Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Παρουσίαση βιβλίου για την Αρχιτεκτονική της Κεφαλονιάς

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στην Άσσο, ώρα 21:00, στο χώρο του π. Δημοτικού Σχολείου Παρουσίαση του βιβλίου:

“Αρχιτεκτονική κατοικιών στην Κεφαλονιά από τον 16ο μέχρι τον 21ο αιώνα.” της κας Υβόννης Μαρκαντωνάτου & του κου Λάμπρου Σιμάτου


Ο μ ι λ η τ έ ς:


Παναγής Τουλιάτος καθ/τής Αρχιτεκτονικής
Εύα Μαυράκη Αρχιτέκτων
Ηλίας Τουμασάτος


Ο Ρ Γ Α Ν Ω Σ Η : ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΑΣΣΟΣ»

Έκθεση Αγροτικών και Παραδοσιακών Προϊόντων στον Πόρο.



Έκθεση Αγροτικών και παραδοσιακών Προϊόντων την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010 στην Κεντρική Πλατεία Πόρου. Ώρα έναρξης : 19.30
Προτεινόμενα προϊόντα: Κρασί, Λάδι, Μέλι, Τσίπουρο, Τοπικά γλυκά (μάντολες, μαντολάτα και παστέλια), Ρίγανη, θυμάρι, λεβάντα, Μαρμελάδες
Συμμετοχή στην Εκδήλωση: Κεφαλλονίτικα Παραδοσιακά Μουσικά Συγκροτήματα, Ο Σωκράτης με τα μαντολίνα του τις 8,30 μμ &
Κεφαλλονίτικα Χορευτικά Συγκροτήματα σε λαϊκούς χορούς Με το χορευτικό υκλώπεια Τείχη" τις 9,30 μμ
Και το χορευτικό "Ο προνησος ενηλίκων" 10,οο μμ
Έργα τέχνης, Ζωγραφική, Εργόχειρα, Κεντήματα Χειροποίητα
Χορηγός επικοινωνίας Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων "ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ"
Ο πρόεδρος Γεώργιος Μεταξάς & Δ.Σ
WWW.poros-kefalonia.gr

infporos@otenet.gr

Περίπτερο του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Αργοστόλι


Ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά «Το χαμόγελο του παιδιού την Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010 , χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Δήμου Αργοστολίου, θα λειτουργεί περίπτερο στην κεντρική Πλατεία Αργοστολίου εκθέτοντας προς πώληση είδη του Οργανισμού, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση ,την ενημέρωση για το έργο του Χαμόγελου του παιδιού και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.
Απευθυνόμαστε λοιπόν σε όλους εσάς, γιατί πιστεύουμε ότι μοιραζόμαστε τα ίδια συναισθήματα για τα παιδιά και το δικαίωμά τους στη ζωή. Με την δική σας συμμετοχή ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», βρίσκεται τα τελευταία 15 χρόνια στο πλευρό των παιδιών που έχουν ανάγκη προσφέροντας άμεσες και ποιοτικές λύσεις στα κάθε είδους προβλήματά τους. Παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, κακοποίησης, εκμετάλλευσης, παραμέλησης- οικογένειες, που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα για να καλύψουν ζωτικές τους ανάγκες, που έχουν ανάγκη από ένα στήριγμα για να διατηρήσουν υγιή και λειτουργικό τον οικογενειακό πυρήνα.
Η καταλυτική συμμετοχή σας μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε το δύσκολο έργο μας και καθημερινά να καλύπτουμε όλο και περισσότερα παιδιά।
Σας περιμένουμε όλους εκεί!
Πληροφορίες: Σορβατζιώτη Δώρα 2623093933 - 6936177677
email: Killini@hamogelo.gr

Κακοποίηση ζώων, καταγγείλτε τους!

Διαταγή έστειλε η Ελληνική Αστυνομία προς όλα τα αστυνομικά τμήματα της επικράτειας, σχετικά με την έρευνα των καταγγελιών κακοποίησης. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε συνεργασία Αστυνομίας με εθελοντικές ομάδες και ευχόμαστε να λειτουργήσει για το καλό των ζώων.

Τώρα, όλοι οι εθελοντές, οφείλουμε να δίνουμε αρκετά στοιχεία (φωτογραφίες, βίντεο), να καταγγέλουμε επώνυμα όσους κακοποιούν τα ζώα και να φροντίζουμε για την ευγενική συνεργασία μας με την ΕΛ।ΑΣ, ώστε να συμβάλουμε στο να σταματήσουν επιτέλους οι κακοποιήσεις στη χώρα μας.

απο: tromaktiko

O NOA στο πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ


Ο Ν.Ο.Α συμμετείχε στο 14οΠανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κανόε-Καγιάκ σπρίντ 2010 που διεξήχθη στο Μεσολόγγι στις 7-8 Αυγούστου . Ο Όμιλός μας συμμετείχε με 17 αθλητές – τριες σε 15 αγωνίσματα . Όλοι οι αθλητές μας προκρίθηκαν στις τελικές σειρές των αγωνισμάτων που συμμετείχαν και οι 15 εξ αυτών κατετάγησαν στις τρεις πρώτες πανελλήνιες θέσεις των αγωνισμάτων τους και πήραν τα αντίστοιχα μετάλλια.

Ο Αντώνης Σαμαράς στην Κεφαλονιά

- Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία στην Κεφαλλονιά, απολαμβάνοντας τη θάλασσα του Ιονίου. Στα μέσα της εβδομάδας θα πάει στην Πύλο, την ιδιαίτερη πατρίδα του και εν συνεχεία στο γραφικό Ναύπλιο, τόπο καταγωγής της συζύγου του. 


http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=1&catid=1&artid=1238938&pg=1



Φίλιππος Πλιάτσικας, Μύρωνας Στρατής στο Ληξούρι

Φέτος το καλοκαίρι, ο Φίλιππος Πλιάτσικας ξανασυναντάει τους φίλους του σε όλη την Ελλάδα έχοντας στο πλευρό του τον Μύρωνα Στρατή και τον Mc Yinka. 
...
Αναλυτικά οι ημερομηνίες της καλοκαιρινής περιοδείας:
7 Αυγούστου - Φεστιβάλ Λιμνών Καρδίτσας
11 Αυγούστου - Ληξούρι Κεφαλλονιάς
20 Αυγούστου - Μουζάκι Καρδίτσας
14 Σεπτεμβρίου - Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης
15 Σεπτεμβρίου - Γαλάτσι
16 Σεπτεμβρίου - Λακατάμια Λευκωσίας
18 Σεπτεμβρίου - Αγ. Ιωάννης Ρέντης, Αθήνα



http://www.e-orfeas.gr/tomorrowsevents/icalrepeat.detail/2010/08/11/13142/-/OGI1YTY5MjVkMzQ4NDg2NDUzZmM4NzZkZTY4M2U1Y2M=.html

Beach party στα Λουρδάτα στις 11 Αυγούστου

To ετήσιο, καλοκαιρινό Beach Party του πραγματοποιεί την Τετάρτη, 11 Αυγούστου, στην παραλία Λουρδάτων στην Κεφαλλονιά ο πολιτιστικός σύλλογος Σιμωτάτων, σε συνεργασία με την Κεφαλληνιακή Αδελφότητα της Νέας Υόρκης.

Στο πάρτι –που φέτος πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά- συμμετέχουν ο DJ Amazin A από τη Νέα Υόρκη και ο DJ Κlonis, ενώ η χορεύτρια Βανέσσα Αρβανίτη συμμετέχει στην εκδήλωση ως προσκεκλημένη του συλλόγου.

Το πάρτι ξεκινά στις 10 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η είσοδος είναι ελεύθερη και το κόστος του ποτού είναι 4 ευρώ.

Πηγή: http://news.in.gr/shortnews/?aid=1231054862

Χωρίς Ναυτική Εβδομάδα λόγω λιτότητας

ΤΑ: Δ .Σ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΟΝΙΟΥ
Δ. Σ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΑΡΣΩΝ «Ο ΦΑΡΟΣ»
Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΑΡΣΙΝΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»
Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΠΑΤΡΑΙΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ»
Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΥΤΙΚΩΝ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ»
Η πολιτεία λόγω λιτότητας αποφάσισε να μην εορταστεί η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2010».
Εμείς με αφορμή ότι ο «Διεθνής Οργανισμός Ναυσιπλοΐας» (ΙΜΟ)έχει ανακηρύξει το έτος 2010 ως «ΕΤΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ» αποφασίσαμε να τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ναυτικών στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φάρσων την Παρασκευή 13 Αυγούστου και ώρα 20.30 στην περιοχή «Τραγατούρι» επί του επαρχιακού δρόμου Αργοστολίου-Φισκάρδου, παρουσία του Μητροπολίτη μας κ κ Σπυρίδωνος, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νησιού μας.
Αμέσως μετά στις 21.00 στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Φάρσων θα γίνει συναυλία για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κεφαλλονίτη ναυτικού και ποιητή της θάλασσας ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ, με ομάδα γνωστών καλλιτεχνών με επικεφαλής τον συμπατριώτη τραγουδιστή ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΑΝΔΡΕΑΤΟ, υπό την επιμέλεια και παρουσίαση της ΜΕΜΗΣ ΣΠΥΡΑΤΟΥ σε κείμενα ΝΙΚΟΥ ΣΟΥΡΗ.
Χορηγοί της εκδήλωσης:
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Επίσης υπάρχει χώρος στάθμευσης Ι.Χ αυτοκινήτων.
Ο εκπρόσωπος
των Διοργανωτών
Άγγελος Μπενετάτος
Πρόεδρος Δ Σ Ναυτικού Μουσείου Ιονίου

Ο Αλέξανδρος Παρίσης υποψήφιος της Ν.Δ. για το Δήμο Κεφαλονιάς

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ν.Δ. υποψήφιος για το νέο Δήμο Κεφαλονιάς στις τοπικές εκλογές του Νοέμβρη 2010, θα είναι ο πρώην βουλευτής, Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος έλαβε επισήμως το χρίσμα του Κόμματος.

Κανονικά στη Δ' Εθνική ο Ολυμπιακός Κεφαλονιάς





Το πρωί της Δευτέρας (09/08) ο Ολυμπιακός Κεφαλονιάς κατέθεσε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τη δήλωση συμμετοχής στο νέο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, μαζί με το -απαραίτητο- παράβολο των 500€ και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Έτσι, έγινε το πρώτο βήμα ενόψει της νέας σαιζόν και τώρα παίρνουν σειρά οι συζητήσεις επί αγωνιστικού και διοικητικού επιπέδου. Καταρχήν, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να πλαισιωθεί με όσο το δυνατόν περισσότερους παράγοντες το νέο διοικητικό σχήμα της ομάδας που θα μας εκπροσωπήσει στη Δ’ Εθνική, στο πλαίσιο του νέου πλάνου «λαϊκής βάσης». Επίσης, θα συνεχιστεί το σαφάρι ανεύρεσης οικονομικών πόρων, με δεδομένο το «μαξιλάρι» των χρημάτων που υπάρχουν από τις προεγγραφές (ηλεκτρονικές και μη), καθώς λογικό είναι πως τα πρώτα 70.000€ δεν επαρκούν για μια αξιοπρεπή παρουσία στη Δ’ Εθνική. Αυτά αναμένονται στη νέα συνάντηση των παραγόντων που αποτελούν τον «πυρήνα» του όλου εγχειρήματος, μέσα στην εβδομάδα (πιθανότατα την Τετάρτη 11/08).
Σε επίπεδο παικτών και προπονητή, θα συνεχιστούν οι συζητήσεις,  παράλληλα με την αναζήτηση των ανθρώπων που θα πλαισιώσουν τη Διοίκηση. Ακόμη τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει, με πολλούς παίκτες αλλά και προπονητές να είναι στην ατζέντα της «διοικούσας επιτροπής», ενώ άγνωστο είναι ακόμη το πότε θ’ αρχίσει η προετοιμασία της ομάδας, που σχεδόν σίγουρα μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα.

Έφοδος του ΣΔΟΕ σε συναυλία των Παπαρίζου και Onirama



«Θυμάμαι μια νύχτα που είχα χαθεί, σαν όνειρο ήρθες σαν να ’σουν γιορτή, για πάντα φυσικά μαζί», τραγουδούσαν την περασμένη Τετάρτη στην Κεφαλονιά η Ελενα Παπαρίζου και οι Onirama, ξεσηκώνοντας τους θαυμαστές τους, όταν κλιμάκιο του ΣΔΟΕ (νυν ΥΠΕΕ) έφτασε στο γήπεδο Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι για έλεγχο.
...
Από τους καλλιτέχνες που επέλεξαν να περιοδεύσουν σε πόλεις της Ελλάδας και να ξεσηκώσουν με τις επιτυχίες τους τους θαυμαστές τους είναι και η Ελενα Παπαρίζου με τους Onirama. Την περασμένη Τετάρτη στην Κεφαλονιά βρίσκονταν ήδη τέσσερα κλιμάκια του ΣΔΟΕ για ελέγχους σε επιχειρήσεις. Ετσι ένα κλιμάκιο πήγε και στον χώρο της συναυλίας της εκρηκτικής τραγουδίστριας και του γκρουπ από τη Θεσσαλονίκη, που είχε διοργανωθεί από τον ποδηλατικό όμιλο Λευκάδας.

Παρακολουθώντας διακριτικά τον τρόπο με τον οποίο οι διοργανωτές έδιναν τα εισιτήρια στους θεατές της συναυλίας, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν αθεώρητα, ενώ πωλούνταν προς 20 ευρώ το ένα. Αμέσως οι ελεγκτές μπήκαν στον χώρο όπου τραγουδούσαν οι καλλιτέχνες και ζήτησαν τον υπεύθυνο του ποδηλατικού ομίλου.

Αρχικά εμφανίστηκε ως υπεύθυνη η κυρία Ευτυχία Πετούση, η οποία δεν είναι μεν μέλος του ποδηλατικού ομίλου αλλά έδειξε στους ελεγκτές υπεύθυνη δήλωση του προέδρου ο οποίος την εξουσιοδοτούσε να πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να γίνει η συναυλία. Στη συνέχεια εμφανίστηκε και ο κ. Ηρακλής Μαρούλης, ο οποίος είπε στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ ότι βοήθησε αφιλοκερδώς στην κατασκευή και στον έλεγχο του συναυλιακού χώρου, ενώ η κόρη του Σοφία εκμεταλλευόταν το κυλικείο.

Κάποια στιγμή και έπειτα από αρκετή ώρα εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του ομίλου κ. Αντώνης Βρακάς, ο οποίος δήλωσε στους ελεγκτές πλήρη άγνοια για τον τρόπο διοργάνωσης της συναυλίας, αλλά και για τον τρόπο έκδοσης των αθεώρητων εισιτηρίων. Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι για τη συγκεκριμένη συναυλία είχαν εκδοθεί 8.000 εισιτήρια, ενώ μέχρι τη στιγμή του ελέγχου από το ΣΔΟΕ είχαν κοπεί 2.310 εισιτήρια, δηλαδή είχαν εισπραχθεί 46.200 ευρώ.

Οταν ο πρόεδρος του ομίλου εξήγησε στους ελεγκτές ότι δεν έχει καμία σχέση με τη διοργάνωση της συναυλίας και ότι υπεύθυνη ήταν η κυρία Πετούση, αμέσως τα άτομα του ΣΔΟΕ απευθύνθηκαν σε εκείνη, η οποία τους παρουσίασε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ του ποδηλατικού ομίλου Λευκάδας, τον οποίο αντιπροσώπευε η ίδια, και της εταιρείας «Γαλαξίας Παραγωγές Θεαμάτων», που είχε φέρει την Ελενα Παπαρίζου και τους Οnirama στην Κεφαλονιά. Στο ιδιωτικό συμφωνητικό αναφερόταν ότι ο όμιλος είχε την υποχρέωση να καταβάλει 56.580 ευρώ με τον ΦΠΑ στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας μόλις έφταναν στον χώρο της συναυλίας οι γνωστοί τραγουδιστές. Το ιδιωτικό συμφωνητικό είχε συναφθεί στις 21 Ιουλίου 2010 και δεν είχε κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ.

Η Ελενα Παπαρίζου και οι Onirama βρίσκονταν ήδη στη σκηνή όταν το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε τον έλεγχο και δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό. Ωστόσο, ενημερώθηκαν αμέσως ο μάνατζερ και σύντροφος της τραγουδίστριας, κ. Τόνυ Μαυρίδης, και ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος. Οι ελεγκτές κατέσχεσαν τα αθεώρητα μπλοκ εισιτηρίων που είχαν απομείνει



Πηγή: http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=76935

Reporters

Αν έχετε διάθεση για ρεπορτάζ, μπορείτε να στέλνετε τα άρθρα σας στη διεύθυνση tasesta@gmail.com. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε τις πηγές σας και να υπογράψετε το κείμενό σας με το ψευδώνυμό σας. Τα άρθρα σας θα αναρτώνται το συντομότερο δυνατόν.

Τα Σέστα διατηρούν το δικαίωμα να επεξεργαστούν το άρθρο αν κριθεί σκόπιμο για οποιοδήποτε λόγο.