Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Χειμερινή ώρα - Πλήγμα για την υγεία πολιτών και την οικονομία χωρών

Το να γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω στις αρχές του χειμώνα όχι μόνο δεν μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, αλλά αντίθετα σπαταλά ηλεκτρικό ρεύμα και επιπλέον επιβαρύνει σημαντικά την ανθρώπινη υγεία, εκτιμούν Βρετανοί ερευνητές.

Οι χώρες της Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και ενός μέρους της Μέσης Ανατολής επιστρέφουν αυτή την περίοδο στην κανονική ώρα (στην Ευρωπαϊκή Ένωση η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου). Η μετάβαση σημαίνει ότι την ώρα που ξυπνούν οι περισσότεροι άνθρωποι έχει ήδη ξημερώσει, και επομένως δεν χρειάζεται να ανάψει κανείς τα φώτα.

Ωστόσο η επιστροφή στην κανονική ώρα σημαίνει επίσης ότι τα απογεύματα βραδιάζουν μια ώρα νωρίτερα, επισημαίνει η μελέτη στο British Medical Journal.

Αν όμως η θερινή ώρα διατηρούνταν και τη χειμερινή περίοδο, οι άνθρωποι θα είχαν περισσότερο χρόνο να λιάζονται και να παράγουν έτσι τη βιταμίνη D που χρειάζονται.

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη πάσχει σήμερα από χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, η οποία παράγεται στο δέρμα έπειτα από έκθεση στην ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία.

Ακόμα, το απογευματινό φως θα τόνωνε την ανθρώπινη ψυχολογία και θα ενθάρρυνε τον κόσμο να ασκείται σε εξωτερικούς χώρους.

Η Ψηφοφορία των Σέστων μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Μια εβδομάδα απομένει μέχρι τις εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις έχουν μεν σταματήσει, όχι όμως και οι ανοιχτές ψηφοφορίες...
Και αν την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε υποστηριχτές του Μιχαλάτου να τον ψηφίζουν με μανία (http://tasesta.blogspot.com/2010/10/blog-post_15.html), αυτή την εβδομάδα είχαμε αντίστοιχο φαινόμενο από τους νεοδημοκράτες. Συγκεκριμένα 13 από τις 24 ψήφους της τελευταίας εβδομάδας για το Δήμο Κεφαλονιάς πήγαν στον Παρίση, ενώ 14 εκ των 19 ψήφων του αντίστοιχα διαστήματος για την Περιφέρεια στον Σπύρου. Ποσοστά 54% και 74% αντίστοιχα τα οποία υποψιάζουν...
Βέβαια πρόκειται για μια εντελώς ανοιχτή ψηφοφορία την οποία αφού ξεκινήσαμε με αυτούς τους όρους θα την πάμε και μέχρι τέλους. Στο κάτω κάτω ελεύθεροι είναι όλοι να μπουν και να ψηφίσουν, ας το κάνουν λοιπόν.

Ξεκινάμε παραθέτωντας τις απαντήσεις των αναγνωστών στην ερώτηση "Ποιον θα ψηφίσετε για Δήμαρχο Κεφαλονιάς?"



Εδώ είναι εμφανής η "προτίμηση" στον Παρίση, ο οποίος εκτοξεύτηκε κατά 4,7 ποσοστιαίες μονάδες από το 25,4 στο 30,1%, ρίχνοντας τον αγαπημένο υποψήφιο της περασμένης εβδομάδας Μιχαλάτο κατά 4,9 μονάδες, από το 29,5% στο 24,7%. Πλήρης αντιστροφή ρόλων λοιπόν, αφού όλοι οι άλλοι υποψήφιοι κινήθηκαν σε παραπλήσια ποσοστά. Παρατηρούμε επίσης ελαφρά αύξηση της αποχής από 15,6% σε 17,1%.
Ανάγοντας τις ψήφους στο σύνολο των αναγνωστών που θα ψηφίσουν προκύπτουν τα εξής στοιχεία:


Στείρωση στο σκύλο και στη γάτα. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε…

Από την ημερίδα του Συλλόγου Άγιος Μόδεστος (16/10/2010):

Αναπαραγωγικός κύκλος σκύλας
  • Πρόοιστρος: διαρκεί 9 ημέρες κατά μέσο όρο. Παρατηρείται εξοίδηση αιδοίου, εκροή αίματος(όχι πάντοτε) προσέλκυση αρσενικών, δεν δέχεται επίβαση.
  • Οίστρος: διαρκεί 9 ημέρες κατά μέσο όρο. Εξοίδηση αιδοίου, άγγιγμα οσφυϊκής μοίρας μετακίνηση ουράς στο πλάι, δέχεται επίβαση.
  • Δίοιστρος ή εγκυμοσύνη: διαρκεί 2 μήνες.
  • Ανοιστρος: διαρκεί 4-4,5 μήνες καμία σεξουαλική δραστηριότητα
Αναπαραγωγικός κύκλος γάτας
  • Εποχιακά πολυοιστρικό ζώο. Εμφάνιση οίστρων την περίοδο που η ημέρα είναι μεγαλύτερη από 10h/24ωρο.
  • Ελλάδα: από μέσα Ιανουαρίου-μέσα Οκτωβρίου.
  • Πρόοιστρος: διαρκεί 1-2 ημέρες
  • Οίστρος: περίπου 7 ημέρες(έντονη τριβή κεφαλής και ράχης σε διάφορες επιφάνειες, νιαούρισμα σαν κλάμα μωρού, κίνηση “βαρελιού” στο πάτωμα κ.λπ.
  • Μεσοίστριο διάστημα:4-22 ημέρες
  • Άνοιστρος: Η περίοδος που η μέρα είναι μικρότερη από 10h/24ωρο.