Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ena anekdotaki sta agglika....

An Arab at the airport:

- Name?
- Abdul al-Rhazib.
- Sex?
- Three to five times a week.
- No, no. I mean male or female?
- Male, female, sometimes camel.
- Holy cow!
- Yes, cow, sheep, animals in general.
- But isn't that hostile?
- Horse style, doggy style, any style!
- Oh dear!
- No, no! Deer run too fast!

Ωραία Ιδέα...


Ξέρετε τώρα με την οικονομική κρίση, στίβω το κεφάλι μου συνέχεια να βρώ έναν τρόπο για να βγάλω λεφτά!!! Μια ιδέα για μια επιχείρηση με καλές προοπτικές, σχετικά μικρό κόστος, που να μου προσδίδει και ενα καλό κοινωνικό προφίλ, να μη σκοτώνομαι και στη δουλειά και βέβαια να αντέχει στην οινομική κρίση...!!!!
Σκεφτόμουν απο δω, σκεφτόμουν απο κεί...ρώταγα, διάβαζα... αλλά τίποτα...
Και ξαφνικά...μου ήρθε η ιδέα!!!! ΕΥΡΗΚΑ!!!!
Θα γίνω εκδότης επαρχιακής εφημερίδας!!!!
Θα φτιάξω μια εφημερίδα, όχι πολλές σελίδες...το πολύ 12 (μη χαλάμε μελάνια και χαρτιά) και θα τη βγάλω στα περίπτερα με 2€.
Όχι όχι, δε θα είναι τα δύο € που θα με φτιάξουν, απο αλλού θα έρχεται το χρήμα...
όχι απ΄τις διαφημίσεις και τις αγγελείες όπως πιθανώς σκεφτήκατε (αθώα μου παιδιά), αλλά απο τις καλές μου σχέσεις με το σύστημα....θα πιάσω απο κοντά τους επικρατέστερους πολιτικούς...και όποιος μου δώσει πιό πολλά....θα τον κάνω άρχοντα, θα του φτιάχνω κάτι εξωφυλλάκια...τρέλα... Ο κος ΤΑΔΕ, πήγε εδώ , πήγε εκεί...είχε τόσο κόσμο στη συγκέντρωσή του...έκανε αυτό εκανε εκείνο, ενω ο άλλος ...χάλια μάυρα...!!!!
Θα του βγάλω και ενα ωραίο ψευδώνυμο,ας πούμε "ο Original"...και θα τα πάμε μια χαρά...κι εγώ κι αυτός....
Α...δε σας είπα την εφημερίδα θα την ονομάσω....κατι απλό αλλά με νόημα..."Αδέσμευτος, Απογευματινός τύπος, Νυχτερινός τύπος"....κάτι τέτοιο.
Και θα τα έχω όλα: μια επιχείρηση με καλές προοπτικές(πολύ χρήμα), σχετικά μικρό κόστος(καμιά δεκαριά χιλιάδες€ , που θα τα βγάλω στις πρώτες τοπικές εκλογές), που να μου προσδίδει και ενα καλό κοινωνικό προφίλ( θα με γλείφουν όλοι οι κομματάρχες και τα τσιράκια τους), να μη σκοτώνομαι και στη δουλειά (θα βρώ δυο πιτσιρικάδες χωρίς ΙΚΑ να βγάζουν τη δουλειά)και βέβαια να αντέχει στην οινομική κρίση (η δουλειά του προαγωγού, δεν έχει ποτέ πρόβλημα)!!!!
Είδατε....τρομερή ιδέα!!!
Το κακό είναι οτι σας την είπα και μπορεί τώρα να με προλάβεται....

Η κλήρωση του κυπέλλου

Η Ε.Ε.Π. & Κ.Ε. αποφάσισε όπως την Πέμπτη 16-9-2010 και ώρα 20:30’ διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Mirabel στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου η κλήρωση των αγώνων της Α’ Φάσης – 1ης Σειράς του ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ, περιόδου 2010-2011, σε δημόσια συνεδρίασή της και παρουσία των κ.κ. αντιπροσώπων των σωματείων.

epski.gr

Το "σκαθάρι Φαραώ" χτυπά τα φοινικόδεντρα

Το «σκαθάρι Φαραώ» ή το κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι των φοινίκων (Rhyncophorus ferrugineus), όπως είναι η επίσημη ονομασία του, είναι ένα έντομο που αναπτύσσεται στα φοινικόδεντρα και τα καταστρέφει ύπουλα και ταχύτατα. Στην Ελλάδα ήρθε γύρω στο 2001, μέσω της εισαγωγής φοινικόδεντρων μεγάλου μεγέθους, από την Αίγυπτο, γι αυτό και του δόθηκε το προσωνύμιο «Φαραώ». Είναι μία πολύ σοβαρή και ύπουλη απειλή για τους φοίνικες της χώρας μας, σαν μια «κατάρα» που ήρθε από την Αίγυπτο και που κρατάει εδώ και αρκετά χρόνια, με καταστροφικά αποτελέσματα. Είναι πολύ ανθεκτικό και δεν εξοντώνεται με έναν κοινό ψεκασμό. Γι’ αυτό και σε περιοχές που παρατηρήθηκε το καταστροφικό αυτό έντομο, αρχές και ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν, σε πολλές περιπτώσεις, να κόψουν και να θάψουν ή να κάψουν τους φοίνικες που είχαν προσβληθεί, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωσή του. Μόλις ο φοίνικας προσβληθεί από το κόκκινο σκαθάρι, ξεραίνεται, έχοντας πρώτα μολύνει και τους γύρω του, χωρίς να φαίνεται στα αρχικά στάδια, η καταστροφική δράση του εντόμου. Ο ρυγχοκάνθαρος, μοιάζει με τα κοινά σκαθάρια, έχει βυσσινοκαφέ χρώμα και το μήκος του φθάνει τα τρία εκατοστά. Γεννά από 50 έως και 500 αυγά μέσα σε τρύπες στον κορμό του φοίνικα. Τα αυγά εκκολάπτονται ταχύτατα και μέσα σε διάρκεια δύο με πέντε ημερών, βγαίνουν ως κάμπιες και τρέφονται από τα πάνω ακραία φυλλώματα και τον κορμό του φοίνικα. Η ζημιά για το δέντρο ξεκινά από την κορυφή του. Τα φύλλα πέφτουν και στο τέλος ο φοίνικας ξεραίνεται, ενώ το σκαθάρι εξαπλώνεται ταχύτατα και σε γειτονικούς φοίνικες, αφού έχει τη δυνατότητα να πετάει σε αποστάσεις ακόμα και 20 χιλιομέτρων. Πρόκειται για ένα έντομο που παρατηρήθηκε, για πρώτη φορά, σε μία φυτεία καφέ στην Κεϋλάνη. Στη συνέχεια το σκαθάρι εξαπλώθηκε σε περιοχές όπως: Ινδίες, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Αίγυπτο και Ισπανία, όπου προξένησε μεγάλες καταστροφές. Τα πρώτα κρούσματα του κόκκινου σκαθαριού εμφανίστηκαν στην Κρήτη όπου έγιναν και οι μεγαλύτερες καταστροφές, στο περίφημο φοινικόδασος Βάι της Σητείας. Στη συνέχεια παρατηρήθηκε σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα, όπως στη Ρόδο, στο Λαύριο, τον Ωρωπό, την Ζάκυνθο, την Εύβοια, την Κεφαλονιά, την Αιτωλοακαρνανία, ακόμα και σε περιοχές της Αττικής, καθώς και στον Εθνικό κήπο.

Μπάχαλο το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια

Μπορεί να ανακοινώθηκε και επίσημα ως υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ ο συμπατριώτης μας καθηγητής και τέως γενικός γραμματέας Ηλ. Μπεριάτος, όμως ο προεκλογικός δρόμος κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα είναι.
Αιτία; Η υποψηφιότητα του ιστορικού στελέχους του Κινήματος Κερκυραίου Γ. Καλούδη κόντρα στην επίσημη θέση της Ιπποκράτους που διχάζει πλέον το ΠΑΣΟΚ και στην Περιφέρεια, το οποίο πλέον κινδυνεύει με ήττα σε μια εκλογική Περιφέρεια για την οποία εδώ και λίγο καιρό κανείς δεν θα αμφισβητούσε ότι θα την κέρδιζε.
Είναι φανερό ότι οι Κερκυραίοι δεν θα μπορούσαν εύκολα να χωνέψουν το γεγονός ότι η επίσημη επιλογή του Γ. Παπανδρέου δεν θα ήταν από το νησί τους και έσπευσαν να γεμίσουν το κενό που δημιουργούσε η υποψηφιότητα ενός μη Κερκυραίου με ένα προβεβλημένο στέλεχος τουλάχιστον μέσα στα όρια της Περιφέρειας και ο οποίος φαίνεται να συγκεντρώνει έναν πολύ μεγάλο αριθμό στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τόσο στην Κέρκυρα, όσο και σε άλλα νησιά της Περιφέρειας.

Δύσκολα τα πράγματα για τον Σπύρου, υποψήφιο της ΝΔ για την περιφέρεια

Πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ στα γραφεία της ΝΟΔΕ σύσκεψη των υποψηφίων για το περιφερειακό ψηφοδέλτιο της ΝΔ , με επικεφαλή τον κ. Σπύρο Σπύρου.

Στη σύσκεψη είχαν κληθεί να πάρουν μέρος περίπου 20 άτομα από όλους τους Δήμους της Κεφαλονιάς, αλλά λόγω της διαρροής της πληροφορίας ότι ο κ. Σπύρου είχε ήδη επιλέξει για Αντιπεριφερειάρχη τον Σωτήρη Κουρή τελικά εμφανίστηκαν μόλις .. 7 άτομα.

25 χρόνια εκπομπής με την Oprah Winfrey!


Αυλαία ετοιμάζεται να ρίξει στην πολύ επιτυχημένη καθημερινή εκπομπή της, η διάσημη Αμερικανίδα παρουσιάστρια Oprah Winfrey, μετά από 25 χρόνια.

Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια που κατάφερε να καθηλώσει το αμερικάνικο κοινό με τα κοινωνικά της θέματα, τις γνωστές εκπομπές της και τους εκλεκτούς καλεσμένους της, φαίνεται πως φθάνει στο τέλος μια "εποχής", καθώς η ίδια ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της για ένα νέο επαγγελματικό βήμα।

Το “Oprah Winfrey Show” που σήμερα μεταδίδεται σε 145 χώρες και καθημερινά το παρακολουθούν 7,1 εκατομμύρια άνθρωποι θα ολοκληρώσει τα 25 χρόνια παρουσίας του στην τηλεόραση το Σεπτέμβριο του 2011, όπου θα πέσει και η αυλαία.

15 Σεπτεμβρίου η Διεθνής ημέρα της Δημοκρατίας

Η επιλογή από τα Ηνωμένα Έθνη της 15ης Σεπτεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας αντιστοιχεί στην υιοθέτηση της Οικουμενικής Διακήρυξης για τη Δημοκρατία από την Διακοινοβουλευτική Ένωση, το Σεπτέμβριο του 1997. Η διακήρυξη επιβεβαιώνει τις αρχές της δημοκρατίας, τα στοιχεία και την άσκηση της δημοκρατικής διακυβέρνησης.

ipu.org