Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Καράβι με λαθρομετανάστες 23 μίλια δυτικά του Φισκάρδου

Το καράβι με τους λαθρομετανάστες, σύμφωνα με έγκυρη ενημέρωση, βρίσκεται γύρω στα 23 μίλια δυτικά του Φισκάρδου! Αυτή τη στιγμή κατευθύνεται το επιβατικό πλοίο Ιόνιο Πέλαγος με 10 Λιμενικούς προς το σημείο αυτό, γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα θα είναι εκεί!
Το καράβι των λαθρομεταναστών έχει 30 μέτρα μήκος!

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πλοίου Ιόνιο Πέλαγος και το θάλαμο επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος από το Πειραιά μας έγινε γνωστό ότι το καράβι με τους Λαθρομετανάστες (που πιθανολογείτε ότι έχει πάνω από 100 άτομα) έχει δίπλα του αυτή τη στιγμή ένα δεξαμενόπλοιο και πλησιάζει ένα μεγάλο καΐκι !!!

ΤΡΑΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Το μέγαρο Λιβιεράτου (νυν Υπατία) των Μεταναστών...

Που να 'ξεραν οι λαθρομετανάστες ότι αυτή την στιγμή φιλοξενούνται σε ένα κτίριο- ορόσημο της αρχιτεκτονικής που αποτελεί μάλιστα και ένα από τα ελάχιστα δείγματα ρυθμού νεομπαρόκ στην Αθήνα!

Η ιστορία του μεγάρου Υπατία, όπου μεταφέρθηκαν σήμερα οι μετανάστες από τη Νομική Σχολή Αθηνών, ξεκινά στις αρχές του 20ου αιώνα. Το κτίριο, γνωστό και ως Μέγαρο Λιβιεράτου, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Πατησίων, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών οικοδομήθηκε από τον αρχιτέκτονα της σχολής Beaux- Arts Αλέξανδρο Νικολούδη, για λογαριασμό του Κεφαλονίτη βιομήχανου Γεράσιμου Λιβιεράτου.

Το μέγαρο οικοδομήθηκε στα 1908-1909, ενώ ο "νεομπαρόκ" ρυθμός του συνιστά μια από τις πρώτες ρήξεις με τον κλασικισμό στην Αθήνα και μια ποιοτική εφαρμογή των αρχών της Beaux-Arts.

Το ιδιωτικό αρχοντικό, που φιλοξενούσε μάλιστα και το πρώτο καπνιστήριο της Ελλάδος, ανήκει σήμερα στην οικογένεια Κωνσταντίνου Ρουτζούνη, προέδρου της Kapa Research και προορίζεται για εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.

Το ακίνητο ανήκε, μέσω της παλιάς θυγατρικής ΕΡΜΗΣ, στον όμιλο ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ, ο οποίος πραγματοποίησε και τις εργασίες ανακαίνισης, πουλώντας στη συνέχεια το ακίνητο στον γνωστό επιχειρηματία.

Το ανακαινισμένο μέγαρο, τεσσάρων ορόφων, βρίσκεται σε ακίνητο 1.400 τετραγωνικών μέτρων και είναι συνολικά 1.240 τετραγωνικών μέτρων.

Ο αποκριάτικος χορός του πολιτιστικού συλλόγου Τραγουδίστρα

Γιατί δεν εμβολιάζονται τα παιδιά του Δημοτικού της Σκάλας?


Η Σκάλα ρωτά, ποιος είναι υπεύθυνος και γιατί δεν εμβολιάζονται τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου, ούτε την περσινή ούτε την φετινή χρονιά με το εμβόλιο της Φυματίωσης! Τι άλλαξε; Πρέπει να γίνει; Ποιος πρέπει να ενδιαφερθεί για την υγεία των παιδιών μας;
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΡΑΥΛΟΣ