Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Και αύριο πολύ μεγάλος ο κίνδυνος για φωτιά


Δύσκολη θα είναι και η αυριανή μέρα στα νησιά του Ιονίου καθώς οι άνεμοι θα είναι ισχυροί…

Η φωτιά ανεβαίνει στο μεγάλο Βουνό

Τουλάχιστον όπως φαίνεται η φωτιά απο το Αργοστόλι, τα πράγματα δείχνουν να χειροτερεύουν. Ας ελπίσουμε οι επίγειες πλέον δυνάμεις της πυροσβεστικής και οι εθελοντές να καταφέρουν να σώσουν τον Αίνο!!!!

Φωτιά κοντά στα Βλαχάτα



Δυστυχώς για ακόμα ένα καλοκαίρι, το νησί μας πλήττεται απο φωτίες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αρκετά μεγάλη εστία στο βουνό πάνω απο τα Βλαχάτα. Ας ελπίσουμε να τεθεί υπο έλεγχο σύντομα, καθώς τα αεροπλάνα σε λίγο θα σταματήσουν να επιχειρούν λόγω της νύκτας, οπότε η κατάσταση θα γίνει δυσκολότερη. Στην περιοχή πνέουν αρκετά δυνατοί άνεμοι και ο καπνός έχει φτάσει μέχρι χαμηλά στις πλαγιές του βουνού.

Οι photos έχουν τραβηχτεί στα Περατάτα

Ενημέρωση: υπάρχουν δύο μέτωπα, στα Σιμωτάτα και τα Βλαχάτα. Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση με πουρνάρια, σχοίνα και χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία έχουν όμως αποσυρθεί λόγω του σκότους. (Τα Σέστα, ΑΠΕ)

Ο Καραγκιόζης στα Τρωϊαννάτα



Το Ιόνιο Θέατρο Σκιών θα δώσει παράσταση σήμερα , Τρίτη 17 Αυγούστου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τρωϊαννάτων , ώρα 21:00

Έντεχνο Ελληνικό Τραγούδι στο Napier

Συναυλία έντεχνου ελληνικού τραγουδιού στον κήπο Napier , Τρίτη 17 Αυγούστου , ώρα 21:15 απο τον Λευτέρη και τη Μελίσα Μαρκαντωνάτου

Χορηγός Επικοινωνίας: Ιonian Galaxy

Η Σάμη ζητά το λιμάνι της...

Κάτοικοι της Σάμης πραγματοποίησαν αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση του λιμένα της Σάμης. Εκθέτουν τα σαφή προβλήματα της χρήσης του στενού λιμενοβραχίονα στον οποίο δημιουργείται συχνά κυκλοφοριακή συμφόρηση μεταξύ των οχημάτων που αποβιβάζονται και επιβιβάζονται.

Στη συνέχεια ζητούν να δοθεί σε χρήση ο νέος λιμένας Σάμης ο οποίος είναι έτοιμος πλην κάποιων τελευταίων εργασιών αποπεράτωσης. Ολόκληρη η αναφορά έχει δημοσιευτεί στο blog Ρουπάκι.

Τα σκάφη των διασήμων στο Αργοστόλι




Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των sesta, βρίσκεται στο Αργοστόλι η θαλαμηγός Ιdefix με επιβάτες τον Εφοπλιστή Μάρκο Νομικό και τη σύζυγό του Princess Victoria de Borbon dos Sicilias.
Επίσης πηγές μεταφέρουν οτι και η οικογένεια Αγγελοπούλου βρίσκεται στο Αργοστόλι με τη θαλαμηγό Alfa Sea.

photo δεξιά: Idefix (marinetraffic.com)
αριστερά: Ο Μάρκος Νομικός και η Princess Victoria de Borbon dos Sicilias

Σαρωτικοί ελέγχοι του ΣΔΟΕ στα νησιά

 Σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά με ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά θα πραγματοποιεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) έως το τέλος Σεπτεμβρίου με στόχο την περιστολή της φοροδιαφυγής που ανθεί αυτή την περίοδο στις τουριστικές περιοχές.
    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει κάνει η ηγεσία του ΣΔΟΕ στο διάστημα αυτό 1.000 ελεγκτές (300 συνεργεία αποτελούμενα από 3 ελεγκτές το καθένα) θα συνεχίσουν τους ελέγχους που ήδη πραγματοποιούνται με ιδιαίτερη έμφαση τα νησιά που παρουσιάζουν μεγάλη τουριστική κίνηση. 
    Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Γιάννης Καπελέρης σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει ότι "το ΣΔΟΕ θα εξακολουθήσει να διενεργεί ποιοτικούς και στοχευμένους ελέγχους για την περιστολή της φοροδιαφυγής στους οποίους εντάσσονται και οι έλεγχοι στα νησιά". 

Σεβάχ ο θαλασσινός

Ένα επίκαιρο καλοκαιρινό έργο, που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε ένα μαγευτικό ταξίδι!


17/8 στο Ληξούρι, Κηποθέατρο
18/8 στο Αργοστόλι, Αύλειος χώρος Ξενία



Πρωταγωνιστούν: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΑΛΗΣ, Νίκος Δροσάκης, Βασίλης Θεοδωρίδης, Έφη Καραγιάννη, Μαίρη Χρονοπούλου, Δημήτρης Λέκος, Στέφανος Λώλος, Σωτήρης Κηπουρός.

Εθνικιστική βρωμιά

Μέσα στο δεκαπενταύγουστο βρήκαν οι εθνικόφρονες χρυσαυγίτες να σπείρουν χαρτάκια με συνθήματα και φυσικά το logo τους σε extra large μέγεθος. Ωραία κίνηση εντυπώσεων, αφού τα συνθήματα δεν έλεγαν και κάτι πρωτότυπο. Για την ακρίβεια, αν δεν είχαν το εμπνευσμένο από τη σβάστιγγα σηματάκι και τα λοιπά διακριτικά, άνετα θα νόμιζα ότι πέρασε καμιά πορεία του ΠΑΜΕ από εκεί και τα πέταξαν.

Η δράση όμως του ντόπιου πυρήνα της χρυσαυγής δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό, καθώς έριξαν καίριο πλήγμα στον αντιεξουσιαστικό χώρο αφισοκολλώντας πάνω στη μούρη του Πλιάτσικα. Για την ηρωική αυτή δράση έχει υπάρξει μεγάλη συζήτηση στο υψηλής ποιότητας forum webwar2.org.

Πλάκα πλάκα πάντως ο σκύλος μου τα έκανε καταμεσής του δρόμου και ευτυχώς βρήκα ένα τέτοιο χαρτάκι, τα μάζεψα και τα πέταξα. Χρήσιμο...

Άρθρο του αναγνώστη SND10

Πιθανότατα ο Κοτσιλίνης υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Απ' ότι ακούγεται τις τελευταίες ημέρες ο Μάρκος Κοτσιλίνης θα είναι αυτός που θα πάρει το χρίσμα του υποψήφιου Δήμαρχου Κεφαλονιάς με το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες γκάλοπ που διενεργήθηκε μεταξύ αυτού και του σημερινού Δημάρχου Αργοστολίου Γιώργου Τσιλιμιδού έδωσε σοβαρό προβάδισμα στο Μάρκο Κοτσιλίνη. Επειδή όμως και στο παρελθόν η παράταξη του ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει υποψήφιο με γνώμωνα άλλα δεδομένα, πλην της λαϊκής απαίτησης (Γεωργάτο έναντι Μοσχόπουλου το 2006), αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση.

Η απάντηση της Παπαρίζου στο ΣΔΟΕ

«Αυτό που ξέρω είναι ότι έχω συμβόλαιο με την εταιρεία η οποία διοργανώνει την φετινή περιοδεία με τους Onirama και ότι συγκεκριμένη εταιρεία είχε επίσης συμβόλαιο με την διοργανώτρια εταιρεία στην Κεφαλονιά ... από την στιγμή που εγώ και η παραγωγή είμαστε νόμιμοι και όλα είναι κανονισμένα εδώ και καιρό, ο στόχος μου είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για τον κόσμο που έχει έρθει να μας δει»