Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ολυμπιακός Κεφ. - Τριταιϊκός 2-1

Ένα αυτογκόλ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού έδωσε την πρώτη νίκη στον Ολυμπιακό. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 42' ενώ στο 71' ο Αλεξανδράτος ισοφάρισε σε 1-1. Το αυτογκόλ του Κορρέ λίγο πριν τη λήξη διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Ευχόμαστε να έχουμε ανάλογη συνέχεια τώρα που πήρε φόρα η ομάδα...

Χαμένη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Σύμφωνα με δημοσιεύμα της εφημερίδας το βήμα για το ΠαΣοΚ "θεωρούνται ήδη χαμένες οι περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου ο υποψήφιός του κ. Η. Μπεριάτος δεν μπορεί να επικρατήσει του «αντάρτη» υποψηφίου του ΠαΣοΚ κ. Γ.Καλούδη."
Στις χαμένες περιφέρειες όμως την κατατάση και η ΝΔ!!!
Οι σχετικοί πίνακες με τις περιφέρειες και τις εκτιμήσεις των κομμάτων που δημοσιεύει η εφημερίδα :

Ο Εγκέλαδος «θα επιστρέψει δριμύτερος στην ισοπεδωμένη Αϊτή»

Ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε την Αϊτή στις 12 Ιανουαρίου δεν απελευθέρωσε  όλη τη συσσωρευμένη ενέργεια στο υποκείμενο σεισμικό ρήγμα, και η πρωτεύουσα Πορτ-o-Πρενς απειλείται τώρα ακόμα και με ισχυρότερη δόνηση, προειδοποιεί μελέτη της αμερικανικής γεωλογικής υπηρεσίας.

Ο σεισμός του Ιανουαρίου, μεγέθους 7 βαθμών, αποδόθηκε στο ρήγμα Ενρικίγιο-Πλαντέιν Γκάρντεν, μήκους 270 χιλιομέτρων, το οποίο περνά κατά μήκος της στενής δυτικής χερσονήσου του νησιού Ισπανιόλα, το οποίο μοιράζονται η Αϊτή και η Δομινικανή Δημοκρατία.

Σύμφωνα όμως με τη νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο Nature Geoscience, ο ρόλος του ρήγματος στον σεισμό που σκότωσε 250.000 ανθρώπους είναι πιο περίπλοκος από ό,τι είχε εκτιμηθεί.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι η δόνηση είτε προκλήθηκε από άλλο ρήγμα, είτε από το ίδιο το ρήγμα Ενρικίγιο-Πλαντέιν Γκάρντεν, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο βάθος.

Το συγκεκριμένο ρήγμα είχε προκαλέσει σεισμούς ανάλογου μεγέθους το 1751 και το 1770.

Στο τραπέζι μέτρα τόνωσης της οικοδομής- Και μείωση της φορολογίας των κερδών από 24% σε 20% το 2011

Πρώτη κατοικία χωρίς «πόθεν έσχες»
Στην κατάργηση του «πόθεν έσχες» για την απόκτηση πρώτης κατοικίας θα προχωρήσει η κυβέρνηση με το φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή μαζί με τον προϋπολογισμό του 2011, προκειμένου να αναθερμάνει την κτηματαγορά και να διευκολύνει τα νοικοκυριά να αποκτήσουν ιδιόκτητη στέγη.

Τα μέτρα αυτά συζητήθηκαν την Παρασκευή σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διαμορφωθεί το νέο φορολογικό πλαίσιο για την αύξηση των εσόδων, αλλά κυρίως για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας. Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αποφασίστηκε να αναβληθούν οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών ακινήτων για το δεύτερο εξάμηνο του 2011, να μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων από 24% σε 20% και να θεσπιστούν ισχυρές φοροαπαλλαγές για την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων. Τα κίνητρα για νέες επενδύσεις θα περιληφθούν στον νέο αναπτυξιακό νόμο που θα κατατεθεί κατά προτεραιότητα τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.