Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τα χρόνια της Ιταλικής και Γερμανικής κατοχής κ της Εθνικής Αντίστασης στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη

Κυκλοφορεί στα τοπικά βιβιλοπωλεία το βιβλίο του Σπύρου Λουκάτου "Τα χρόνια της Ιταλικής και Γερμανικής κατοχής κ της Εθνικής Αντίστασης στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη" από τις εκδόσεις νόβολι. 



Ο πρώτος αυτός τόμος αφορά στη φασιστική ιταλική κατοχή, τις εθνικο-απελευθερωτικές οργανώσεις και τα αντιστασιακά τους επιτεύγματα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη

Το Ισραήλ επενδύει στον τουρισμό στην Κεφαλονιά

Οι πάνω από 50 εκπρόσωποι του εβραϊκού λόμπι των ΗΠΑ, οι οποίο θα βρεθούν στην Ελλάδα στις αρχές Φεβρουαρίου, παράλληλα με την επίσκεψη της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα , δεν ταξιδεύουν στη χώρα μας μόνο για συμβολικούς λόγους, αλλά, όπως αναφέρουν πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, για να συζητήσουν για ουσιαστικά θέματα με κυριότερο τις επενδύσεις.
...
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newscode.gr, υπέβαλε πρόταση «μαμούθ» στον Έλληνα πρωθυπουργό για επενδύσεις, σε βάθος χρόνου, στον τομέα του τουρισμού σε ελληνικά νησιά ύψους 350 δις ευρώ . Πιο συγκεκριμένα, ο Άβιγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος προφανώς μετέφερε τις προθέσεις Ισραηλινών επενδυτών αναφέρθηκε σε κάποιες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον: Την Ρόδο (και τις γύρω περιοχές), την Κρήτη και την Κεφαλονιά.

Οριστικό στοπ στο κάπνισμα (?)

Ο Ανδρέας Λοβέρδος διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί και πως θα ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρησή του. Στα όργανα ελέγχου προστίθενται 800 επιθεωρητές εργασίας και 40 στελέχη του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ). Οι ελεγκτές (και οι δήμοι) θα είναι υπόλογοι στο υπουργείο Υγείας, από το οποίο θα εκδίδεται κάθε εβδομάδα αναφορά αποτελεσματικότητας.
Οριστικό στοπ στο κάπνισμα
Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι οι νέες ρυθμίσεις για το κάπνισμα θα περιληφθούν στο πολυνομοσχέδιο που καταθέτει σήμερα στη Βουλή. Ο αντικαπνιστικός νόμος 3868/2010 -είπε- δεν πρόκειται να αλλάξει, ενώ ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Αντώνης Δημόπουλος ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει ενημερωτική εκστρατεία στα σχολεία και στις ένοπλες δυνάμεις.
Ο Αν. Λοβέρδος απέδωσε την αδυναμία εφαρμογής των μέτρων στους ελλιπείς ελέγχους, κυρίως από την πλευρά της δημοτικής αστυνομίας:
«Οι ελεγκτικές αρχές δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δημοτική αστυνομία δεν υπάρχει ή έχει ελάχιστα μέλη. Σε άλλες, οι δήμαρχοι ήταν απρόθυμοι να δώσουν τις κατάλληλες εντολές, λόγω δημοτικών εκλογών».