Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Έλληνας μαθητής βγήκε δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Microsoft

Μια ακόμη διάκριση της νέας γενιάς!

Ο 16χρονος μαθητής της Ά Λυκείου, Παναγιώτης Γιαννόπουλος πήρε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πιστοποίησης της Microsoft που έγινε στη Γιούτα στα τέλη Αυγούστου.
Ο μαθητής κατέφερε να συγκεντρώσει την δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία σε αυτό τον παγκόσμιο διαγωνισμό στο οποίο οι συμμετέχοντες εξετάστηκαν στη χρήση προγραμμάτων Excel και Word.
Ο Θεσσαλονικιός μαθητής – προέρχεται από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο – διακρίθηκε στην κατηγορία Microsoft Office Word 2003, ενώ είχε καταλάβει την πρώτη θέση στον πανελλήνιο τελικό του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος τον περασμένο Μάιο.

newsit

Η Σάμος άλλαξε όνομα...

Πως μπορεί να αλλάξει όνομα ένα ελληνικό νησί?


Αν επισκευθείτε την Σάμο στο google maps θα βρεθείτε προ εκπλήξεως, οι υπεύθυνοι της Google έχουν αλλάξει το όνομα του νησιού σε Μαγκάιβερ. Έχουν γίνει καταγγελίες απο πολλόυς έλληνες χρήστες αλλά δεν έχουν διορθώσει το λάθος ακόμα.

πηγή: www.wiredlife.gr

Αν ήμασταν υποψιασμένοι θα μιλούσαμε για Τουρκικό δάκτυλο...


Δευτέρα, Τσαγκαροδευτέρα...

Η Δευτέρα είναι η μέρα που ξαναπηγαίνουν συνήθως οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους, μετά την ξεκούραση του Σαββάτου και της Κυριακής. Το ίδιο συμβαίνει και με τους μαθητές (σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) καθώς το Σάββατο και η Κυριακή είναι αργίες. Έτσι, η Δευτέρα έχει συνδεθεί με το τέλος της ξεκούρασης και της επιστροφής στη δουλειά.
Στη βιβλική παράδοση, δηλαδή στο Χριστιανισμό και τον Ιουδαϊσμό, η Δευτέρα είναι η δεύτερη μέρα της εβδομάδας. Σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, Αυστραλίας, Αφρικής και Νότιας Αμερικής η Δευτέρα θεωρείται συχνά η πρώτη ημέρα της εβδομάδας. Στην Ασία, πολλές γλώσσες αναφέρονται στη Δευτέρα ως "ημέρα της αρχής". Παραδείγματος χάριν, η Δευτέρα στα Κινέζικα είναι xingqi yi (星期一) που σημαίνει η ημέρα ένα της εβδομάδας.
Το διεθνές πρότυπο ISO 8601 καθορίζει τη Δευτέρα ως πρώτη ημέρα της εβδομάδας. Τα περισσότερα σύγχρονα Λειτουργικά Συστήματα δίνουν τη δυνατότητα προεπιλογής μεταξύ της Δευτέρας και της Κυριακής ως πρώτης ημέρας της εβδομάδας στα ημερολόγια।
Η ονομασία Τσαγκαροδευτέρα κατά την ελληνική δημώδη γλώσσα σημαίνει η Δευτέρα (ημέρα) του τσαγκάρη (υποδηματοποιού).
Ο όρος αυτός καθιερώθηκε από προπολεμικά, όταν οι τότε τσαγκάρηδες στην Αθήνα την επόμενη μέρα της Κυριακής, δηλαδή τη Δευτέρα, επειδή δεν είχαν δουλειά είχαν καθιερώσει από μόνοι τους συνέχιση διήμερης αργίας κάθε εβδομάδα, έχοντας τα καταστήματά τους κλειστά και τη Δευτέρα.Έτσι καθιερώθηκε να λέγεται για οποιαδήποτε εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας περισσότερο σε αδικαιολόγητη αργία, ή συνηθέστερα σε καθυστέρηση προσέλευσης στο χώρο εργασίας π.χ. "τσαγκαροδευτέρα είναι σήμερα;", ή "τσαγκαροδευτέρα έχουμε σήμερα και δεν πάτε (ή δεν έρχεστε) για δουλειά;".

wikipedia

Απατεώνες ζητούσαν χρήματα για το Χαμόγελο του Παιδιού


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε από ευαισθητοποιημένους συνανθρώπους μας ότι στα νησιά της Λευκάδας και της Κεφαλονιάς διαπιστώθηκε ένα ακόμη κρούσμα εκμετάλλευσης του ονόματός του. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι καλοντυμένοι και ευπαρουσίαστοι άνδρες και γυναίκες υποστηρίζουν ότι είναι εκπρόσωποι του Οργανισμού μας και ζητούν χρήματα, δήθεν, για να ενισχυθεί οικονομικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Πρόκειται για ομάδα 9 ατόμων που μετακινούνται με τροχόσπιτο έχοντας μαζί τους ένα μωρό. Τα άτομα αυτά κινούνται με περισσό θράσος καθώς φιλοξενήθηκαν στην οικία ανύποπτου κατοίκου στην περιοχή Αϊ Γιάννη Λευκάδας, επωφελούμενοι της ευαισθησίας και της καλοσύνης του. Για την υπόθεση αυτή, έχουν ενημερωθεί οι Αστυνομικές Αρχές Λευκάδας και Κεφαλονιάς προκειμένου να αναζητήσουν τους επιτήδειους που αποσπούν χρηματικά ποσά σε βάρος ανυποψίαστων συνανθρώπων μας. Πιθανά πρόκειται για την ίδια σπείρα ατόμων τα οποία και στο παρελθόν έχουν δράσει σε βάρος του Οργανισμού μας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Ας καεί ο Αίνος...

Με επιστολη που απέστειλε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αργοστολίου προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος καταγγέλει τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ν. Κεφαλληνίας κ. Αντώνη Ντίνου για ανάρμοστη συμπεριφορά. Συγκεκριμένα ο διοικητής φέρεται να είπε:

"Παρατήσετε τα όλα όπως είναι, αφήστε την φωτιά να περάσει επάνω, να πάνε στο διάολο όλα να καούνε να ησυχάσουμε. Κλείνω το κινητό μου και πάω να φύγω. Δεν με ενδιαφέρει και ας καεί ο Αίνος και η υπόλοιπη Κεφαλονιά"

Περιμένουμε την απάντηση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού σώματος, αλλά και του ίδιου του κ. Ντίνου.

Το "Κεφαλονιά" περισυνέλεξε ναυαγό

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός άνδρα, ηλικίας περίπου 45 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε στις 00:30 τα ξημερώματα, ανοιχτά της Ιθάκης, από το οχηματαγωγό πλοίο «Κεφαλονιά».

Συγκεκριμένα, το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Κεφαλονιά-Ιθάκη, όταν ο πλοίαρχος εντόπισε τον άνδρα στο ακρωτήρι Αϊ- Γιάννη της Ιθάκης, τον περισυνέλλεξε και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης.

Η ζωή του άνδρα δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο, ωστόσο εξαιτίας της πολύωρης παραμονής του στο νερό δεν είναι σε θέση να πει πως βρέθηκε μέσα στη θάλασσα. 


zougla.gr