Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

1 δισ. κάτω ο ελληνικός τουρισμός

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ 10 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΣΟΔΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Η ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΓΕΘΗ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΟΡΙΑΚΟ για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού και οδυνηρό για την εθνική οικονομία αποδεικνύεται το φετινό καλοκαίρι, καθώς οι τουριστικές εισπράξεις εκτιμάται ότι θα είναι φέτος μειωμένες κατά ένα δισ. ευρώ, σε σχέση με πέρυσι.

...

Η κυβέρνηση επικαλείται τα στοιχεία των αφίξεων από το εξωτερικό, τα οποία δείχνουν ότι οι ξένοι που ήλθαν φέτος στη χώρα μας ήταν σχεδόν όσοι και πέρυσι ή ελαφρώς λιγότεροι. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι μένουν λιγότερες μέρες και ξοδεύουν λιγότερα. Οπως ακριβώς και οι Ελληνες. Ετσι, οι διανυκτερεύσεις είναι μειωμένες τουλάχιστον 10%-15%. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Ζάκυνθο οι Ελληνες ήταν 50% λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι, ενώ πρώτη φορά ήρθαν τόσοι ξένοι για μόλις τρεις ή τέσσερις μέρες, αντί για μία βδομάδα ή δέκα μέρες τα προηγούμενα χρόνια. Κερδισμένοι της φετινής χρονιάς αναδεικνύονται η Μεσσηνία, η Ρόδος, η Κως και η Κεφαλονιά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Παναγιώτη Υφαντή στην Ελευθεροτυπία

Η Θάλεια Προκοπίου για την Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά για μένα δεν είναι απλώς ένα νησί, είναι μια χώρα απέραντη, που σε προσκαλεί να την ανακαλύψεις, ένα τόπος αέναων εναλλαγών...

Ασφαλώς και η ματιά μου δεν μπορεί να είναι αντικειμενική, αφού εδώ πέρασα όλα τα μαγικά καλοκαίρια, των παιδικών μου χρόνων – παρέες, βόλτες, τραγούδια, θάλασσες, μπλεγμένα όλα μαζί σε ένα ταξίδι ξενοιασιάς κι ελευθερίας.