Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ψηφοφορία: Από 1/9 το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Εσείς τι θα κάνετε?

Έκλεισε η ψηφοφορία της τελευταίας εβδομάδας σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:


Από 1/9 το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Εσείς τι θα κάνετε?

  • Δεν συγκινούνται οι καπνιστές από τα νέα μέτρα, καθώς μόνο ένας στους 22 καπνίζοντες δηλώνει ότι θα σταματήσει το κάπνισμα, ποσοστό δηλαδή 4,5%
  • Επίσης 9 στους 22 καπνίζοντες (40,9%)  δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν συνήθειες και θα συνεχίζουν να καπνίζουν κανονικά σε όλους τους χώρους. 
  • Μεγάλο το ποσοστό των καπνιζόντων, 22 στους 38, ποσοστό δηλαδή 57,9%, το οποίο σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι αναγνώστες μας δεν πρόκειται να μειωθεί κάτω από 55%
  • Όσοι δεν καπνίζουν (42,1%) στηρίζονται τουλάχιστον στους 12 στους 22 καπνιστές (54,5%) που δηλώνουν ότι θα περιορίσουν το κάπνισμα μόνο στους χώρους που επιτρέπεται (τους ανοιχτούς δηλαδή και τους ιδιωτικούς).
Επειδή όμως και τα τελευταία μέτρα έπεσαν στο γκρεμό, θα περιμένουμε λίγο ακόμη για να δούμε τα αποτελέσματα.
Ευχαριστούμε πολύ όσους αναγνώστες μας έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία. 38 στον αριθμό, διπλάσιοι σε σχέση με τους 19 που συμμετείχαν στην προηγούμενη ψηφοφορία μας για την τουριστική κίνηση.

Πανηγύρι Πλατυτέρας

Η Δημοτική Επιχείρηση
Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Πυλάρου, σας καλεί
την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ.,
στο Δημοτικό Σχολείο στα Μακρυώτικα,
να διασκεδάσετε στο καθιερωμένο
πανηγύρι της Πλατυτέρας.

Σας περιμένει καλό φαγητό, μουσική και κρασί ρομπόλα.

Το 8,3% του πληθυσμού της Ελλάδας είναι ξένοι υπήκοοι

Οι ξένοι υπήκοοι που διαμένουν στηνΕλλάδα ήταν 929.500 ή το 8,3% του πληθυσμού της χώρας την 1η Ιανουαρίου 2009, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, από τους 929.500 ξένους υπηκόους, 161.600 προέρχονται από χώρες μέλη της ΕΕ (1,4% του συνόλου των ξένων υπηκόων) και 767.900 από τρίτες χώρες (6,8%).

Στην ΕΕ, την 1η Ιανουαρίου 2009, οι ξένοι υπήκοοι ήταν 31,9 εκατ. από τους οποίους 11,9 εκατ. ήταν πολίτες κάποιου κράτους μέλους της ΕΕ και 20 εκατ. πολίτες από τρίτες χώρες.

Στη Γερμανία διαμένουν 7,2 εκατ. ξένοι υπήκοοι, στην Ισπανία 5,7 εκατ. και στηΜεγάλη Βρετανία 4 εκατ. πολίτες.

Συνολικά 2,4 εκατ. Τούρκοι πολίτες διαμένουν στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ και ακολουθούν 1,8 εκατ. Μαροκινοί και 1 εκατ. Αλβανοί.

ΑΠΕ

Μετρώντας και λαθρομετανάστες ή μόνο οι νόμιμοι?

Τα σπήλαια της Σάμης

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κεφαλονιάς ξεκινάει το φθινοπωρινό του πρόγραμμα με τη διαδρομή Σπήλαια Σάμης-Καραβόμυλος την Κυριακή 19-9-2010.
Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην πεζοπορική αυτή διαδρομή να επικοινωνήσουν με τον αρχηγό της εκδρομής κο Αλεξανδράτο στο 6998712462 τουλάχιστον 3-4 μέρες νωρίτερα για να κλείσουν θέση στο λεωφορείο που θα μισθώσει ο σύλλογος.
Τιμή συμμμετοχής για τα μέλη 5 Ευρώ και 7 για τα μή μέλη, ώρες πορείας περίπου 2 ώρες, πολύ εύκολη διαδρομή και προτείνεται για τους αρχάρειους στην ορειβασία.
Σημείο αναχώρησης το κλειστό γυμναστήριο Αργοστολίου (Αντώνης Τρίτσης)και ώρα 8 το πρωί, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδρομή στον αρχηγό της εκδρομής κο Αλεξανδράτο.

eoskefalonias.blogspot.com

11,9% αυξημένες οι αεροπορικές αφίξεις του Αυγούστου σε σχέση με πέρσι

Τον Αύγουστο, πτώση εμφάνισαν οι αεροπορικές αφίξεις στο Ακτιο σε ποσοστό 5,5%, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σε ποσοστό 5%, στα Χανιά σε ποσοστό 4,1%, στο Ηράκλειο σε ποσοστό 1,9% και στην Κέρκυρα κατά 0,15%. Αύξηση-ρεκόρ της τάξης του 21,8% παρουσίασαν οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό στη Σαντορίνη τον Αύγουστο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2009. Ακολούθησαν με αυξήσεις η Κεφαλονιά σε ποσοστό 11,9%, η Κως σε ποσοστό 10,1%, η Ρόδος σε ποσοστό 9,2%, η Ζάκυνθος σε ποσοστό 2,9%, η Σάμος σε ποσοστό 0,5% και η Σκιάθος σε ποσοστό 0,4%.
kathimerini.gr

Μηδαμινή η ενίσχυση της Αστυνομίας

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ και ΙΘΑΚΗΣ

Αργοστόλι 06/09/2010

Με μηδαμινή αστυνομική δύναμη ενισχύεται η αστυνομική διεύθυνση Κεφαλονιάς αφού μόνο τέσσερις (4) νέοεξερχόμενοι από τις αστυνομικές σχολές , αστυνομικοί, έρχονται να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στην τοπική αστυνομία τα οποία φτάνουν σε ποσοστά της τάξεως του 40% περίπου.

Η ένωση μας είχε επισημάνει – ενημερώσει τους αρμόδιους της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας καθώς και τον τοπικό βουλευτή ,για την μεγάλη έλλειψη της αστυνομικής δύναμης στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη τονίζοντας την αναγκαιότητα κάλυψης αυτών κενών από νεοεξερχόμενους αστυφύλακες.

Το παραγόμενο πραγματικά αστυνομικό έργο και η εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας στην τοπική κοινωνία οφείλεται αποκλειστικά στους εναπομείναντες αστυνομικούς που εργάζονται πέραν του δέοντος ,πραγματικά χωρίς ωράριο , με φιλότιμο ,με συντονισμό, δίνοντας πολύ περισσότερα από όσα παίρνουν.

Παράλληλα περικόβονται οι «παχουλοί » μισθοί των επτακοσίων ( 700,00) ευρώ των αστυνομικών που μάχονται μέρα-νύχτα , με την άνευ προηγουμένου, σημερινή εγκληματικότητα για να συμβάλουμε και εμείς στην ανάσταση της πατρίδας μας από τον οικονομικό θάνατο για τον οποίο οι έλληνες αστυνομικοί ουδεμία ευθύνη και συμμετοχή έχουν. Το ετήσιο εισόδημα του αστυνομικού , το οποίο έχει να αυξηθεί από το 2002,μειώθηκε από 3000-7000 ευρώ. .

  • Τα όρια και οι αντοχές έχουν ήδη εξαντληθεί .
  • Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας .
  • Στο δημόσιο αγαθό της ασφάλειας δεν χωρούν περικοπές και εκπτώσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος       ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ Παναγής

Οι Υπουργοί του μεσονυκτίου


Λίγη ώρα μετά τη μία το βράδυ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία είναι η εξής:

Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου
---------
 Αντιπρόεδρος Θ. Πάγκαλος
---------
Υπουργείο Εσωτερικών Προεδρίας
υπουργός Γιάννης Ραγκούσης,
υφυπουργός Γ. Ντόλιος
υφυπουργός Θ. Τζάκρη,
---------
Υπουργείο Οικονομικών
υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου
υφυπουργός Φιλ Σαχινίδης
υφυπουργός Δ. Κουσελάς
---------