Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΣΟ ΣΕ ΘΕΛΩ - ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ

Δενδροφύτευση στον Κατελειό

Με επιτυχία έγινε στον Κατελειό στην παραλία της Αγίας Βαρβάρας η δενδροφύτευση 190 δένδρων. Στη δενδροφύτευση συμμετείχαν παιδιά και κάτοικοι της περιοχής, ο σύλλογος Επαγγελματιών Κατελειού και η Εθελοντική Ομάδα δασοπροστασίας. 

Παρών -και με την τσάπα στο χέρι- ο Αντιδήμαρχος Ελειού Πρόννων Νίκος Παπαδάτος.

Σήμερα στο επιμελητήριο η ίδρυση του συλλόγου ΣΠΙΘΑ

Άνω-κάτω το Ίντερνετ από τη φήμη ότι κλείνει το Facebook

«Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι το Facebook θα κλείσει τον Μάρτιο. Η διαχείριση του site του προκαλεί πολύ άγχος».

Η παραπάνω «είδηση», που ήταν φάρσα, έκανε τον γύρο του Ίντερνετ το Σαββατοκύριακο, κινητοποιώντας εκατοντάδες χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.


Διαδόθηκε παντού
Η φήμη ότι κλείνει το Facebook διαδόθηκε παντού μέσα σε λίγες ώρες, αναγκάζοντας το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο να προβεί σε δημόσια διάψευση, εξηγώντας ότι δεν προτίθεται να βάλει «λουκέτο».
Η «είδηση» αναρτήθηκε στον ενημερωτικό ιστότοπο Weekly World News, ο οποίος συνήθως δημοσιεύει σατιρικά ρεπορτάζ, με τίτλους όπως «Το 2011 θα επιτεθούν εξωγήινοι στη Γη» ή «Ο Τζορτζ Κλούνι υποψήφιος πρόεδρος των Η.Π.Α.».
Η «αναξιοπιστία» του site δε στάθηκε ικανή να εμποδίσει τη διάδοση της φήμης, η οποία αναπαρήχθη από άλλους ιστότοπους και αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού μεγάλου αριθμού χρηστών στο Twitter, αλλά και στο ίδιο το Facebook.