Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Επικρατέστερη η Άντζελα


Σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ πιθανό να εμπιστευθούν την Άντζελα Γκερέκου ως υποψήφια για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων!!!
Η Λιστα με τους υποψήφιους περιφερειάρχες αναμένεται να επισημοποιηθεί σύντομα.

Ανακοινώθηκε ο Κοτσιλίνης από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοινώθηκε τελικά η υποψηφιότητα του Μάρκου Κοτσιλίνη ως υποψήφιου δημάρχου Κεφαλονιάς με το ΠΑΣΟΚ. Το όνομά του ακουγόταν έντονα τους τελευταίους μήνες, αν και πριν λίγες ημέρες διέρρευσαν εκτιμήσεις ότι ίσως τελικά να επιλέξουν τον Γιώργο Τσιλιμιδό.

Η παραφιλολογία όμως έληξε με την επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ με το όνομα του Μάρκου Κοτσιλίνη να εμφανίζεται μεταξύ των 77 υποψηφίων που ανακοινώθηκαν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση βρίσκεται αναρτημένη στο δικτυακό τόπο του ΠΑΣΟΚ

Κινδυνεύει το Κοργιαλένειο μουσείο

Το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο με θέμα τον κίνδυνο αναστολής λειτουργίας του Κοργιαλενείου Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αργοστολίου.

Σε αυτή αναφέρεται ότι ενώ μέχρι το έτους 2007 το Υπουργείο Πολιτισμού ανταποκρινόταν στις χρηματικές θεσμικές υποχρεώσεις του, έκτοτε περιίρισε την επιχορήγηση κατά τα έτη 2008-2009-2010 σε 10,000, 20,000 και 10.000 ευρώ αντίστοιχα, ποσά που δεν καλύπτουν τις δαπάνες λειτουργίας του.

Μουσείο Ελιάς Πυλάρου

Συνδετικό κρίκο της νεότερης γενιάς μ' ένα παρελθόν όχι και τόσο μακρινό και σίγουρα ζωντανό στη μνήμη των μεγαλύτερων, αποτελεί ένα σχετικά νέο μουσείο, στο όμορφο νησί της Κεφαλονιάς. 

Πρόκειται για το Μουσείο Ελιάς Πυλάρου, που εγκαινιάστηκε στα μέσα του καλοκαιριού και βρίσκεται στην περιοχή Μακρυώτικα. 

Το διώροφο κτήριο του ελαιοτριβείου, όπου στεγάζεται το μουσείο, κτίστηκε περίπου στα μέσα του 19ου αιώνα και αποτελεί δημοτική περιουσία, αφού παραχωρήθηκε στο Δήμο από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Ύστερα από τους σεισμούς του 1953, ο όροφος του κτηρίου κατέρρευσε. 



Αύξηση των εισπράξεων ΦΠΑ κατά 15% στην Κεφαλονιά για τον Αύγουστο

Ζεστό χρήμα μπαίνει στα ταμεία του Υπουργείου Οικονομικών από τις εισπράξεις ΦΠΑ του Αυγούστου, οι οποίες κινήθηκαν αυξητικά λόγω των επισταμένων ελέγχων του ΣΔΟΕ. Σε άρθρο της Ελευθεροτυπίας αναφέρεται ότι:

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις εφορίες, υπάρχει αύξηση του ΦΠΑ κατά 20% στην Κέρκυρα, 55% στη Ζάκυνθο, 47% στη Λευκάδα, 52% στους Παξούς, 26% στην Ανδρο, 35% στην Κάλυμνο, 21% στην Κάρπαθο, 42% στην Κέα, 16% στη Λέρο, 38% στη Μήλο, 27% στη Μύκονο, 43% στη Νάξο, 25% στην Πάρο, 6% στη Ρόδο, 13% στη Σύρο, 25% στην Τήνο και κατά 15% στην Κεφαλονιά. Μείωση των εισπράξεων ΦΠΑ κατά 6% καταγράφηκε στην Κω και κατά 7,55% στην Ιθάκη, όπου αναμένεται να γίνει έρευνα. Ωστόσο, το πρόβλημα στα έσοδα παραμένει και η κυβέρνηση αναζητεί λύσεις για να μην αυξήσει τον ΦΠΑ.

Οι πιο φριχτές σκηνές σε ταινία!!!

Το «A Serbian Film», η πιο προκλητική κι αμφιλεγόμενη ταινία της παγκόσμιας φετινής παραγωγής, συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.


Σε ισχύ ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Από 1/9 βρίσκεται σε ισχύ ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ο νόμος δίνει την ευκαιρία στους καταναλωτές που έχουν μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να προβούν σε ρύθμιση της οφειλής του και να απαλλαγούν από ένα σημαντικό μέρος των χρεών τους.

Οι δανειολήπτες που αδυνατούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό με τους πιστωτές τους, ενώ από τις αρχές του 2011 θα ενεργοποιηθεί η δικαστική διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας τα ειρηνοδικεία θα κρίνουν αν ο ενδιαφερόμενος βρίσκεται ή όχι σε αδυναμία πληρωμής και θα προχωρούν σε ρύθμιση χρεών.

Επεκτείνεται η κατάληψη πεζοδρομίων



Τις τελευταίες ημέρες είχαμε εξέλιξη στη υπόθεση του κοντέινερ της εταιρείας Μαρούλης Α.Ε. Πως είπατε? Απομακρύνθηκε το κοντέινερ? ΟΧΙ βέβαια, αντιθέτως η εν λόγω εταιρεία προχώρησε σε κατάληψη και ολόκληρου του απέναντι πεζοδρομίου.

Συνταξιούχοι Ζόμπι!!!

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου εργασίας, στην Ελλάδα χιλιάδες νεκροί συνταξιούχοι εισπράττουν τη σύνταξή τους κανονικά! Και γιατί να μη συμβαίνει αυτό, αφού το ανοργάνωτο κράτος άφησε τα περιθώρια;; Αλλά και οι ζωντανοί μπορούν να παίρνουν 2 συντάξεις και επιδόματα! Νομίζω πρέπει να πάψουμε να αναρωτιόμαστε γιατί φτάσαμε εδώ, είναι πλέον ξεκάθαρο!
Υπολογίζεται λοιπόν ότι: Περίπου 200.000 (σε σύνολο 2.600.000) είναι οι συνταξιούχοι που εισπράττουν παράνομα συντάξεις και επιδόματα, ενώ ο έλεγχος που ,
συνεχίζεται βγάζει λαβράκια.

Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι αν καταγραφούν οι διπλοσυνταξιούχοι που δεν δηλώνουν τη δεύτερη σύνταξη και παίρνουν παρατύπως ΕΚΑΣ και διακοπεί και η καταβολή συντάξεων σε πεθαμένους θα εξοικονομήσει έως 100 εκατ. ευρώ ετησίως, αφού υπολογίζει σε 200.000 τις περιπτώσεις για συντάξεις που εισπράττουν τρίτοι για λογαριασμό ατόμων που δεν ζουν, διπλές συντάξεις και ποσά ΕΚΑΣ που καταβάλλονται σε μη δικαιούχους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δείγμα 510 φακέλων συνταξιούχων ηλικίας άνω των 100 ετών ήδη εντοπίστηκαν, με τη βοήθεια βέβαια των υπηρεσιών και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, 321 άτομα στα οποία καταβάλλεται σύνταξη ενώ έχουν πεθάνει.
Βρέθηκε ότι πληρώνεται σύνταξη σε άτομο που έχει αποβιώσει από το 1999 και διακόπηκε η σύνταξή του πριν από ένα μήνα, ακόμη πληρώνονται συνταξιούχοι που... έχουν πεθάνει πριν από 5, 6, 7 χρόνια!!


Άραγε θα πάει έστω και μια υπόθεση στη δικαιοσύνη, θα αναγκαστεί κανείς να επιστρέψει τα χρήματα;;