Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

A2 EΣΚΑ-Η:ΕΧΑΣΕ Ο ΝΕΟΛ

Eχασε στην Πάτρα ο Ν.Ε.Ο.Λ.,  στα πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Α2 ΕΣΚΑ-Η,  από τον Προφήτη Ηλία με 48-46, με ένα καλάθι που δέχθηκε  3 δεύτερα πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Ανοίγουν όλα τα επαγγέλµατα

Ολα τα επαγγέλµατα είναι ανοιχτά, εκτός αν υπάρχει λόγος δηµοσίου συµφέροντος που επιβάλλει διαφορετικό καθεστώς. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα και η βασική ρύθµιση του νοµοσχεδίου για το άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων, που έρχεται τελικά αύριο - µε µία ηµέρα αναβολή - στο Υπουργικό Συµβούλιο.
Η γενική αυτή ρύθµιση αποτελεί το ένα τµήµα του νοµοσχεδίου που αγγίζει δεκάδες επαγγελµάτων µε διαφορετικούς τρόπους, από τους µεσίτες ακινήτων µέχριτις κοµµώτριες και από τους αρτοποιούς µέχρι τους ιδιοκτήτες ταξί.

Σύµφωνα µε αυτή, δενπρέπει να υφίσταται κανένα εµπόδιο για την πρόσβαση σε ένα επάγγελµα, µέσω π.χ. των αδειοδοτήσεων, και κανένα προνόµιο ή περιορισµός για την άσκησή του, όπως µέσω των ελάχιστων εγγυηµένων αµοιβών. Εξαιρέσεις θα γίνονται µόνο αν η ύπαρξη συγκεκριµένων προσόντων ή προϋποθέσεων άσκησης είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση του δηµοσίου συµφέροντος. Ετσι, π.χ. για να ασκήσει κάποιος τοεπάγγελµα του γιατρού, προϋπόθεσηθα συνεχίσει να αποτελεί η απόκτησηεκ µέρους του πτυχίου ιατρικής σχολής πανεπιστηµίου. Τα αρµόδια υπουργεία θα προσδιορίσουν τα επαγγέλµατα του τοµέα αρµοδιότητάς τους για τα οποία πρέπει να διατηρηθούν προϋποθέσεις άσκησης, ενώ για τα υπόλοιπα θα καταργηθεί ό,τι ισχύει έως σήµερα. Εκτός από το γενικό µέρος των ρυθµίσεων, υπάρχει και το ειδικό που ανοίγει τέσσερα συγκεκριµένα επαγγέλµατα, αυτά των δικηγόρων, των µηχανικών και αρχιτεκτόνων, των συµβολαιογράφων και των ορκωτώνλογιστών. Το επάγγελµα των φαρµακοποιών θα ανοίξει µε άλλο νοµοσχέδιο, του υπουργείου Υγείας.

Οι ελάχιστες αµοιβές
Πρόκειται για διατάξεις που ανατρέπουν καθεστώτα δεκαετιών και αναµένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις από τους ενδιαφεροµένους.Η βασικότερη είναι η κατάργηση της ελάχιστης εγγυηµένης από το κράτος αµοιβής. Αφορά κυρίως τους δικηγόρους, αλλά και τουςµηχανικούς καιτους συµβολαιογράφους και τους ορκωτούς λογιστές.

Κουραμπιέδες

Οι γιορτές πλησιάζουν. Ας τις υποδεχτούμε με αυτούς τους φανταστικούς κουραμπιέδες!

Κουραμπιέδες όνειρο!

Συστατικά

  • 500 γρ. lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
  • 4 βανίλιες
  • 1 1/2 κούπα άχνη κοσκινισμένη (αν τα θελετε πιο γλυκά, βάλτε 2)
  • 1 σφηνάκι γεμάτο ούζο ή τσίπουρο
  • 1 κουταλάκι γεμάτο σόδα
  • 1 1/2 με 2 κιλά μαλακό αλεύρι

Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε με το χέρι ή κουτάλι το βούτυρο να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, ανακατεύοντας με σύρμα να γίνουν ένα μείγμα.
  3. Προσθέτουμε τις βανίλιες, τη σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό, το ούζο ή το τσίπουρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι (όσο πάρει να γίνει ζύμη μαλακή κι αφράτη) και τέλος, ανακατεύουμε στη ζύμη τα αμύγδαλα.
  4. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
  5. Πλάθουμε κουραμπιέδες και τους αρδιάζουμε σε λίγη απόσταση.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών, στο 2ο ράφι, το πολύ 20 λεπτά.
  7. Παπαλίστε τους με άφθονη κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη και στοιβάστε τους σε σχέδιο πύργου σε πιατέλα.
  8. Καλύψτε με μεμβράνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε, αφήστε ολόκληρα τα αμύγδαλα και τυλίξτε όσα θέλετε σε κάθε κουραμπιέ! Στα 10 λεπτά με τέταρτο, με πιρούνι κόψτε 1 κουραμπιέ, να δείτε αν έγινε. Πρέπει να σπάει αμέσως, να τρίβει και να ναι μαλακός! Είναι καλύτεροι κι από του ζαχαροπλαστείου, δοκιμάστε τους και θα με θυμηθείτε! Εχουν σίγουρη επιτυχία....εκτός απροόπτου! Καλή επιτυχία!

sintagespareas.gr

Σαν σήμερα: 20 Δεκεμβρίου

1522: Μετά από πεντάμηνη πολιορκία, o οθωμανός σουλτάνος Σουλεϊμάν o Μεγαλοπρεπής καταλαμβάνει τη Ρόδο.
1821: Αρχίζει κοντά στην Επίδαυρο η πρώτη Εθνική Συνέλευση που θα αποφασίσει για το πολίτευμα της Ελλάδας.
1881: Εκλογές στην Ελλάδα, με καθαρή νίκη του Χαρίλαου Τρικούπη.
1933: Οι αρχές του Βερολίνου ετοιμάζονται να προβούν σε χειρουργική επέμβαση στείρωσης 400.000 Γερμανών, που πάσχουν από κληρονομικά νοσήματα.
1957: Γεννήθηκε η Άννα Βίσση, η απόλυτη ελληνίδα σταρ του τραγουδιού.
1968: Τζον Στάινμπεκ, αμερικανός συγγραφέας. Τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1962 («Τα Σταφύλια της Οργής») [γεν. 27/2/1968]

sansimera.gr