Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου για την αναδάσωση της Κυριακής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πληροφορηθήκαμε ότι οργανώνεται στις 12.12.2010 από διάφορους φορείς η αναδάσωση περιοχών της Κεφαλονιάς. Να σημειωθεί ότι ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου δεν είχε καμία σχετική υπεύθυνη ενημέρωση.
Με αυτή την ευκαιρία κάνουμε γνωστό σε όσους δεν το γνωρίζουν ότι σύμφωνα με τον ιδρυτικό Νόμο των Εθνικών Δρυμών στην χώρα μας, απαγορεύεται οποιαδήποτε παρόμοια παρέμβαση εντός αυτών, με εξαίρεση έκτακτες περιπτώσεις και πάντως με την άδεια των αρμοδίων Αρχών.
Ειδικότερα στην Κεφαλονιά, λόγω της ύπαρξης του Εθνικού Δρυμού Αίνου, η ίδρυση του οποίου αποσκοπεί κυρίως στην προστασία της κεφαλληνιακής Ελάτης (Abies cephalonica), o Φορέας Διαχείρισης του Δρυμού συνιστά να αποφευχθεί οπωσδήποτε η δενδροφύτευση οποιουδήποτε είδους Ελάτης στη νήσο. Τούτο επιβάλλεται για να προστατευθεί από ενδεχόμενη υβριδοποίηση η γενετική καθαρότητα του ελατοδάσους του Αίνου, ο οποίος αποτελεί τον κλασσικό τόπο (loco classicus) -κατά την επιστημονική έκφραση- εμφάνισης της τυπικής Abies cephalonica.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Γεωργία Καμάρη
Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών
roupaki.blogspot.com


Το σχόλιο των Σέστων:
Στο προηγούμενο άρθρο μας Δενδροφύτευση στον Αγ. Κωνσταντίνο στις 12 Δεκεμβρίου αναφέρεται ότι "Αναδασώνουμε στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος, η οποία βρίσκεται 6 χιλιόμετρα έξω από το Αργοστόλι, σε ένα οικόπεδο 150 στρεμμάτων θα φυτευτούν 2.000 φυτά. Η αναδάσωση γίνεται σε συνεργασία με το Δασαρχείο Κεφαλονιάς"


1) Από τα παραπάνω καταρχάς προκύπτει ότι η αναδάσωση γίνεται εκτός Δρυμού.
2) Δεν προκύπτει ότι θα γίνει φύτευση ελάτων. Αν  υπάρχει κάποια τέτοια πληροφορία θα θέλαμε να γίνει ο Φορέας πιο συγκεκριμένος και να το αναφέρει.
3) Η αναδάσωση γίνεται σε συνεργασία με το Δασαρχείο Κεφαλονιάς. Οπότε μιλάμε για συγκρουόμενες αρμοδιότητες? Ο Φορέας με το Δασαρχείο δεν έχουν καμία σχέση?
4) Δεν πρέπει μια προσπάθεια αναδάσωσης να στηριχτεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, έστω και συμβουλευτικά? Έχουμε μήπως δει τελευταία πολλές προσπάθειες αναδάσωσης και αυτή της Κυριακής είναι περιττή?

Η ταινία της ημέρας: Pride and Glory

Ζήτημα τιμής
- Pride and Glory
"The last thing you want to uncover...is the truth."
Star , 21:00Γονική συναίνεση απαραίτητη
Imdb
βαθμολογία6.7/10
Imdb urlhttp://www.imdb.com/title/tt0482572

Έκθεση Ζωγραφικής - Εβίτα Μεταξάτου

Μαγική Κεφαλονιά
Ένας παράλληλος Κόσμος

Έκθεση Ζωγραφικής
Εβίτα Μεταξάτου
10-20 Δεκεμβρίου 2010

Αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά
Γρηγορίου Λαμπράκη 144, Πασαλιμάνι, Πειραιάς.

Ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Δ. Ποταμιάνου

Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων σας προσκαλεί στην
ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Δ. Ποταμιάνου
με θέμα:
"ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ"
που οργανώνουν τα Τμήματα: Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, Διοίκησης
Επιχειρήσεων και Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων στο πλαίσιο του
Σεμιναρίου "Μέσα Ενημέρωσης: Επικοινωνία, Τεχνολογία, Διοίκηση"
την Πέμπτη 9/12/2010 και ώρα 20:00 στο θέατρο ΚΕΦΑΛΟΣ στο Αργοστόλι.


Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής

Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας

Συνέχεια στο διαγωνισμό φωτογραφίας

Ο διαγωνισμός μας συνεχίζεται με δυο νέες φωτογραφίες:
Η Σάμη απ' τον Αίνο, Σπανού Διονυσία

Μύρτος, eleni papafloratou
Δείτε και τις προηγούμενες φωτογραφίες της εβδομάδας:


Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα ψηφίσουμε τις καλύτερες φωτογραφίες...

Ενημέρωση: Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

1. Άσσος
  10 (31%)
 
2. Παραλία Αργοστολίου
  3 (9%)
 
3. Παιχνίδια του ήλιου
  2 (6%)
 
4. Ηλιοβασίλεμα
  2 (6%)
 
5. Αντίσαμος
  1 (3%)
 
6. Η Σάμη απ' τον Αίνο
  7 (21%)
 
7. Μύρτος
  7 (21%)
 


Ψήφοι μέχρι αυτήν τη στιγμή: 32
Η ψηφοφορία έκλεισε 

Απίστευτη εφεύρεση!!!!


Το «Constrained Ball» είναι ενα μικρό εξάρτημα, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Κορεάτη σχεδιαστή Giha Woo με σκοπό να βοηθήσει τον χρήστη στη χάραξη ευθείων γραμμών χωρίς τη χρήση χάρακα...
Το μικρό αυτό «εργαλείο», αφού προσαρτηθεί στον στυλό, το μολύβι ή την πένα του χρήστη πέρα απο τη σχεδίαση της ευθείας μετράει την ίδια στιγμή και το μήκος της γραμμής που σχεδιάστηκε!

πηγή: xsefoto.blogspot.com

Στη φυλακή µε ραντεβού ο κ. Wikileaks

Το πρώτο του βράδυ στη φυλακή και συγκεκριµένα στις φυλακές Γουάντσγουορθ της Αγγλίας πέρασε χθες ο ιδρυτής του Wikileaks, ο ΤζούλιανΑσάνζ: ο βρετανός δικαστής, στον οποίο είχε προσαχθεί το µεσηµέρι, µετά τη σύλληψή του, αρνήθηκε να τον αφήσει ελεύθερο µε εγγύηση, κρίνοντάς τον «ύποπτο φυγής».

Η ιστορίαθαγράψει πως ο Τζούλιαν Ασάνζ συνελήφθη στις 7 ∆εκεµβρίου του 2010, 9.30 π.µ. ώρα Αγγλίας,κατόπιν… ραντεβού. Μετά το ανανεωµένο ένταλµα σύλληψης που έφτασε από τη Σουηδία για «σεξουαλικά εγκλήµατα» και τις διαπραγµατεύσεις του δικηγόρου του Μαρκ Στίβενς µε την Αστυνοµία, ο 39χρονος Αυστραλόςπαρουσιάστηκε οικειοθελώς σε αστυνοµικό τµήµα του Λονδίνου.

∆ήλωσε τα στοιχεία του και ξεκαθάρισε πως δεν επιθυµεί να εκδοθεί στη Σουηδία.

Οι αµερικανικές Αρχές δενµπορούσαν να κρύψουν την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις –κι ας µην έχει θεωρητικά καµία σχέση η σύλληψη µε τις συνεχιζόµενες αποκαλύψεις του Wikileaks. «∆εν το είχα ακούσει, αλλά µου φαίνεται πολύ καλό νέο», δήλωσε ο αµερικανός υπουργός Αµυνας, Ρόµπερτ Γκέιτς, από το Αφγανιστάν όπου βρισκόταν, µόλις ενηµερώθηκε σχετικά. Την ίδια ώρατο Wikileaks ανακοίνωνε πως η δηµοσιοποίηση των διαβαθµισµένων διπλωµατικών τηλεγραφηµάτων των ΗΠΑ θα συνεχιστεί κανονικά και το µικρό ελβετικό Κόµµα των Πειρατών, που έχει κατοχυρώσει για χάρη της οργάνωσης τη µοναδική ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία πλέον απαντά, τη wikileaks.ch, καλούσε το οµοσπονδιακό συµβούλιο της Ελβετίας να προσφέρει άσυλο στον Ασάνζ.

Λίγο µετά τις 2 µ.µ. τοπική ώρα, ο Ασάνζ προσήχθη στο δικαστήριο υπ’ αριθµόν 1 του Γουέστµινστερ. Εκεί τον περίµεναν, µεταξύ πολλών δηµοσιογράφων και ανώνυµων υποστηρικτών, ο γνωστός αµερικανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς (µόνο ο ρεπόρτερ του CNN ακούστηκε να αναρωτιέται «ποιος είναι αυτός ο κύριος»…), ο βετεράνος δηµοσιογράφος Τζον Πίλτζερ και η Τζεζίµα Χαν, η πρώην σύζυγος του πακιστανού παίκτη του κρίκετ Ιµράν Χαν. ∆ήλωσαν και οι τρεις έτοιµοι να καταβάλουν από 20.000

λίρες ως εγγύηση για τον Ασάνζ, παρότι δεν τον γνωρίζουν προσωπικά. Κάποιοςανώνυµος συµπαραστάτηςπρόσφερε 60.000 λίρες. Ο Αυστραλός µε το µπλε κοστούµι και το λευκό πουκάµισο στάθηκε µπροστά στον δικαστή Χάουαρντ Ριντλ.