Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Μοντέλο ο γιος του Σαρκοζί


Τα βήματα της Κάρλα Μπρούνι στο μόντελινγκ ακολουθεί ο μεγάλος γιος του Γάλλου προέδρου. Ο Πιερ Σαρκοζί προκάλεσε, αν μη τι άλλο, πονηρά χαμόγελα με τη φωτογράφηση μόδας που έκανε σε γιοτ στο Σεν Τροπέ, την πρωτεύουσα του τζετ-σετ, την ώρα που ο πατέρας του προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους γύρω από το bling bling lifestyle του.

Πολλοί είναι αυτοί που απέδωσαν την τελευταία επαγγελματική κίνησή του, να κάνει μόντελινγκ για λογαριασμό του νεαρού Γερμανού σχεδιαστή Philipp Plein, στην επιρροή που του ασκεί η Κάρλα, κόντρα στα σχέδια του πατέρα του. Οι φωτογραφίες του 25χρονου με το μυστηριώδες ύφος πάνω στο γιοτ δεν κολλάνε καθόλου στο σενάριο που ετοιμάζει ο Γάλλος πρόεδρος για να ανεβάσει τη δημοτικότητά του στη χώρα του, αλλά και να αναδειχθεί σε ηγέτη διεθνούς κύρους.

Βέβαια ο Πιερ δεν ήταν ποτέ ο γιος που ακολουθούσε την πορεία που θα επιθυμούσε ο πατέρας του. Σε αντίθεση με τον 24χρονο Ζαν που δοκιμάζεται πολιτικά στο Νεϊγί, την περιοχή του Παρισιού όπου έκανε τα πρώτα του βήματα ο Νικολά, και είναι ήδη παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, ο Πιερ ασχολιόταν με λιγότερο «αστικά» comme il faut πράγματα. Αρκετά χρόνια παλεύει να επικρατήσει στη μουσική σκηνή ως παραγωγός, αλλά χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές. Τώρα όμως με το μόντελινγκ ίσως να έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γερμανός σχεδιαστής, ο νεαρός Σαρκοζί κατάφερε να αποδώσει το πνεύμα της κολεξιόν «με τις ιδέες και τον δυναμισμό του».

Ετσι κι αλλιώς, ο Γάλλος πρόεδρος δύσκολα θα καταφέρει να κάνει οτιδήποτε για να μεταπείσει τον γιο του. Πολλά χρόνια πριν ο Σαρκοζί είχε δώσει μάχες για να πείσει τον Πιερ να κουρευτεί, ωστόσο ο πρωτότοκος γιος του δεν του έκανε ποτέ το χατίρι και διατηρεί μέχρι σήμερα την ξανθιά του «χαίτη».

πηγή: espresso

Ώρα αναδιοργάνωσης για το Ντουμπάι

Όπως τότε, έτσι και τώρα. Το Ντουμπάι εκκινεί για την οικονομική του ανάκαμψη στρέφοντας τα «φώτα» της δημοσιότητας πάνω του. Ένα χρόνο αφού το αραβικό εμιράτο έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές πως δεν μπορεί να ξεπληρώσει δισεκατομμύρια δολάρια, αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» πολλούς δανειστές που στηρίχτηκαν στις τράπεζες της χώρας, γίνεται προσπάθεια για ανάκτηση εμπιστοσύνης στους παγκόσμιους επενδυτές. Πως; Προσκαλώντας τον Τομ Κρουζ για τα γυρίσματα του επόμενου «Mission Impossible».

Μετά την πτώχευση τι;...

Το ελληνικό οικονομικό μοντέλο είναι το τελευταίο σοβιετικού τύπου στην Ευρώπη που οδηγείται σε κατάρρευση και συντριβή. Μοιραία αυτό που θα ακολουθήσει μπορεί να είναι μια περίοδος «καμένης γης» αλλά και ευκαιριών που θα αναδείξουν νέες κοινωνικές , πολιτικές και οικονομικές ισορροπίες...

 
Δυστυχώς οι καθυστερήσεις δεν εγγυώνται μια ομαλή μετάβαση...
 
Για πολλά χρόνια το ελληνικό κράτος αντιμετώπισε τις διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες παρουσίαζαν επιδείνωση στα πλαίσια των αλλαγών που επέβαλε η παγκοσμιοποίηση, με τη δημιουργία υπεράριθμων θέσεων στο δημόσιο, τις οποίες χρηματοδοτούσε με το δανεισμό...
 
Στην πάλε ποτέ σοβιετία όλοι είχαν δουλειά. Πήγαινες σε μια καφετέρια και έβλεπες είκοσι σερβιτόρους να παριστάνουν πως εξυπηρετούν δυο πελάτες. Την ίδια εικόνα βλέπεις στο ελληνικό δημόσιο και τις κρατικές ΔΕΚΟ.