Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ο Μιχαλάτος απαντά στον Κοτσιλίνη

Αξιότιμε συνυποψήφιε Μάρκο Κοτσιλίνη,

Απαντώντας στην ανοιχτή επιστολή σας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ήδη από τις 14 Σεπτεμβρίου και πρώτοι από όλους καταθέσαμε τις βασικές αρχές, τα οράματα, τους στόχους και τις δεσμεύσεις του συνδυασμού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ με υποψήφιο Δήμαρχο το Θεόφιλο Μιχαλάτο, στα πλαίσια των οποίων έχουμε ξεκινήσει το διάλογο με τους συμπολίτες μας.

Μέσα από το διάλογο αυτό, διαπιστώσαμε ότι το κύριο θέμα που απασχολεί τους συμπολίτες μας είναι η «νέα εποχή» που βιώνει ο τόπος μας με κύρια χαρακτηριστικά τη ραγδαία συρρίκνωση των εργασιακών κατακτήσεων, των εισοδημάτων και του βιοτικού επιπέδου. Ερωτάται λοιπόν ο συνδυασμός ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για την ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ εάν καταδικάζει αυτή τη «νέα εποχή» του μνημονίου ή αν συντάσσεται μ΄ αυτή.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν την απάντηση.

Όσον αφορά το ερώτημα το οποίο θέσατε περί λειτουργία σπηλαίων και παραλιών, απορούμε και ελπίζουμε αληθινά το ερώτημά σας να μην αποκρύπτει κάτι άλλο.

Απαντούμε όμως με απόλυτη σαφήνεια ότι η διαχείριση των φυσικών πόρων της Κεφαλονιάς, που για μας δεν περιορίζεται μόνο στα σπήλαια και στις παραλίες, πρέπει να παραμείνει αποκλειστικά και μόνο στην ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον του τόπου.

Στα πλαίσια του διαλόγου που άνοιξε, θέλουμε να θέσουμε ακόμη μια ερώτηση:

Πώς μπορεί να γίνει μια «νέα εποχή» για την Κεφαλονιά με παλιά και φθαρμένα υλικά;



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοικτή επιστολή Υποψηφίου Δημάρχου κ. Μάρκου Κοτσιλίνη προς συνυποψήφιους


Αξιότιμοι Συνυποψήφιοι,

Στις 7 του Νοέμβρη ο λαός του νησιού μας θα κληθεί να εκλέξει εκείνους που θα χειριστούν τις υποθέσεις του νησιού μας για την επόμενη τετραετία.

Σε αυτή την ύψιστη Δημοκρατική διαδικασία οφείλουμε όλοι να καταθέσουμε τις προτάσεις, τις βασικές αρχές και προτεραιότητες που έχουμε θέσει ώστε οι πολίτες να έχουν σαφή εικόνα όταν βρεθούν μπροστά στην κάλπη.


Στην κατεύθυνση αυτή εκ μέρους του συνδυασμού μας «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για την ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» καταθέτουμε μία πρόταση και μία ερώτηση που νομίζουμε ότι πρέπει να απαντηθούν από όλους.


ΠΡΟΤΑΣΗ: Ο προεκλογικός διάλογος δεν πρέπει να περιορίζεται σε μονόλογους ή γενικόλογες διατυπώσεις. Τα ζητήματα είναι πολλά και δεν μπορεί να αναλυθούν στον περιορισμένο χρόνο που επιτρέπουν οι νόμοι μέσα από τα ΜΜΕ. Προτείνεται η από κοινού εμφάνιση των υποψηφίων στις έδρες των σημερινών Δήμων, ενώπιον ακροατηρίου ώστε να γίνει ζωντανός διάλογος και ανάλυση τομέων κατά περίπτωση π.χ Πολιτισμός, Τουρισμός, Οικονομικά, Κοινωνικοπολιτικά, Ανάπτυξη ή και τοπικά ζητήματα. Εκεί ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος ή Σύμβουλος μέσα από ζωντανό διάλογο με το κοινό θα έχει την ευκαιρία να αναλύσει το πρόγραμμά του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα πρέπει να δοθούν από τώρα απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα που θα αντιμετωπίσει ο νέος Δήμαρχος από την πρώτη του έτους. Ένα τέτοιο ζήτημα είναι η διαχείριση του φυσικού πλούτου της Κεφαλονιάς. Το ερώτημα λοιπόν που πρέπει να απαντηθεί είναι: «ΠΩΣ θα λειτουργήσουν τα Σπήλαια Σάμης, οι παραλίες του Μύρτου, Πλατύ Γυαλού και λοιπές παραλίες του νησιού μας?».

Βασική άποψη του Συνδυασμού μας είναι ότι αυτά πρέπει να παραμείνουν στην ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτό γίνεται μέχρι σήμερα και έχει αποδώσει αποτελέσματα όχι μόνο στον οικονομικό τομέα αλλά κυρίως στη συμβολή τους στην σωστή διαφήμιση του νησιού μας.

Επαναλαμβάνουμε ότι στην προεκλογική διαδικασία οι Κεφαλονίτες δικαιούνται να γνωρίζουν τις προτάσεις των υποψηφίων για κρίσιμα ζητήματα του νησιού μας.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για την ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Μάρκος Κοτσιλίνης
Υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς

Κλειστή η Ν.Ε.Ο. Κορίνθου- Πατρών


Κλειστή θα παραμείνει την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου, και την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου, η Ν.Ε.Ο. Κορίνθου- Πατρών λόγω εργασιών κατεδάφισης της γέφυρας «Άνω Διάβαση Α223» στην περιοχή Καριώτικα του Ξυλοκάστρου.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τις 15:00 της Τετάρτης και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης, ενώ η κυκλοφορία στην Ν.Ε.Ο. θα απαγορευθεί στο μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Ξυλοκάστρου και Δερβενίου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία προς Κόρινθο θα διοχετεύεται από τον ανισόπεδο κόμβο Ξυλοκάστρου στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Δερβενίου και η κυκλοφορία προς Αθήνα θα διοχετεύεται –επίσης- στην Παλαιά Εθνική Οδό από έξοδο στην περιοχή της Λυγιάς έως τον ανισόπεδο κόμβο Ξυλοκάστρου.

Γαλλία: Η αρχή του τέλους για το παράνομο «κατέβασμα» από το διαδίκτυο


Τα πρώτα μηνύματα που προειδοποιούν όσους «κατεβάζουν» παράνομα αρχεία (μουσική, ταινίες κτλ) από το διαδίκτυο εστάλησαν την Παρασκευή, ένα έτος μετά από την υιοθέτηση του αμφιλεγόμενου νόμου, ο οποίος κάνει την Γαλλία μία από τις πιο αυστηρές χώρες στο ζήτημα αυτό.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, μετά από το πρώτο μήνυμα, ο χρήστης θα λαμβάνει ένα δεύτερο καθώς και μία προειδοποιητική επιστολή.

Αν ο χρήστης συνεχίζει το παράνομο «κατέβασμα» κινδυνεύει να του επιβληθεί πρόστιμο αλλά και η διακοπή της σύνδεσής του για έως και ένα έτος.

«Προσοχή, η είσοδός σας στο ίντερνετ χρησιμοποιείται για την τέλεση πράξεων που μπορεί να συνιστούν ποινικό αδίκημα», γράφει το μήνυμα, συνοδευόμενο από δύο σελίδες της Ανώτατης Αρχής για την Διάδοση των Έργων και την Προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων στο Ιντερνέτ (Hadopi).


Ο πρώτος βαθμός του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός Κεφαλονιάς φιλοξένησε το Διαγόρα Βραχνέικων σε ένα παιχνίδι που έληξε ισόπαλο, χωρίς τέρματα. Μετά τις δυο ήττες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια του Ολυμπιακού, ήρθε η λευκή ισοπαλία με την οποία μάζεψε τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα της Δ' εθνικής, που τον κατατάσσει στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον Εθνικό Σαγέικων και το Διαγόρα Βραχνέικων.

Παγκόσμια ημέρα των Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Ξεκινά από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), ένα νέο, ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας, του οποίου η τιμή είναι 10% ή 20% χαμηλότερη από το σημερινό οικιακό τιμολόγιο και εφαρμόζεται σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, αποκλειστικά για την κατανάλωση της κύριας κατοικίας τους. Η ένταξη στο ΚΟΤ γίνεται για ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος και θα πρέπει ο καταναλωτής να ανήκει σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες με βάση την εκκαθαρισμένη, κατά το προηγούμενο έτος, φορολογική του δήλωση.

Έξω από τη Βουλή για το καλό των ζώων


Πανελλήνια διαμαρτυρία ενάντια στην κακοποίηση που υφίστανται τα ζώα σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας θα πραγματοποιήσουν σήμερα από τις 11:00 έως τις 14:00 έξω από τη Βουλή δεκάδες φιλοζωικά σωματεία και φιλόζωοι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα ζώα.

Μετά τη σιωπηρή διαμαρτυρία ενάντια στις φόλες και στις κακοποιήσεις που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου 2010 έξω από το δημαρχείο κάθε μεγάλης πόλης συνεχίζεται η κινητοποίηση που ως σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των κατοίκων αυτής της χώρας στα θέματα που σχετίζονται και αφορούν τα δικαιώματα και τη φροντίδα των ζώων.

Ένας ακόμη στόχος και βασικό αίτημα των φιλοζωικών σωματείων είναι η αυστηροποίηση του νόμου 3170/2003 προκειμένου να προβλέπει ουσιαστικές ποινές για εκείνους που κακοποιούν τα ζώα, ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά.