Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ

Στα κύματα κιντύνεψαν
κάποτε να πνιγούνε
δύο ψαράδες κι' έκαμαν
τάμα για να σωθούνε.
Ετάξανε στον Άγιο,
από το Μαιστράτο
στη Χάρη του να πήγαιναν
κι' οι δύο ποδαράτο.
Και μέσα στα παπούτσια τσου
να έβαζαν ρεβύθια,
εάν η Θεία χάρη Του
τσου έστερνε βοήθεια.
Μα λες και εισακούστηκε
αυτή η έκκλησή τσου,
γλυτρώσαν οι ψαράδες μας
μαζί με το σκαρί τσου.
Σαν βγήκαν έξω, ήρτανε
κι' οι δυο σε συμφωνία,
το τάμα τσου να κάμουνε χωρίς αργοπορία.

Στ' Αριστοφάνη όρισαν
τον τόπο συναντήσεως
και την αρχή τση Γέφυρας
σα μέρος εκκινήσεως.

Την άλλη μέρα μάλιστα
νωρίς θα ξεκινούσαν,
μήπως αν πέρναγε ο καιρός
το τάμα λησμονούσαν.
Ο πρώτος την επόμενη
πήγαινε τραγουδώντας
κι' ο άλλος απ' τσου πόνους του
στο δρόμο εσερνόνταν.
Μα σαν συναντηθήκαν,
ο άλλος τον ρωτάει
το πως μπορεί των ρεβυθιών
το πόνο να βαστάει.
Κι ο πρώτος του απάντησε,
"Μήπως μωρέ δεούτελο
και δεν τα έχεις... βράσει;"

Πηγή: Γεράσιμος Ν. Αυγουστάτος. <Ευτράπελα καμώματα, Κεφαλονίτικες ιστορίες και υπέροχοι τύποι, σε Κεφαλονίτικους σατιρικούς στίχους.>

Κερδοσκοπία στη βενζίνη




Κερδοσκοπία και στην αγορά των καυσίμων δοκιμάζει τις διακοπές των καταναλωτών. Μέχρι και 18,4 λεπτά το λίτρο η διαφορά ανάμεσα στο ακριβότερο και φθηνότερο βενζινάδικο μέσα στον ίδιο τον νομό.

Οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης σε νησιά «χτύπησαν» ακόμη και τα 1,75 ευρώ ανά λίτρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στον Νομό Λασιθίου, όπου καταγράφεται η ακριβότερη αμόλυβδη.
Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εστιάζει το πρόβλημα σε οκτώ νομούς εκ των οποίων οι επτά νησιωτικοί και μάλιστα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Σ. Κομνηνός απέστειλε εγκύκλιο στους νομάρχες προκειμένου να προβούν σε ελέγχους.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον νομό Λασιθίου. Το εύρος τιμών είναι στα 17,5 λεπτά το λίτρο. Ο νομός Ρεθύμνου έχει τη μεγαλύτερη «ψαλίδα» που είναι στα 18,4 λεπτά το λίτρο. Ακολουθούν η Κέρκυρα με απόκλιση στα 14 λεπτά, η Φωκίδα με 13 λεπτά, τα Χανιά με 11,6, η Κεφαλονιά με 11,5 λεπτά το λίτρο, η Σάμος με 10,2 λεπτά και η Χίος με 8,1 λεπτά το λίτρο.

Εκεί που είσαι χαλαρός και πίνεις το ποτάκι σου...



ΕΛΕΟΣ.....

Εσύ που είσαι ντόπιος μπορείς να το χωνέψεις λίγο πιο γρήγορα από τους τουρίστες και τους ξένους που έχουν έρθει στο νησί ΣΟΥ να σου αφήσουν λεφτάκια να μπορείς να ζήσεις και το χειμώνα. Όταν σε ρωτάνε .... τι απαντάς ? Τους λες : E... να μωρέ...υπάρχει ωράριο μέχρι τις 3.00 και οι καφετέριες πρέπει να κλείσουν. ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΙΩΣΕΙ, ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΗΛΙΘΙΟΣ, ΟΤΑΝ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΚΡΙΜΑΤΣΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ?????
15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, που η σαιζόν είναι στο peak της, οι περισσότεροι έχουν βγει για να διασκεδάσουν και να κάνουν κατανάλωση, έχουν αφήσει όλα τους τα προβλήματα στην άκρη και έχουν σκοπό ΜΟΝΟ να περάσουν καλά....και εσύ του λες ότι υπάρχει ωράριο? και οτι τώρα" αν θες πήγαινε σε ένα από τά clubakia μας (ποιο να πρωτοδιαλέξεις), αλλά από εδώ φύγε... δεν μπορείς να κάτσεις άλλο. Αν δεν σου αρέσει στο δωμάτιο σου...
Για ποιο λόγο αυτός ο άνθρωπος να ξαναέρθει του χρόνου? Για ποιο λόγο να πει και σε 5 γνωστούς του να έρθουν και αυτοί του χρόνου εδώ? Ξέρετε τι θα πει? Οταν παντρευτώ και κλείσω 20 χρόνια γάμου και θα έχω βαρεθεί τη ζωή μου θα πάω να περάσω ήρεμα.
ΓΙΑΤΙ?
Οσο όμορφο νησί και να έχεις, όσες φυσικές ομορφιές περικλείουν το τόπο σου....αυτό είναι που θα μείνει σε κάποιον που θα έρθει για διακοπές.. Θα του μείνει το αρνητικό και αυτό που τον ξενέρωσε περισσότερο από όλα.
Ειναι πολύ δύσκολο να αφήσουν αυτές τις μέρες το ωράριο ελεύθερο? Είναι τρομερά δυσνόητο να αντιληφθεί κανείς ότι ο κόσμος, αν και άργησε να έρθει φέτος, γέμισε το νησί και ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ για γεμίσουν ΟΛΟΙ.. και αυτοί που έχουν άδεια λειτουργίας και CLUB και οι μη έχοντες. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ .....ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΡΘΩ Ρ Ε ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ?
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΡΘΩ ΝΑ ΠΑΘΩ ΨΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟ ΣΟΥ?
Και για να τελειώνουμε εδώ.... αν θες να έχεις κόσμο ΡΕ κατάφερε τον να έρθει στο μαγαζί σου με την επιχειρηματική σου μαγκιά.. και όχι με το να παίρνεις μαζί σου στον κατήφορο και άλλους.. ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΦΥΓΕ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΑΕΙ.
Σταματήστε να κάνετε το νησί νούμερο ένα προορισμό για εκδρομές ΚΑΠΗ.
Σ.Σ.: δεν μιλάμε μόνο για έναν επιχειρηματία, δεν μιλάμε για συγκεκριμένους ανθρώπους, Μιλάμε και καταγγέλλουμε συγκεκριμένο τρόπο σκέψης που, για μας, ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ σε αυτό τον γαμ. #@#$#@$@#... τόπο.....



θα έχουμε και συνέχεια............
επειδή μαθαίνεις την αλήθεια
από παιδί και απο κουρλό
...εμείς έχουμε
και τα δυο...........