Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ανέκδοτο- Πολύ Καλό!!!!


-Ένας γιατρός ισραηλίτης λέει:«Η ιατρική στο Ισραήλ είναι τόσο προχωρημένη, που εμείς βγάζουμε τουςόρχεις από ένα άτομο, τους βάζουμε σε ένα άλλο και σε έξι εβδομάδεςψάχνει για δουλειά!»
- Ένας γιατρός γερμανός λέει:«αυτό δεν είναι τίποτα, στην Γερμανία βγάζουμε μέρος από τον εγκέφαλοενός ατόμου, το βάζουμε σε ένα άλλο και... σε τέσσερις βδομάδεςψάχνει για δουλειά!!»-Ένας ρώσος γιατρός λέει:«Ούτε αυτό είναι τίποτα, στη Ρωσία η ιατρική είναι τόσο ανεπτυγμένη,που βγάζουμε τη μίση καρδιά από ένα άτομο, τη βάζουμε σε ένα άλλο καισε δυο εβδομάδες και οι δυο ψάχνουν για δουλεία!!!»-Ακούγοντας όλα αυτά ο Έλληνας γιατρός απαντάει :«Όλα αυτά είναι σαχλαμάρες, είστε όλοι πολύ πίσω !!εμείς στην Ελλάδα πήραμε ένα άτομο χωρίς εγκέφαλο, χωρίς καρδιά καιχωρίς αρχίδια, τον βάλαμε για πρωθυπουργό και τώρα ......όλη η χώρα ψάχνει για δουλεία!!!!!»

ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΪΝ "Σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι"



Η διάσημη καναδέζα δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, συγγραφέας του «Δόγματος του σοκ» που κατακρίνει τον «καπιταλισμό της καταστροφής», μιλάει για τον ρόλο του ΔΝΤ και τους κινδύνους για την Ελλάδα.


Η Ναόμι Κλάιν μιλάει με μια τόσο απαλή φωνή που δεν μπορείς να φανταστείς ότι κρύβει μέσα της τόσο δυναμισμό। Και επίσης, ούτε ότι αυτή η 40χρονη Καναδέζα θεωρείται από πολλούς μία από τις πιο μαχητικές δημοσιογράφους της εποχής μας, με τέτοια απήχηση στην αμερικανική Αριστερά που πολλοί να τη θεωρούν ακόμη και διάδοχο του Νόαμ Τσόμσκι. Οταν λοιπόν τη ρωτήσαμε ποια είναι η άποψή της για την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα, υπήρξε καταπέλτης: «Η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η ευρωζώνη. Και για να γίνει, σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Εχουν ήδη διαγνώσει ότι είστε άρρωστοι». Η κυρία Κλάιν μένει μόνιμα στο Τορόντο του Καναδά, μαζί με τον σύζυγό της Αβι Λιούις. Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει στην ελληνική γλώσσα το τελευταίο βιβλίο της με τίτλο «Το δόγμα του σοκ» («Τhe Shock Doctrine»), το οποίο αποτελεί μια σκληρή πολεμική εναντίον του «καπιταλισμού της καταστροφής», όπως η ίδια τον αποκαλεί.

Βρείτε το κλεμμένο σας laptop ή κινητό με το Prey.

Το Prey είναι μία open source εφαρμογή η οποία σε συνεργασία με μία on line υπηρεσία σας βοηθάει να εντοπίσετε το χαμένο κινητό η laptop σας καθώς και να ελέγχετε τα δεδομένα που βρίσκονται σε αυτά μέσα απο ένα εύχρηστο web περιβάλλον. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν και υποστηρίζει Windows, Mac, Linux και Android συσκευές. Η υπηρεσία διατίθεται και αυτή δωρεάν εκτός αν θέλετε να αποκτήσετε κάποιο λογαριασμό Pro.

Αλλάζει ξανά το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 2013-14

Σαρωτικές αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών σε όλες τις τάξεις του λυκείου, νέο τρόπο πρόσβασης σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και αναδιάρθρωση του πρώτου έτους σπουδών περιλαμβάνει το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας. Αλλαγές αναμένονται να συναντήσουν και οι φετινοί υποψήφιοι, καθώς η συμπλήρωση του μηχανογραφικού θα γίνεται πριν από τις εξετάσεις, ενώ το υπουργείο εξετάζει να μειώσει τον αριθμό των εισακτέων.

Τα γενικά χαρακτηριστικά του νέου τρόπου πρόσβασης στα πανεπιστήµια, σύμφωνα με «Τα Νέα» είναι τα ακόλουθα: 

Σχολές-μαγνήτης για ξένους. Και στην Κεφαλονιά?

Πολυνησιωτικά ΑΕΙ προωθεί το υπουργείο Παιδείας, με κοινοτικά κονδύλια, στα μεγαλύτερα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου με δύο στόχους: Nα στηρίξουν την τοπική οικονομία και ανάπτυξη, προκειμένου οι κάτοικοι να μην προσβλέπουν αποκλειστικά και μόνο στον τουρισμό και να προσελκύσουν φοιτητές και καθηγητές από ξένες χώρες.

Το έργο αφορά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Ιδρύματα τα οποία «απλώνονται» σε νησιά όπως η Λέσβος, η Χίος, η Σύρος, η Σάμος, η Ρόδος, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος και η Λευκάδα. Τα Τμήματα που βρίσκονται σε αυτά τα νησιά καλούνται τώρα να αναμορφώσουν τα προγράμματα σπουδών τους, προκειμένου να ενταχθούν στο έργο και να χρηματοδοτηθούν.

Ηδη το υπουργείο Παιδείας απηύθυνε Ανοιχτή Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στα ενδιαφερόμενα Ιδρύματα. Οπως αναφέρεται στην Πρόσκληση, σε μια κατεξοχήν νησιωτική χώρα, όπως η Ελλάδα, αποτελεί επιτακτική ανάγκη όχι μόνο να λαμβάνεται υπόψη αλλά και να αναδεικνύεται η νησιωτική διάσταση σε κάθε πολιτική.