Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Καταγγελία της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Την άμεση επίλυση του κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Εσπερινό Γυμνάσιο Αργοστολίου ζητά η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, απευθύνοντας κάλεσμα να υπερασπιστούν όλοι τους εργαζόμενους μαθητές στην Κεφαλονιά.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης καταγγέλλει ότι το Εσπερινό Γυμνάσιο βρίσκεται ουσιαστικά σε διαδικασία έξωσης. Μετά την κατεδάφιση ως ετοιμόρροπου του 2ου Λυκείου, πριν τρία χρόνια, ο σύλλογος καθηγητών, το γραφείο διευθυντή, αρχεία κλπ. στεγάστηκαν σε μία αποθήκη και ένα εργαστήριο που δε χρησιμοποιούνταν στο χώρο του ΙΕΚ. Τα μαθήματα γίνονται στις αίθουσες του 2ου - 3ου Γυμνασίου. Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, οι καθηγητές υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα που χρησιμοποιούσαν και περιφέρονται στο χώρο, λόγω του ότι εκεί θα στεγαστεί εργαστήριο κομμωτικής του ΙΕΚ.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η ευθύνη βρίσκεται αποκλειστικά στις πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις που στερούν χρόνια τώρα το δικαίωμα των μαθητών σε αποκλειστικά δημόσιες - δωρεάν - επαρκείς - ασφαλείς κτιριακές και λοιπές υποδομές. Ευθύνη έχουν ακόμη και οι εκάστοτε διευθυντές Δευτεροβάθμιας που αντιμετώπισαν το Εσπερινό σαν σχολείο "δεύτερης κατηγορίας" και δεν έκαναν ούτε καν τις αυτονόητες παρεμβάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου».
Η ΕΛΜΕ διαμηνύει επίσης ότι «κάθε κίνηση για έξωση του σχολείου, αλλά και κάθε προσπάθεια για την "καλλικρατική" υπονόμευση του δικαιώματος των εργαζόμενων μαθητών στη γνώση θα βρει όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και την κοινωνία του νησιού απέναντι».
Απαιτούν πλήρη κάλυψη των αναγκών του Εσπερινού ως αυτοτελούς σχολικής μονάδας. Ζητούν επίσης να μην υπάρξει καμία περικοπή δρομολογίων για τους εργαζόμενους μαθητές που φοιτούν στο Εσπερινό από όλη την Κεφαλονιά, ενώ αντιδρούν σε κάθε παράλληλη - ανταγωνιστική λειτουργία με το Εσπερινό όπως π.χ. προτάσεις για δημιουργία «σχολείου δεύτερης ευκαιρίας» που είναι στην πραγματικότητα μονάδα δίχρονης κατάρτισης. Μόνιμη ουσιαστική λύση και για το Εσπερινό είναι η υλοποίηση των νέων σχολικών συγκροτημάτων στο Αργοστόλι, σημειώνει η ΕΛΜΕ.

rizospastis.gr

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ