Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ψηφοφορία: Η τουριστική κίνηση σε σχέση με πέρσι...

Έκλεισε η ψηφοφορία που έτρεχε τις τελευταίες δυο εβδομάδες σχετικά με το πως βλέπουμε την τουριστική κίνηση στο νησί σε σχέση με πέρσι. Ψήφισαν συνολικά 19 αναγνώστες μας τους οποίους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους.

Η τουριστική κίνηση, λοιπόν, σε σχέση με πέρσι:

είναι πολύ μεγαλύτερη
  1 (5%)
έχει αυξηθεί λίγο
  8 (42%)
είναι η ίδια
  6 (31%)
έχει μειωθεί λίγο
  2 (10%)
έχει μειωθεί δραματικά
  2 (10%)
Ψήφοι μέχρι αυτήν τη στιγμή: 19 
Η ψηφοφορία έκλεισε 

Έκκληση προς το Υπουργείο Πολιτισμού

Η εκπομπή elatte του Ant1 φιλοξένησε χθες το πρωί τον καθηγητή αρχαιολογίας κ. Θανάση Παπαδόπουλο, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Λίτσα Κοντορλή, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ανακάλυψαν το ανάκτορο του Οδυσσέα στην Ιθάκη. Ο καθηγητής ζήτησε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα από το Υπουργείο Πολιτισμού έναντι της πιθανής δράσης αρχαιοκάπηλοι στον αρχαιολογικό χώρο και κατ' αρχήν να περιφραχτεί ο χώρος άμεσα.

'Ολες οι βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

Το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε πριν λίγο τους πίνακες με τις βάσεις για όλες τις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το αρχείο βρίσκεται εδώ:

http://www.minedu.gov.gr/publications/docs/baseis_2010_100825.zip

Καλή επιτυχία στους υποψήφιους του νησιού μας...

Τα βέλη της Ν.Ε. Συνασπισμού προς τον "Ημερήσιο"

Η κυρία Σοφία Αραβού - Παπαδάτου, γραμματέας της Ν.Α. του Συνασπισμού Κεφαλονιάς και Ιθάκης με ένα κείμενο - φωτιά επιτέθηκε στις στήλες "Ταμερλάνος" και "3ο μάτι" του Ημερήσιου:

«ΚOΙΤΑ ΠOΙOΣ ΜΙΛΑΕΙ». O τίτλος της γνωστής ταινίας ταιριάζει απόλυτα σαν επιγραμματική απάντηση στα δημοσιεύματα της Τρίτης 15 Ιουνίου του «Ημερήσιου», τόσο της στήλης 3ο Μάτι, όσο, και κυρίως, του Ταμερλάνου. Χαιρόμαστε βέβαια που ασχολούνται με τόσες λεπτομέρειες, με τον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι είναι μια επιπλέον επιβεβαίωση για τον χώρο μας. Πριν γράψει όμως κανείς ο,τιδήποτε πρέπει να μάθει να σκέφτεται.

Τέλος στην αγωνία των μαθητών


Από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι από σήμερα Τετάρτη 25-8-2010 θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από το πρωί να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω του ιστοτόπου του Υπουργείου (http://www.minedu.gov.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς - αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).  Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων γίνεται προσπάθεια ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στην διεύθυνση αυτή, ιδίως τις ώρες αιχμής.