι και στην περιοχή της Λάσσης Αργοστολίου, όταν με αιφνιδιαστική κίνηση άρπαξε από γυναίκες που κινούνταν πεζές τις τσάντες τους, που κρατούσαν στα χέρια τους και περιείχαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.
Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε και η δίκυκλη μοτοσικλέτα την οποία χρησιμοποιούσε ως μέσο για την διάπραξη των παραπάνω πράξεων.
Εξεταζόμενος ομολόγησε τις ανωτέρω πράξεις του καθώς επίσης εξιχνιάστηκαν και άλλες δέκα (10) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, διαπραχθείσες από τον ίδιο, τις οποίες και ομολόγησε.
Ακολούθησε νομότυπη κατ’οίκον έρευνα στην οικία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:
Τρία (3) κινητά τηλέφωναπροερχόμενα από τις ανωτέρω πράξεις τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.
Μία (1) μπλούζα και ένα(1) ζευγάρι γυαλιά ηλίου τα οποία ο δράστης φορούσε κατά την τέλεση των παραπάνω πράξεων.
Δύο(2) πτυσσόμενα μαχαίρια (στιλέτα), μία (1) σιδερογροθιά και δύο(2) μεταλλικά αστέρια.
Δράστης με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας για τα περαιτέρω. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου

Εικαστική έκθεση 5Χ5Χ5 στο Κρεμμύδι

Εικαστικό γεγονός αποτελεί η κοινή έκθεση των πέντε ζωγράφων που εξέθεσαν τα τελευταία πέντε χρόνια, με πέντε νέα έργα, φτιαγμένα ειδικά για τη φετινή έκθεση, στους παραδειγματικά διαμορφωμένους εκθεσιακούς χώρους του σπιτιού του Φώτη και της Μέλπης Κρεμμύδα στο Κρεμμύδι της Κεφαλονιάς.

Δε μας τα 'παν καλά για τις αφίξεις

Ωραίο κόλπο έχουν σκαρφιστεί για να κρατάνε σε ευπρόσωπα ποσοστά τα νούμερα των αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό.

Η... εφεύρεση αξίζει πράγματι διεθνή αναγνώριση.

Στον αριθμό επισκεπτών από πτήσεις καταγράφονται οι θέσεις που έχει το αεροπλάνο και όχι ο αριθμός των επιβατών που μεταφέρει. Π.χ. όταν ένα τσάρτερ αποβιβάζει 40 άτομα, οι υπηρεσίες του αεροδρομίου εμφανίζουν τον αριθμό των θέσεων που έχει το αεροπλάνο, και έτσι τα στοιχεία που δίνουν ο ΕΟΤ και το υπουργείο είναι φουσκωμένα σε μεγάλο ποσοστό. Με αποτελέσματα, ακούγοντας από κανάλια ή διαβάζοντας σε εφημερίδες ότι η Κεφαλονιά έχει μεγάλη τουριστική κίνηση, είναι μεταξύ των τριών νησιών της χώρας με αυξημένο σε σχέση με πέρυσι αριθμό αφίξεων, να ψάχνονται οι τοπικοί τουριστικοί παράγοντες να βρουν πού είναι αυτή η αύξηση, μια και στις παραλίες οι περισσότερες ομπρέλες είναι άδειες, πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι κλειστά, αρκετά ξενοδοχεία έχουν κενά και χειρότερα τα πράματα είναι στα εστιατόρια και τις ταβέρνες.

Μακάρι πάντως τα ποσοστά που δίνει το υπουργείο για τους προερχόμενους από το εξωτερικό τουρίστες να εξέφραζαν την πραγματικότητα... Θα γινόταν πανηγύρι...

Πηγή: Το Παρόν

Ο Stephen Hawking και οι εξωγήινοι...


Ενδεχομένως θα θυμάστε τις δηλώσεις που έκανε πριν λίγους μήνες ο Stephen Hawking σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινων και τις εχθρικές τους διαθέσεις. Πλέον, ο διάσημος επιστήμονας προχώρησε πολύ περισσότερο, καθώς με τη βοήθεια της τεχνολογίας σχεδίασε τη μορφή 9 εξωγήινων όντων, όπως εκείνος τα φαντάζεται.
Οι συγκεκριμένες εικόνες παρουσιάστηκαν μέσα από το Discovery Channel, στο ντοκιμαντέρ “Μια Σύντομη Ιστορία του Χρόνου”, το οποίο χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί. Ο καθηγητής δήλωσε: “Το σύμπαν έχει 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, ο καθένας με εκατοντάδες εκατομμύρια των αστεριών. Σε ένα τόσο τεράστιο μέρος είναι απίθανο η Γη να είναι ο μοναδικός πλανήτης, όπου εξελίχθηκε η ζωή”. Μάλιστα θεωρεί την ύπαρξη εξωγήινων βέβαιη, σύμφωνα με την κοινή μαθηματική λογική, και προσθέτει: “Η πραγματική πρόκληση είναι να μάθουμε πώς είναι αυτοί οι εξωγήινοι”

Τα Σέστα και στο Twitter

Όσοι χρησιμοποιείτε Twitter μπορείτε να μας βρείτε εδώ: http://twitter.com/tasesta

Κάντε μας follow για να μαθαίνετε τα νέα μας.

Φωτιές για ακόμη μια φορά χθές το βράδυ

Χθές αργά το βράδυ, ξέσπασε πάλι φωτιά στην ίδια περιοχή στα Σιμωτάτα με κατεύθυνση προς το χωριό. Η φωτιά έφτασε μέχρι τις αυλές τον σπιτιών, μετά απο μεγάλη μάχη της Πυροσβεστικής έσβησε νωρίς το πρωί, αφού πρώτα έκαψε περίπου 20 στρέμματα δασικής έκτασης.

Η χθεσινή βραδιά όμως, που εξαιτίας των ανέμων ήταν ιδανική για στοχευμένους εμπρησμούς δεν σταμάτησε εκεί, τρείς εστίες ξέσπασαν στα Ζόλα (Αγία Κυριακή) και έκαψαν 100 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης
.

Απο ότι φαίνεται κάποιοι έχουν συγκεκριμένο εμπρηστικό σχέδιο και το εφαρμόζουν με κάθε ευκαιρεία.

Πηγές: Kefaloniapress, Kefaloniaphotonews

Ένας χρόνος από το θάνατο του Στέργιου Κωτούλα

Όταν την 27η Αυγούστου του 2009 ο Σμήναρχος Στέργιος Κωτούλας απογειωνόταν με ένα PZL από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς για να επιχειρήσει αεροπυρόσβεση στην περιοχή του Κατελειού, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή θα ήταν η τελευταία και συνάμα η μεγαλύτερη απογείωση της ζωής του.

Κατά τη διάρκεια της ρίψης, το φτερό του αεροσκάφους του χτύπησε καλώδια της ΔΕΗ, ο πολύπειρος πιλότος έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους και κατέπεσε στον περιβάλλοντα χώρο τουριστικής μονάδας. Λίγα μέτρα χωρίζουν το σημείο της συντριβής από τον επαρχιακό δρόμος Αργοστολίου-Σκάλα, και άλλα τόσα από κτήριο ενοικιαζομένων δωματίων. Όμως ο Σμήναρχος Κωτούλας στην τελευταία του αποστολή ήταν ακριβής. Απέφυγε τον γεμάτο αυτοκίνητα δρόμο και το κτήριο και συνάντησε το θάνατο μόνος του, όπως άξιζε σε έναν ηρωϊκό πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Στέργιος Κωτούλας πέρασε τα τελευταία καλοκαίρια της ζωής του στο νησί μας, προστατεύοντας την Κεφαλονιά που τόσο αγαπούσε από τις πυρκαγιές και τους εμπρηστές. Ακριβώς όπως και τόσοι άλλοι πιλότοι που ριψοκινδυνεύουν τις ζωές τους καθημερινά μέσα σε πεπαλαιωμένα αεροσκάφη τύπου PZL, αμφισβητούμενης συντήρησης και αξιοπιστίας.

Αιωνία του η μνήμη...