Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ατύχημα στην είσοδο της ΒΙ.ΠΕ.

Χθες (Κυριακή) το μεσημέρι συνέβη τροχαίο ατύχημα στην είσοδο της Βι.Πε. Αργοστολίου. Ένα κόκκινο Volkswagen και μια μηχανή ΧΤ τράκαραν μεταξύ τους. Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε αρκετά στα πόδια, δεν διατρέχει όμως κάποιον άλλον κίνδυνο.

Ευχόμαστε το καλύτερο για το παιδί...

Μια δουλειά για τη χήρα του Δ. Παπαδόπουλου

Έκκληση στον ίδιο τον πρωθυπουργό κάνουν από την Κεφαλονιά ο νομάρχης Διονύσιος Γεωργάτος και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νικόλαος Βαλιανάτος, προκειμένου να βρεθεί μια δουλειά για τη χήρα, και μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, ενός εργάτη που έχασε τη ζωή του πριν από μερικά χρόνια στην προσπάθειά του να σώσει έναν συνάνθρωπό του που πνιγόταν στη θάλασσα.

Οι ταινίες της ημέρας (20/9): Tomb Raider και Nikita


Γυναίκες σε δράση σήμερα: 21:00 στο Star η Angelina Jolie ως
Lara Croft στο Tomb Raider ψάχνει ένα αρχαίο φυλακτό.
http://www.imdb.com/title/tt0146316/

Την ίδια ώρα (21:00) στην ΕΤ1, η Anne Parillaud ως
Nikita καθαρίζει κόσμο για να βγάλει το ψωμί της.
(http://www.imdb.com/title/tt0100263/)

«Βουλιάζουν» τα επαγγελματικά σκάφη

«Βάλτωσε» στα γρανάζια της οικονομικής κρίσης ο θαλάσσιος τουρισμός φέτος, απόρροια μεταξύ άλλων της οικονομικής ύφεσης, της ελλιπούς διαφημιστικής καμπάνιας, αλλά και των αρνητικών μηνυμάτων περί «αναταραχής» στη χώρα που διαδόθηκαν μέσω των τηλεοπτικών δικτύων.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αντώνης Στελιάτος, πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, οι πελάτες από τις ΗΠΑ, που αποτελούν το 80% της αγοράς, «φοβήθηκαν» να πλεύσουν προς την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στα μεγέθη της αγοράς των επαγγελματικών σκαφών, ο κ. Στελιάτος σημείωσε ότι η φετινή χρονιά για τον κλάδο των επαγγελματικών σκαφών κινείται στα όρια της επιβίωσης του.

Αφού έκανε το διαχωρισμό σε ιστιοπλοϊκά, μεσαία κρουαζιερόπλοια (έως 49 άτομα) και σκάφη με πλήρωμα που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 12 άτομα, ο κ. Στελιάτος υπογράμμισε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου οδηγούνται σε αφανισμό. 

Ο Δίας στην κοντινότερη απόσταση από τη γή.

Ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος πλησιάζει τη Γη σε ασυνήθιστα μικρή απόσταση και γίνεται το λαμπρότερο ουράνιο σώμα μετά τη Σελήνη.

Η Γη πλησιάζει τον Δία κάθε 13 μήνες όταν τον προσπερνά στην αιώνια κούρσα τους γύρω από τον Ήλιο. Δεδομένου όμως ότι οι τροχιές των πλανητών είναι ελλειπτικές και όχι απόλυτα κυκλικές, η ελάχιστη απόστασή τους μεταβάλλεται από ραντεβού σε ραντεβού.

Το βράδυ της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου, ο Δίας θα περάσει σε απόσταση 380 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη και θα παραμείνει εξαιρετικά φωτεινός για αρκετές εβδομάδες. Είναι το κοντινότερο πέρασμα του πλανήτη από το 1963 και μέχρι το 2022, ανακοίνωσε η NASA.



Ευχαριστούμε για τη στήριξή σας

Αν και ο διακτυακός τόπος tasesta.blogspot.com δημιουργήθηκε την 1η του Αυγούστου, εντούτοις η ροή ειδήσεων άρχισε στις 10 Αυγούστου. Τα Σέστα δημιουργήθηκαν για να συγκεντρώνουν την ελεύθερη πληροφορία που υπάρχει στο διαδίκτυο και αφορά την Κεφαλονιά, την Ελλάδα και τον Κόσμο και να την μεταφέρει μέσα από την Κεφαλονίτικη οπτική γωνία. Σε όλα τα θέματα σας προσφέρεται η δυνατότητα να γράψετε άμεσα το σχόλιο και την άποψή σας, χωρίς λογοκρισία.

Σε αυτές τις 40 περίπου μέρες που έχουμε διανύσει μέχρι σήμερα γινόμαστε καθημερινά δέκτες της στήριξής σας. Χθες ξεπεράσαμε τους 500 φίλους στο Facebook, μέσω του οποίου προωθούμε σημαντικές ειδήσεις ώστε να ενημερώνεστε ακόμη πιο άμεσα. Επίσης το ιστολόγιο έχει ξεπεράσει τις 5.000 επισκέψεις (Hits) πράγμα που σημαίνει ότι κάθε μέρα δεχόμαστε κατά μέσο όρο 125 επισκέψεις.

Όλα αυτά τα νούμερα δείχνουν ότι αρχίσαμε κάτι καλό. Κάτι που αγαπήσατε και τιμάτε καθημερινά με την επίσκεψή σας. Γι' αυτό και εμείς θα συνεχίσουμε να οργώνουμε το διαδίκτυο για να σας φέρνουμε τις πιο φρέσκες ειδήσεις αλλά και να είμαστε εδώ προσφέροντας βήμα στον οποιονδήποτε θέλει να εκφράσει την άποψή του.

Ευχαριστούμε για τη στήριξή σας,

Ανοιχτά τα δεδομένα της δημόσιας διοίκησης

Τα δεδομένα της δημόσιας διοίκησης ανήκουν σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Το geodata.gov.gr αποτελεί την πρώτη προσπάθεια για τη δωρεάν διάθεση γεωχωρικών δεδομένων της ευρύτερης Δημόσιας Διοίκησης προς όλους τους πολίτες της χώρας.

Χωρίς πτυχίο οι σπουδαστές του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων

Το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας στο Αργοστόλι, λειτουργεί εδω και έξι χρόνια και φαίνεται να εξελίσσεται πολύ ομαλά, αφού κάθε χρόνο οι εισακτέοι σπουδαστές αυξάνονται και μάλιστα φέτος η βάση ανέβηκε πάνω απο 300 μόρια.

Τον Ιούνιο που μας πέρασε ορισμένοι σπουδαστές ολοκλήρωσαν τις σπουδαστικές τους υποχρεώσεις, παραδίδοντας και την πτυχιακή τους εργασία, όταν όμως ζήτησαν απο τη γραμματεία του τμήματος την έκδοση του πτυχίου τους....πήραν την απάντηση οτι αυτό δεν μπορεί να γίνει, λόγω κάποιου κολλήματος σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών και την άρνηση της διοικούσας επιτροπής να υπογράψει τα πτυχία!!! Επιπλέον τους επέβαλαν να επανεγγραφούν στο νέο εξάμηνο σπουδών, χωρίς να δηλώσουν κανένα μάθημα για παρακολούθηση, προκειμένου να φαίνονται ακόμα ως σπουδαστές.Σύμφωνα με λεγόμενα φοιτητών τους δελέασαν με την απόκτηση φοιτητικής εκπτωτικής ταυτότητας για ακόμα μια χρονιά!!!!

Οι σπουδαστές είναι το λιγότερο σοκαρισμένοι! Επίσημη ενημέρωση για το πρόβλημα δεν υπάρχει, και η ταλαιπωρία τους συνεχίζεται!

Σε μια εποχή που οι νέοι αγωνιούν για την εύρεση εργασίας και την επαγγελματική τους αποκατάσταση...οι απόφοιτοι του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Αργοστολίου, έχοντας εκπληρώσει όλες τις σπουδαστικές τους υποχρεώσεις παρανένουν χωρίς πτυχίο, βλέποντας τις όποιες επαγγλματικές ευκαιρίες να περνούν απο δίπλα τους....

Σπουδαστικοί κύκλοι, αναφέρουν οτι ενας μεγάλος αριθμός τελειοφοίτων, θα κινηθεί πιθανότατα νομικά απέναντι στο τμήμα αν δεν δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

Α.Ο. Κροκεών - Ολυμπιακός Κεφαλονιάς 3-1

Την ήττα με 3-1 γνώρισε ο Ολυμπιακός Κεφαλονιάς στη Λακωνία από τον Α.Ο. Κροκεών, στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου της Δ' Εθνικής κατηγορίας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 35', ενώ στη λήξη (45') ο Αντωνάτος έκανε το 1-1 και έστειλε τις ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο Β' ημίχρονο ο Α.Ο. Κροκεών ανέβασε στροφές και στο 56' έγινε το 2-1. Οι γηπεδούχοι είδαν 2 κόκκινες κάρτες στο 70' και το 82', όμως αν και έπαιζαν με 9 παίχτες, λίγο πριν τη λήξη σκόραραν ακόμη μια φορά γράφοντας το τελικό 3-1.

Σκάφος τραυμάτισε λουόμενο στο Φισκάρδο

Στο Γ.Ν. Αργοστολίου νοσηλεύεται ένας 61χρονος λουόμενος, μετά τον τραυματισμό του από σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή Καμινάκια στο Φισκάρδο Κεφαλονιάς.
Το Σάββατο το πρωί, σκάφος αναψυχής, το οποίο χειριζόταν ένας 44χρονος, παρέσυρε και τραυμάτισε τον 61χρονο αλλοδαπό λουόμενο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προανάκρισης, από το Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου και την υποβολή φακέλου δικογραφίας, κατά την τακτική διαδικασία.

attacktv.gr

Οι εκτιμήσεις για τις 13 περιφέρειες

Στα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων εκτιμούν ότι αν και είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, με μια πρώτη ανάγνωση μπορούν να εντοπίσουν τα φαβορί και να καταγράψουν τις αδύναμες παρουσίες, βάσει των γκάλοπ.

Ταυτόχρονα τονίζουν ότι σε σαράντα ημέρες από τώρα το πολιτικό κλίμα μπορεί να έχει άλλα χαρακτηριστικά - γεγονός που ευνοεί ή περιορίζει τη δυναμική των υποψηφίων, αναλόγως της περίπτωσης.
Στο ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζουν ότι το μνημόνιο δεν ενισχύει την επιχειρηματολογία των υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων, ωστόσο φιλοδοξούν ότι το «δημοψήφισμα» για τον «Καλλικράτη» θα πιάσει... τόπο τελικά και θα προσελκύσει ευρύτερες δυνάμεις.
Βίοι αντίθετοι
Φιλοδοξούν ότι θα επικρατήσουν σε επτά έως 10 περιφέρειες, ενώ έχουν καλές... προγνώσεις καιρού και για τους μεγάλους δήμους.
Αντιθέτως στη ΝΔ πολλές από τις επιλογές αποδεικνύονται «αδύναμες» και άστοχες. Ρίχνουν χαμηλά τον πήχη και προσδοκούν τη... διάσωση του κύρους στην αναμέτρηση του β’ γύρου, εισπράττοντας τη στήριξη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ανοίγουν μέτωπο κατά του μνημονίου.
Τα γκάλοπ πάντως θα συνεχιστούν, αφού υπογραμμίζουν στα δύο επιτελεία ότι πλήρη εικόνα θα αποκτήσουν μετά την ανακοίνωση των αντιπεριφερειαρχών και των άλλων συμβούλων στα ψηφοδέλτια.