Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Μαρία Μπεκατώρου: “Είμαι αφελής, δεν είμαι χαζή”

Γλυκιά και ειλικρινής η Μαρία Μπεκατώρου μιλά για την προσπάθειά της στο Just the two of us, αλλά και την παρουσία της στην πρωινή της εκπομπή. “Υπήρξαν κακοπροαίρετες κριτικές” δήλωσε η Μαρία Μπεκατώρου σε μεσημεριανή εκπομπή για το show στο οποίο συμμετέχει αλλά δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι παραπάνω. Όσο για την παρουσία της στην εκπομπή της τόνισε: “Είμαι αφελής, δεν είμαι χαζή. Είμαι αγεωγράφητη. Το ξεκινήσαμε και για να ασχοληθούν μαζί μας, αλλά και για να βγάλουμε περισσότερο γέλιο και να μας δει περισσότερος κόσμος.”
πηγη: gossip-tv

Σαν σήμερα (22-11-1963) Δολοφονήθηκε ο Τζον Φ. Κένεντι


Ήταν 22 Νοεμβρίου του 1963, όταν η ιστορία έγραφε μία από τις πιο μαύρες της σελίδες.  Μια ανοιχτή Λίνκολν Κοντινένταλ, μοντέλο 1961, διασχίζει τους δρόμους του Ντάλας εν μέσω επευφημιών και χειροκροτημάτων. Στο πίσω κάθισμα κάθεται ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια της ιστορίας, ο Τζον και η Τζάκι Κένεντι. Λίγα λεπτά αργότερα, το πανηγυρικό σκηνικό μετατρέπεται σε τόπο φονικού και οι επευφημίες μετατρέπονται σε απεγνωσμένες εκκλήσεις για βοήθεια.  Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι κείτεται νεκρός, χτυπημένος από τις σφαίρες ενός όπλου που ακόμα και σήμερα πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ποτέ δεν κράτησε ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ.  Σήμερα, 47 χρόνια μετά, πολλοί από τους πρώην πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, που είχαν διοριστεί για να προστατεύουν τον Τζον Κένεντι, αναμοχλεύουν μνήμες από εκείνη την ημέρα. 

Η Κεφαλλονιά κοιτάει τ' άστρα!

Αεροφωτογραφία των εγκαταστάσεων του ΚΙΕ/Εύδοξος.
Ενα νέο ισχυρό τηλεσκόπιο τοποθετήθηκε τον Αύγουστο στον Αίνο της Κεφαλλονιάς, χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες. Υστερα από μια τιτάνια προσπάθεια να προλάβει να αποπερατωθεί πριν η Ελλάδα πληγεί από την οικονομική κρίση -απαγορευτική για τον εκσυγχρονισμό των επιστημών υποδομών- ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εγκατάστασης του νέου τηλεσκοπίου «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής», διαμέτρου 1,44 μ., που είχε δρομολογηθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Το τηλεσκόπιο προστατεύεται από τον θόλο «Σμύρνη-Ιωνία», τον τελειότερο στην Ελλάδα. Ο θόλος τοποθετήθηκε στη Δορυφορική/Αστρονομική Βάση Αίνου Κεφαλληνίας «Υποσμηναγός Γεώργιος Λυκούδης», η οποία απαίτησε 15 χρόνια συνεχούς προπαρασκευής. Στη μνήμη του Γ. Λυκούδη, του κεφαλονίτη υποσμηναγού χειριστή μαχητικού F-16, που έπεσε το 2004 στο Πήλιο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, τιμάται η διαχρονική εθνική συμβολή της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία παραχώρησε τις ορεινές εγκαταστάσεις της στον Αίνο για τον σκοπό της δημιουργίας του αστεροσκοπείου το 1999.

Μάχη για τον έλεγχο της ρύπανσης

Μάχη με τον χρόνο και με σύμμαχο τον καιρό δίνουν λιμενικοί και εθελοντές για να προστατεύσουν τις ακτές της Κεφαλονιάς από ρύπανση με πετρελαιοειδή.
«Είναι ασυνήθιστο αυτή την εποχή, αλλά ευτυχώς επικρατεί άπνοια και βοηθάει στις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η ρύπανση και να μην φτάσει στις ακτές», λέει στο «Eθνος» ο πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας προστασίας περιβάλλοντος Πυλαρέων, Λάμπρος Τζάνης, που μαζί με το λιμεναρχείο Κεφαλληνίας προσπαθούν από την περασμένη Παρασκευή να περιορίσουν τη ρύπανση από το ναυάγιο του μικρού φέρι «Κριστίν».
Το πλοίο ναυάγησε, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, ανοιχτά από τον όρμο της Αγίας Κυριακής και από την επόμενη ημέρα διαπιστώθηκε ότι ανάβλυζαν από τις δεξαμενές του ελαφρά πετρελαιοειδή, που σχημάτιζαν ένα λεπτό «φιλμ» στην επιφάνεια της θάλασσας.

Δεμένα πλοία σε όλο το Ιόνιο λόγω των θυελλωδών ανέμων


Απαγορευτικό απόπλου βρίσκεται σε ισχύ στο λιμάνι της Κυλλήνης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο.

Από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας θα εκτελούνται τα δρομολόγια μόνο με σκάφη κλειστού τύπου ενώ από τη Σάμη της Κεφαλονιάς δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο του πλοίου «Κεφαλονιά» με προορισμό την Πάτρα.

newsbeast.gr