Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ερώτηση για εφαρμογή μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο Ιόνιο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για την εφαρμογή μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Ιονίου, κατ' αντιστοιχία των διατάξεων που ισχύουν για τα νησιά νομών του Αιγαίου, κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας.


Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για την εφαρμογή μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Ιονίου, κατ' αντιστοιχία των διατάξεων που ισχύουν για τα νησιά νομών του Αιγαίου, κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας. Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης: Σύμφωνα με το αρ.174 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η τελευταία αποσκοπεί στη μείωση των διαφορών μεταξύ των επιπέδων ανάπτυξης των διαφόρων περιοχών και στη μείωση της καθυστέρησης των πλέον μειονεκτικών περιοχών, όπως οι νησιωτικές, ενώ βάσει του αρ.101§4 του Συντάγματος, όπως τροποποιήθηκε το έτος 2008, η πολιτεία υποχρεούται να λαμβάνει υπ’ όψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών και να μεριμνά για την ανάπτυξή τους. Κατά το αρ.21§4 του Κώδικα ΦΠΑ (ν.2859/2000), ισχύουν μειωμένοι συντελεστές του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας κατά 30% για τα νησιά του Αιγαίου πελάγους. 

Ολοκληρώθηκε ο 5ος Διεθνής διάπλους «Μέντωρ»

Με επιτυχία έγινε το Σάββατο 8 Ιανουαρίου ο 5ος Διεθνής διάπλους «Μέντωρ».
Πρόκειται για έναν αγώνα κολύμβησης με εκκίνηση και λήξη από το λιμάνι Ληξουρίου έως το φανάρι των Αγίων Θεοδώρων στο Αργοστόλι. 
Ο καιρός βοήθησε στην διεξαγωγή του αγώνα, ενώ η θερμοκρασία του νερού δεν ξεπερνούσε τους 15 βαθμούς. 
Οι 24 αθλητές που συμμετείχαν κολύμπησαν μία απόσταση περίπου 5,5χλμ. 
Σε δηλώσεις τους λίγο πριν την έναρξη είπαν πως: «ο αγώνας θα είναι σκληρός λόγω του κρύου και όχι της απόστασης, Ο καθένας εκεί έξω έχει να κάνει με τον εαυτό του και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και να πάνε όλα καλά.»