Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Όταν θα νιώσεις όπως ένιωσα και εγώ...

......Το πρόβλημα μου όταν γίνει και δικό σου...που λέει και ο Μαχαιρίτσας.... το τραγουδάκι νομίζω οτι ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση της Ιρλανδίας και των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών που ίσως ακολουθήσουν... 

Θρηνούν την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας τους. Η χώρα βρίσκεται πολύ κοντά στο να δεχτεί ένα πακέτο διάσωσης, το οποίο ωστόσο θα απειλήσει τις τακτικές χαμηλής φορολόγησης της χώρας και θα βάλει τους πολίτες στη διαδικασία αποπληρωμής δανείων τα οποίων, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα θα είναι «δεκάδες δισ. ευρώ», βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Brian Cowen.

Δημοκρατική Συμμαχία το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη

Σε εκδήλωση στο θέατρο Μπάτμιντον πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη το οποίο -όπως ανακοίνωσε η ίδια- θα ονομάζεται «Δημοκρατική Συμμαχία».

Με χρώματα το μπλε και το πορτοκαλί και σήμα της την Ελιά, η «Δημοκρατική Συμμαχία» σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Μπακογιάννη, θα φέρει την μεγάλη τομή μέσα από τη συμμαχία των πολιτών που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση αλλά δεν έπαψαν να ελπίζουν για το αύριο.

Νέες αποκαλύψεις για το Ναυάγιο του Kristin

Πολλά είναι τα ερωτήματα που συζητούνται και αναπαράγονται τις τελευταίες μέρες για το ναυάγιο του πλοίου Kristin, στον κόλπο του Μύρτου. Τι περιείχε το πλοίο; Γιατί ναυάγησε; Πώς βγήκαν στη στεριά οι "ναυαγοί"; Τα Σέστα έχουν εξασφαλίσει πληροφορίες από πολύ καλά πληροφορημένες πηγές οι οποίες δίνουν μια καινούρια διάσταση στο ζήτημα.

Ένοχοι οι 6 Ουκρανοί ναυτικοί για τη βύθιση του «Κρίστιν»

Ένοχους έκρινε το δικαστήριο τους έξι Ουκρανούς ναυτικούς, για τη βύθιση του πλοίου «Κρίστιν» το πρωί της Πέμπτης.

Χθες στις 12:00, οι κρατούμενοι επαναπροσήχθησαν στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Κεφαλληνίας, όπου το δικαστήριο αφού τους έκρινε ένοχους τους επέβαλε στον μεν Πλοίαρχο ποινή φυλάκισης πέντε ετών συνολικά, στους δε υπόλοιπους συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς η άσκηση έφεσης για όλους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Το φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο «Κρίστιν» με σημαία Τόνγκο, βρέθηκε βυθισμένο 1,5 ναυτικό μίλι, στη θαλάσσια περιοχή Κόλπου Μυρτός Κεφαλλονιάς.

Το «Κριστίν» μετέφερε τρία φορτηγά και είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το Δυρράχιο Αλβανίας με προορισμό τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με το πλήρωμα παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη και εισροή υδάτων με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Με το πρώτο φως της ημέρας, ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικό σκάφος «ΚΑΤΕΡΙΝΑ», με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κεφαλληνίας, διενήργησαν έλεγχο της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής προς εκτίμηση πρόκλησης ρύπανσης και διαπίστωσαν ένα πολύ λεπτό ιριδίζον «φιλμ», ελαφρών αυτοδιαλυόμενων πετρελαιοειδών, σε μεγάλη διασπορά, εκτάσεως περίπου 2.000 τετραγωνικών μέτρων.

newsbomb.gr