Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Kefalonia Sports News

Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε αυτό το μήνα στην κεφαλονίτικη  blogόσφαιρα. Στις αρχές του μήνα άρχισε να "εκπέμπει" μέσω διαδικτύου το νέο κεφαλονίτικο αθλητικό blog kefaloniasports.blogspot.com.

Με μια καθημερινή συνεχή ροή ειδήσεων αναλαμβάνει να μας κρατά ενημερωμένους για όλα τα αθλητικά δρώμενα του νησιού και όχι μόνο. Χαιρετίζουμε τη νέα αυτή προσπάθεια και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις σχετικά με το βυθισμένο πλοίο.

1. Ποιος θα μετέφερε από την Αλβανία στη Βουλγαρία 3 φορτηγά οχήματα με πλοίο (ας σκεφτούν τη θαλάσσια διαδρομή οι αρμόδιοι…) και δεν θα πήγαιναν οδικώς; Ποιο το κόστος της θαλάσσιας μεταφοράς και ποιο της οδικής;…
2. Ποια είναι η επίσημη θαλάσσια οδός διάπλευσης του Ιονίου και τι πορεία είχε το μικρό φεριμπότ;…
3. Τα φορτηγά και το πλοίο τι φορτίο έχουν;…
4. Τι μπορεί να έριξαν στη θαλάσσια διαδρομή μέχρι τη «βύθιση» σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της Κεφαλονιάς;
5. Γνωρίζουν οι «αρμόδιοι» πως η Ιταλία ξεφορτώνεται με τη βοήθεια της μαφίας πυρηνικά απόβλητα, με την προσφιλή μέθοδο της βύθισης πλοίων;…
6. Μας έχουν ποτέ ενημερώσει οι «αρμόδιες» αρχές πως όταν αγοράζεις ηλεκτρική ενέργεια από χώρα που την παράγει με πυρηνικούς αντιδραστήρες, έχεις την υποχρέωση να θέσεις σε «ασφαλή» φύλαξη (τη δολοφονία του πλανήτη και τον καρκίνο, έχουν βαπτίσει ασφαλή φύλαξη) τα αντίστοιχα πυρηνικά απόβλητα;
Θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια, ή θα ανησυχούμε όταν οι καρκίνοι εξαπλωθούν στον πληθυσμό;…

πηγή: sibilla-gr-sibilla.blogspot.com
προηγούμενο άρθρο: Βυθίστηκε πλοίο στην Κεφαλονιά

Στο Πειθαρχικό πάλι ο Ν. Γαλιατσάτος επειδή υπερασπίστηκε τους συναδέλφους του

Μετά από πειθαρχική δίωξη που είχε ως αποτέλεσμα δυο αθωωτικές αποφάσεις (πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο πειθαρχικό), ο Νικόλας Γαλιατσάτος αντιμετωπίζει πάλι το πειθαρχικό επειδή ως αιρετός υπερασπίστηκε συναδέλφους.
Κατά της αθωωτικής απόφασης του Δευτεροβάθμιου πειθαρχικού Συμβουλίου (ζητώντας την ακύρωσή της) για την υπόθεση του εκπαιδευτικού Νικόλα Γαλιατσάτου, προσέφυγε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ορίζοντας νέο «δικαστήριο» στις 21 Ιανουαρίου 2011.
 
Ο Νίκος Γαλιατσάτος καθόρισε τη στάση του στο υπηρεσιακό όργανο αποκλειστικά με γνώμονα το συμφέρον του κλάδου και τα δικαιώματα των συναδέλφων του. Ως εκλεγμένος εκπρόσωπος ενήργησε με βάση τις αποφάσεις του οργανωμένου κλάδου και του συνδικαλιστικού του κινήματος που από τη φύση του έχει υποχρέωση να αντιστέκεται και να αντιπαλεύει στάσεις, αποφάσεις, ακόμα και άδικους νόμους του κράτους που στρέφονται κατά των συναδέλφων και γενικότερα της εκπαίδευσης.
Τήρησε δηλαδή τη στάση που οφείλει να κρατάει κάθε μαχητικός αιρετός εκπρόσωπος του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια. Μια τέτοια στάση όμως αποτελεί εμπόδιο για την προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση, πράγμα που ενοχλεί, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αλλάξει το τοπίο στην εκπαίδευση χτυπώντας τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εκπαιδευτικών. Γι’ αυτό και η συγκεκριμένη δίωξη αποκτά ευρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά που στοχεύουν ευθέως στη φίμωση και την μετατροπή των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια σε πειθήνια όργανα των εντολών της διοίκησης.
Θεωρούμε τις παραπάνω πρακτικές εξαιρετικά επικίνδυνες για τις δημοκρατικές ελευθερίες που έχει κατοχυρώσει το εκπαιδευτικό κίνημα και απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι συγκεκριμένες διώξεις και να τεθούν στο αρχείο. Απαιτούμε να σταματήσει γενικότερα κάθε προσπάθεια φίμωσης και χειραγώγησης των μαχητικών φωνών του συνδικαλιστικού κινήματος.
Απαιτείται η άμεση, μαζική,  μαχητική και συλλογική μας απάντηση να αποτελέσει ασπίδα προάσπισης του Δημόσιου Σχολείου και όλων των συναδέλφων που διώκονται για αντίστοιχους λόγους.

Οι Μπλε στο Ενετικόν

Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου οι Μπλε θα βρίσκονται στο «Ενετικόν».
Μαζί τους ο Stefan Schwerdtfeger των Big Sleep...

Δίνουν σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση, τον καλύτερό τους εαυτό, αποδεικνύοντας ότι ήταν και παραμένουν μια απ’ τις καλύτερες live μπάντες της Ελλάδας. Η δισκογραφική τους παρουσία έχει σημειώσει αξιοπρόσεκτη εμπορική επιτυχία με τραγούδια όπως «Ενοχές», «Όνειρα σου τραγουδάω», «Έλα να δεις», «Στα μαύρα έχω ντυθεί», «Μία φορά κι έναν καιρό», κ.π.α..

Οι παραστάσεις τους γεμάτες μελωδία και ρυθμό, ξεσηκώνουν το κοινό. Στο πρόγραμμα εκτός από δικές τους επιτυχίες οι ΜΠΛΕ δοκιμάζουν να μας ταξιδέψουν με διασκευές ξένων- και αγαπημένων- ροκ κομματιών όπου με τη συμμετοχή του Stefan Schwerdtfeger των Big Sleep (θα τους θυμάστε από τη δεκαετία του '90 με το "Looking for a girl with a washing machine"), με την υπέροχη φωνή του και το φοβερό tracklist απογειώνουν την παράσταση.

Συνολικά, οι Μπλε χαρακτηρίζονται σαν ένα αρκετά πρωτότυπο γκρουπ για τα δεδομένα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής, αφού κατάφεραν να συνδυάσουν ποπ-ροκ στοιχεία με έντονες πινελιές από μπλουζ, funk και τζαζ. Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου θα τους απολαύσουμε στη μουσική σκηνή «Ενετικόν».

music.net