Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Σοβαρές αποκλίσεις στις τιμές υγρών καυσίμων

Σοβαρή απόκλιση της ελάχιστης τιμής πώλησης των καυσίμων σε σχέση με την αντίστοιχη ελάχιστη τιμή του συνόλου της χώρας διαπίστωσε το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στους νομούς Λασιθίου, Κεφαλονιάς, Χανίων, Σάμου, Κέρκυρας, Χίου, Φωκίδας και Ρεθύμνου και ζήτησε άμεση κινητοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών και ενημέρωση για τα αποτελέσματα των ελέγχων μέσα σε τέσσερις μέρες.

Πηγή: kerdos.gr

Heading 2 fish...κάρδο!!!!

Αυτή είναι το post της γνωστής παρουσιάστριας Ελεονώρας Μελέτη στο twitter!!!! Σύμφωνα και με τα προηγούμενα post, η Ελεονώρα Μελέτη μετά την περιπέτεια που είχε, αφού μπέρδεψε τον δρόμο και αντί να μπεί στη Κυλλήνη στο πλοίο για Κεφαλονιά μπήκε στο πλοίο για Ζάκυνθο.... έφτασε επιτέλους στο νησί μας!!!! Το χωριό της Ελεονώρας είναι η όμορφη Αγία Εφημία.
Καλές διακοπές λοιπόν!!!!

Rock festival στο Αργοστόλι ????


Επιτέλους μια ωραία πρωτοβουλία απο τη ΔΕΠΑΨ ας ελπίσουμε και σε άλλες....!!!

Σαν σήμερα...

Το Αργοστόλι μετά το σεισμό
Σαν σήμερα, πριν από 57 χρόνια, στις 12 Αυγούστου 1953, ο Εγκέλαδος έδωσε ένα χτύπημα που έμελε να σημαδέψει για πάντα το νησί μας. Ο σεισμός 7,2 ρίχτερ με επίκεντρο την Κεφαλονιά, ισοπεδώνει Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Οι σεισμοί 6,4 ρίχτερ την Κυριακή 9/8 και 6,8 ρίχτερ την Τρίτη 11/8 προειδοποιούσαν για το τι πρόκειται να συμβεί. Τα ξημερώματα της Τετάρτης 12/8 ένα πρώτο χτύπημα 5,2 ρίχτερ προαναγγέλει το μεγάλο κακό. Λίγες ώρες αργότερα χτυπάει ο καταστροφικότερος ίσως σεισμός στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μετασεισμοί κράτησαν για αρκετές ημέρες, μέχρι το τέλος του Σπτεμβρίου, ανάμεσά τους και κάποιοι που ξεπερνούσαν τα 5 ρίχτερ. Όμως δεν είχε μείνει πια τίποτε για να καταστραφεί.

Η λέξη "προσεισμικός" δεν έχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα το ίδιο νόημα. Η αναφορά της αμέσως τοποθετεί τον Κεφαλονίτη στο 1953, τη μέρα που το νησί συγκλονίστηκε συθέμελα, καταστράφηκε ολοσχερώς και αναπόφευκτα άλλαξε για πάντα.

Τα σέστα και στο facebook.

Επισκευθείτε το group των Σέστων στο Facebook. Δημοσιεύστε την είδηση που σας έκανε εντύπωση, το άρθρο σας ή την καταγγελία σας. Το άρθρο σας σύντομα θα αναρτηθεί και στο blog.

http://www.facebook.com/group.php?gid=141720325860337