Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Οδηγίες από Υπ.Εσωτερικών για Καλλικράτη

To Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε δύο εγκυκλίους σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης στις οποίες περιγράφονται τα εξής:

• Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές
• Πώς ασκείται το εκλογικό δικαίωμα
• Θέματα που ενδιαφέρουν τους υποψηφίους όπως είναι τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα, η ποσόστωση των δύο φύλλων και η συγκρότηση των ψηφοδελτίων
• Θέματα που αφορούν την ανακήρυξη των συνδυασμών και των δικαιωμάτων αυτών καθώς και των διαδικασιών ενστάσεων
• Η μορφή και το περιεχόμενο των ψηφοδελτίων και οι σταυροί προτίμησης για τους υποψηφίους
• Αναλυτική περιγραφή του νέου εκλογικού συστήματος μαζί με παραδείγματα
• Περιλαμβάνονται επίσης χρήσιμα νομικά κείμενα σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές

Η εγκύκλιος για τις Δημοτικές εκλογές εδώ:
http://s.enet.gr/resources/article-files/dimotikes-2.pdf

Σύγκρουση F16 στον αέρα. Νεκρός ο ένας πιλότος.

Δύο μαχητικά F-16 συγκρούστηκαν στον αέρα ανοιχτά της νήσου Χρυσής (Γαϊδουρονήσι) με αποτέλεσμα να συντριβούν.

Πρόκειται για ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο αεροσκάφος από την 340 Μοίρα της 115 Πτέρυγα Μάχης με έδρα τη Σούδα Χανίων.

Οι δύο χειριστές του διθέσιου αεροσκάφους περισυνελέγησαν σώοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπου υπεβλήθησαν σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Πυρκαγιά στα Λιμένια, Δ. Ελειού-Πρόνων

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Λιμένια του Δήμου Ελειού-Πρόννων. Επί τόπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες, με τέσσερα οχήματα. Από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Η ορχήστρα στων χρωμάτων για μια ακομα φορά θα βρεθεί στο νησί μας, την Κυριακή 29 Αυγούστου, στις 9.00μμ, στο υπαίθριο θέατρο του Βοτανικού κήπου Κεφαλονιάς। Στο Α’ μέρος η σολίστ Marie-Cecile Boulard θα ερμηνεύσει το κοντσέρτο για κλαρινέτο του W।A। Mozart. Στο Β’ μέρος η Αμαλία Τάτση και ο Βασίλης Γισδάκης θα είναι οι δύο σολίστ στον «Μεγάλο Ερωτικό», έργο για δύο φωνές, χορωδία και μικρό σύνολο του ιδρυτή της Ορχήστρας Μάνου Χατζιδάκι. Την Ορχήστρα διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.

Πληροφορίες και εισιτήρια από το Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου, έναντι Νομαρχίας στο Αργοστόλι. Τηλέφωνο: 26710-26595
__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

Ξυλοκοπήθηκε άγρια ο γιος του Στρίτζη


Ομάδα μπράβων ξυλοκόπησε και τραυμάτισε τα ξημερώματα στη Βάρη τον μπασκετμπολίστα της ΑΕΚ Φώτη Βασιλόπουλο και νεαρό μέλος της εφοπλιστικής οικογένειας Στρίτζη.
Προηγήθηκε επεισόδιο στο νυχτερινό κέντρο Frangelico στην παραλιακή λεωφρόρο Ποσειδώνος. Δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις προκειμένου το θέμα να μην λάβει δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 6 το πρωί, στην οδό Θησέως στη Βάρη ομάδα 10 - 15  κρατώντας μαχαίρια, αναισθητικά σπρέι και σιδερογροθιές επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια τους δύο νεαρούς και στη συνέχεια τους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 500 ευρώ και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Πεδίο μάχης ο Λαγανάς στη Ζάκυνθο!

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο Λαγανάς της Ζακύνθου όταν τέσσερις αστυνομικοί της τροχαίας προσπάθησαν να εκδιώξουν εκατοντάδες νεαρούς Βρετανούς τουρίστες που βγήκαν από τα μπαρ και έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο. Στις συμπλοκές συμμετείχαν πολλοί νεαροί, ορισμένοι από τους οποίους επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο κάνοντας ακόμη και… συλλήψεις. Aν και ήταν μόλις τέσσερις οι αστυνομικοί, έβγαλαν τα γκλοπς και όρμησαν στο πλήθος προσπαθώντας να εκδιώξουν από το κέντρο του Λαγανά τους εκατοντάδες νεαρούς από τη Βρετανία που είχαν κυκλώσει το περιπολικό της τροχαίας χορεύοντας μεθυσμένοι στη μέση του δρόμου। Ακολουθεί πανικός, ξύλο μετά μουσικής μεταξύ νεαρών Βρετανών και δύο επεισοδιακές συλλήψεις τουριστών από κάποιους με πολιτικά που όπως καταγράφεται και από την κάμερα, χτυπούν με γροθιές και κλοτσιές τους νεαρούς ταραξίες οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να μην καταλήξουν στο περιπολικό. Ο νεαρός προσπαθεί να αποφύγει τη σύλληψη, ο αστυνομικός τον πιάνει από πίσω από την μπλούζα, αλλά εκείνη τη στιγμή επεμβαίνουν κάποιοι άλλοι νεαροί με πολιτικά και τον χτυπούν αλύπητα. Την ίδια τύχη είχε κι ένας άλλος νεαρός Βρετανός που πρωτοστάτησε στο κλείσιμο του κεντρικού δρόμου. Επιτέθηκε πισώπλατα σε έναν υπάλληλο νυχτερινού κέντρου, αλλά όταν προσπάθησε να ξεφύγει τρέχοντας, κάποιοι άλλοι νεαροί τον έφεραν πίσω στο περιπολικό σχεδόν σηκωτό.

Πηγή: http://www.report24.gr/

5 μέρες πριν την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος


Θα απαγορεύεται παντού. Μεταβατική περίοδος 8 μηνών για καζίνο και μεγάλα νυχτερινά κέντρα. Τέρμα στα παραθυράκια του νόμου

5 μέρες απομένουν στους θεριακλήδες να "απολαύσουν" το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους.

Η υπουργός Υγείας έκλεισε όλα τα παραθυράκια του προηγούμενου νόμου σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει "καθαρό" περιβάλλον σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους από 1ης Σεπτεμβρίου, καταργώντας τις εξαιρέσεις και κάνοντας πιο αυστηρούς τους ελέγχους, ώστε επιτέλους να εφαρμοστεί η απαγόρευση του καπνίσματος και στη χώρα μας.

Οι επιτυχόντες στην Κεφαλονιά

Παραθέτουμε τη λίστα με τους επιτυχόντες των Πανελληνίων 2010 για τα Λύκεια του Ν. Κεφαλληνίας. Ευχόμαστε στα παιδιά καλή φοιτητική ζωή και σταδιοδρομία.


ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΑΙΝΟΥ,ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.

Τα ελεύθερα άλογα του Αίνου ζουν στις Ν-ΝΑ παρυφές του Μεγάλου Βουνού της Κεφαλονιάς, πάνω από το χωριό Αργίνια। Βιότοπός τους είναι η περιοχή του Μοναστηριού της Ζωοδόχου Πηγής. Εκεί υπάρχει και η μοναδική πηγή του Αίνου με το λιγοστό νερό,από την οποία ξεδιψάνε αιγοπρόβατα, άνθρωποι και άλογα. Η ύπαρξή τους οφείλεται στην αρχαία συνήθεια των χωρικών να διατηρούν ελεύθερα κοπάδια αλόγων στα βουνά, για να μη τα συντηρούν. Εγκαταλειμμένα μετα το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο στην άγρια φύση διατηρήθηκαν μέχρι την τελευταία δεκαετία σε ολιγάριθμες αγέλες. Σήμερα έχει μείνει μόνο μία. Ο αριθμός τους έχει μειωθεί τόσο, ώστε να θεωρούνται πλέον υπό εξαφάνιση.Τα άλογα του Αίνου κατάγονται από τον ορεινό τύπο των αλόγων της φυλής της Πίνδου, που προμηθεύονταν οι χωρικοί της περιοχής από τις ζωοπανήγυρεις των περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας και της Άρτας.Απομονωμένα για δεκαετίες επάνω στο βουνό προσαρμόστηκαν στις εξαιρετικά δυσμενείς κλιματολογικές και εδαφικές συνθήκες, όπως: μεγάλο υψόμετρο, πετρώδες έδαφος, έλλειψη φυσικού καταφύγιου για την προφύλαξη τους απο το ψύχος και τα χιόνια το χειμώνα, λειψυδρία το καλοκαίρι, φτωχή βλάστηση, στερημένη τροφή. Η προσαρμογή τους όμως αυτή στις ανωτέρω συνθήκες σε συνδυασμό με την ελεύθερη αναπαραγωγή τους στην απόλυτη φύση συντέλεσε, ώστε μέσα από διαδικασίες φυσικής επιλογής τα άλογα του Αίνου να εξελιχθούν σε καθαρή φυλή.Συγκριτικά με τα άλογα της Πίνδου , τα άλογα του Αίνου είναι μικρότερα σε μέγεθος και ύψος, αλλά έχουν τους ίδιους χρωματισμούς. Στα σημεία όμως, που δεν υπάρχει σύγκριση, είναι η αντοχή, η ικανότητα ασφαλούς βαδίσματος και τροχασμού σε δύσβατα εδάφη και το λιτοδίαιτο της ιδιοσυστασίας τους. Τα άλογα του Αίνου έχουν εμφανείς ομοιότητες με άλογα των αρχαίων ελληνικών γλυπτών. Το θέαμα που παρουσιάζουν , όταν καλπάζουν περήφανα με μεγάλο διασκελισμό στις βραχώδεις και απόκρημνες πλαγιές του βουνού είναι πραγματικό χάρμα οφθαλμών.Η αξία τους σαν γενετικό υλικό είναι μεγάλη. Θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα πυρήνα, που θα βελτίωνε τα άλογα της φυλής της Πίνδου, τα οποία εμφανίζουν σημάδια εκφυλισμού, αποτέλεσμα της κακής περιποίησης και της πρόωρης χρησιμοποίησης τους στην εργασία.Τα άλογα του Αίνου αποτελούν διεθνώς ένα μοναδικό φαινόμενο: Σ' ένα τόσο ορεινό νησί διαβιούν ελεύθερα στη φύση, απόγονοι των αρχαίων ελληνικών αλόγων।

Πηγή: Απόσπασμα από 'Αφιέρωμα στον εθνικό δρυμό του Αίνου' - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κεφαλονιάς και Ιθάκης.