Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ μιλάει στο Kefalonia Sports News

Ο πρόεδρος τις Ένωσης απαντά στις  ερωτήσεις του Kefaloniasports για το ρόλο τις Ε.Π.Σ.Κ.Ι ,την Διαιτησία ,το επίπεδο του ποδοσφαίρου στο νησί και αλλά…


Kefalonia Sports News

1)Το Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο έχει αρκετά προβλήματα σε υποδομές. Η ένωση μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση τους. Και εάν ναι με ποιων τρόπο.    
Το κεφαλλονίτικο ποδόσφαιρο πράγματι έχει προβλήματα σε επίπεδο υποδομών. Αλλά τα προβλήματα δεν είναι του Κεφαλλονίτικου ποδόσφαιρου, είναι του κρατικού ποδόσφαιρου. Το Κράτος δεν έχει δείξει καμία συνέπεια προς τις συνταγματικές επιταγές, το ποδόσφαιρο το έχει για κομματικό αλισβερίσι, ποτέ δεν κατάλαβε ότι στην κοινωνία παίζει το ρόλο του μπαλέτου των φτωχών., ότι σε μερικούς τόπους είναι η μοναδική ψυχαγωγία και διασκέδαση, και ίσως προσδοκά να έχει περισσότερους ψυχίατρους, θεραπευτές, ιδρύματα από το να έχει ανθρώπους με ψυχική υγεία, κάτι που προάγει ο αθλητισμός.  Η ΕΠΣΚΙ δεν μπορεί να βοηθήσει στην επίλυσή τους, γιατί δεν έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται πόρους, ούτε δυνατότητα νομοθετικής παρέμβασης έχει πουθενά αφού είναι Ένωση Σωματείων. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα.

Ένταση και επεισόδια στη συνέντευξη Τύπου της τρόϊκα

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που απέκλεισαν στις 10.00 το πρωί την είσοδο του ξενοδοχείου HILTON όπου έδιναν συνέντευξη Τύπου οι επικεφαλής της τρόικας.
Γύρω στα 100 άτομα απέκλεισαν την είσοδο στο κεντρικό ξενοδοχείο κρατώντας πανό και πλακάτ. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της τρόικας και της κυβερνητικής πολιτικής του μνημονίου ενώ ανήρτησαν πανό στα οποία αναγράφονταν «κυβέρνηση και τρόικα μας πάνε 100 χρόνια πίσω» και «Να ακυρωθεί το μνημόνιο να φύγει η τρόικα».
Δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν προς την λεωφόρο Β. Σοφίας. Η κυκλοφορία σταμάτησε για λίγη ώρα.
πηγή: media soup

Ίσως τελικά...οτι δεν έχεις είναι αυτό που δε χρειάζεσαι....

Με τη λέξη κρίση καταλήγει πλέον το 95% των προτάσεων που λέμε, είναι το κερασάκι στη τούρτα μας, η μαρμελάδα στη φρυγανιά μας, ο λόγος για να δούμε ειδήσεις αλλά και για να κλείσουμε τη τηλεόραση, το βασικό θέμα συζήτησης σε οικογενειακές συγκεντρώσεις, στο μεσημεριανό τραπέζι, στη δουλειά, στα ψώνια παντού, είναι ακόμα... και αφορμή για ανέκδοτο.

Εύκολα μια μικρή δημοσκόπηση θα μας έδειχνε ξεκάθαρα, ότι η λέξη κρίση, συνδέεται στο μυαλό των ανθρώπων με αρνητικές συνέπειες και καταστάσεις. 

Η έννοια που κυρίως χρησιμοποιούμε περιγράφει, μια ασταθή και επικίνδυνη κοινωνική κατάσταση, που αφορά την οικονομία της  χώρας, η οποία εμπεριέχει επικείμενες απότομες αλλαγές, μια περίοδο δοκιμασίας και εκτάκτου ανάγκης.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά, διερχόμαστε μια περίοδο, δύσκολη, όπου όλα αλλάζουν, όλα αναθεωρούνται και αναμορφώνονται. Η δουλειά για την οποία κάποτε γκρινιάζαμε, τώρα είναι πολύτιμη και αισθανόμαστε τυχεροί που την έχουμε, ο μισθός που κάποτε θεωρούσαμε μικρό, σήμερα συγκρινόμενος με την ανεργία φαίνεται αρκετός.