Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς...

ΠΑΡΙΣΗΣ – ΡΟΥΧΩΤΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 2;

Είναι σίγουρα "είδηση" η καθαίρεση του αντιδημάρχου Β. Ρουχωτά από τον Δήμαρχο Α. Παρίση.

Όμως επιτρέψτε μας να το δούμε και λίγο διαφορετικά το θέμα.

Ο Β. Ρουχωτάς ποτέ δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του για τον Δήμο Κεφαλλονιάς. (Θεμιτές!)

Όμως θέλεις το ΠΑΣΟΚικό παρελθόν του (ουδείς πραγματικός δεξιός δεν το ξεχνάει….), θέλεις ο εκρηκτικός χαρακτήρας του που…. φοβίζει, δεν του έδωσαν το (πολυπόθητο) χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, πολύ περισσότερο όταν εσωκομματικό αντίπαλο είχε έναν καθαρόαιμο δεξιό, τον Α. Παρίση.

Λέγεται ότι με την παρέμβαση  του ίδιου του Σαμαρά στις διακοπές του στην Κεφαλονιά (θυμάστε τις φωτογραφίες) ο Ρουχωτάς μπήκε στο ψηφοδέλτιο του Παρίση.

Στις εκλογές επιδίωξε και πέτυχε να εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος.


Ο Παρίσης δύσκολα δεν θα τον έκανε (αν και πολύ θα το ήθελε…) Αντιδήμαρχο, αλλά και δύσκολα μπορεί να πει κανείς ότι δε θα τον περίμενε στη γωνιά για το πρώτο στραβοπάτημα.

Και αυτός την πάτησε γρήγορα, τόσο γρήγορα που ήταν σαν ….δώρο στον Παρίση.

Δεν θα ήταν υπερβολή αν κάποιος ισχυριζόταν ότι ο Παρίσης έστησε μια μεγαλοπρεπέστατη «μηχανή» στο Ρουχωτά και αυτός εξίσου μεγαλοπρεπέστατα ….μπήκε στα γρανάζια της.

Και το χειρότερο ο πρώην Δήμαρχος Παλλικής δίχνει να μην το έχει καταλάβει. 
Με την αποπομπή του από αντιδήμαρχος ο Ρουχωτάς, υπέγραψε και την ρήξη του με την παραδοσιακή δεξιά!

Η εύκολη ανάγνωση των όσων έγιναν (και θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες) με πρωταγωνιστή το Ρουχωτά είναι πως ο μεγάλος ηττημένος είναι ο Παρίσης.

Όμως μια προσεκτική ματιά δείχνει το αντίθετο, τη στιγμή που φαίνεται πως ο Παρίσης έχει έτοιμο(η) διάδοχο...

Σε τρία χρόνια (μέχρι τον Ιούνιο του 2014 που θα γίνουν οι επόμενες εκλογές) ουδείς θα θυμάται το Ρουχωτά, που θα είναι ένας απλός δημοτικός σύμβουλος. Όλοι θα έχουν μπροστά τους το Δήμαρχο, δηλαδή τον Παρίση.

Ο Ρουχωτάς έχοντας όλα τα δίκια με το μέρος του στην υπόθεση του Θεόφιλου και την προώθηση του στη ΔΕΥΑ και με τον αέρα του πρώτου σε σταυρούς συμβούλου (άσχημο πράγμα η αλαζονεία στην πολιτική….) βιάστηκε!

Ο Παρίσης του έριξε το δόλωμα (λέγε με Θεόφιλο) και αυτός τσίμπησε.

Γι’ άλλη μία φορά πλήρωσε ο Ρουχωτάς το οξύθυμο του  χαρακτήρα του (η άλλη ήταν όταν έχασε από τη Νόπη το 2006, παρότι ως Δήμαρχος παρήγαγε έργο).