Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Aπαράδεκτος οδηγός στο ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς!

 Πρίν απο λίγο δημοσιεύτηκε στο γνωστό blog tromaktiko, η παρακάτω καταγγελεία:

Ντροπή, στον οδηγό του ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς...
στο λεωφορείο νούμερο πέντε που το πρωί της τετάρτης ( χτές) μεταφέροντας τους για τρείς μέρες αποκλεισμένους( λόγω απεργίας ΠΝΟ) στην Πάτρα γονείς μου , προς το πορθμείο της Κυλήνης τους εγκατέλειψε στο σταθμό έκδοσης εισητηρίων και ανάγκασε τον καρδιοπαθή πατέρα μου να τρέξει σχεδόν 500 μέτρα μέσα στη βροχή να προλάβει το πλοίο, ο ανθρωπός κόντεψε να μείνει, η αναισθησία ορισμένων συμπολιτών δεν εχει όρια ..
Ντροπή , στην εταιρία Strintzis Ferries, που παρακράτησε την οικονομική διαφορά των εισητηρίων δηλώνοντας " χρήματα δεν επιστρέφονται..." , τα δρομολόγια της Πάτρας είχαν ακυρωθεί λόγω της απεργίας και αναγκαστικά οι επιβάτες ταξίδεψαν με πλοίο της ίδιας εταιρίας απο Κυλλήνη.
Ντροπή στους κύριους που αποφασίσαν απροειδοποίητη απεργία με συνέπεια να αποκλεισθεί ο κόσμος και να αναγκαστεί να πληρώσει τριών ημερών παραμονή στην Πάτρα (ξενοδοχείο, φαγητό, φάρμακα) που με οικονομία έφτασε το ποσό των 30
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Το συγκρότημα «Mπλε» live στο Ενετικόν...!!

Δίνουν σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση, τον καλύτερό τους εαυτό, αποδεικνύοντας ότι ήταν και παραμένουν μια απʼ τις καλύτερες live μπάντες της Ελλάδας. Η δισκογραφική τους παρουσία έχει σημειώσει αξιοπρόσεκτη εμπορική επιτυχία με τραγούδια όπως «Ενοχές», «Όνειρα σου τραγουδάω», «Έλα να δεις», «Στα μαύρα έχω ντυθεί», «Μία φορά κι έναν καιρό», κ.π.α..

Οι παραστάσεις τους γεμάτες μελωδία και ρυθμό, ξεσηκώνουν το κοινό. Στο πρόγραμμα εκτός από δικές τους επιτυχίες οι ΜΠΛΕ δοκιμάζουν να μας ταξιδέψουν με διασκευές ξένων- και αγαπημένων- ροκ κομματιών όπου με τη συμμετοχή του Stefan Schwerdtfeger των Big Sleep (θα τους θυμάστε από τη δεκαετία του '90 με το "Looking for a girl with a washing machine"), με την υπέροχη φωνή του και το φοβερό tracklist απογειώνουν την παράσταση.

Συνολικά, οι Μπλε χαρακτηρίζονται σαν ένα αρκετά πρωτότυπο γκρουπ για τα δεδομένα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής, αφού κατάφεραν να συνδυάσουν ποπ-ροκ στοιχεία με έντονες πινελιές από μπλουζ, funk και τζαζ. Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου θα τους απολαύσουμε στη μουσική σκηνή «Ενετικόν» στην Κεφαλονιά.

«Ενετικόν»: Τραυλιάτα, Κεφαλονιά (7 χλμ. από το Αργοστόλι)

τηλ: 26710-69339

Το ασύρματο Ίντερνετ «αρρωσταίνει» τα δέντρα

Το ασύρματο Ίντερνετ «αρρωσταίνει» τα δέντρα, προκαλώντας σημαντικές ανωμαλίες στην ανάπτυξή τους.

Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων, η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi) είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τα δέντρα και τα φυτά που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Wageningen στην Ολλανδία απέδειξαν ότι η «ασθένεια του Wi-Fi» πλήττει όλα τα φυλλοβόλα δέντρα στον δυτικό κόσμο, προκαλώντας αιμορραγία και ρωγμές στο φλοιό τους.Wi-Fi- επηρεάζονται ελάχιστα ή καθόλου.

Εκτός από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούν τα ασύρματα δίκτυα LAN και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, την κατάσταση επιβαρύνουν και οι ρύποι που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα.

Οι επιπτώσεις

Οι επιστήμονες εξέτασαν 20 δέντρα (μελίες) τα οποία εξέθεσαν επί τρεις μήνες σε διάφορες πηγές ακτινοβολίας.

Όσα βρίσκονταν εντός εμβέλειας δικτύου Wi-Fi υπέστησαν χρωματικές αλλοιώσεις στα φύλλα τους, οι οποίες προκλήθηκαν από τη νέκρωση της άνω και κάτω επιδερμίδας τους. «Αυτό οδηγεί σταδιακά στο θάνατο των συγκεκριμένων τμημάτων των φύλλων», διαπίστωσαν οι επιστήμονες.

Παράλληλά, η έρευνα κατέδειξε ότι η ακτινοβολία των ασύρματων δικτύων μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των καλαμποκιών.

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας και να καθοριστούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της ασύρματης ακτινοβολίας στα δέντρα.

Αναβάθμιση σε 176 Αρχαιολογικούς χώρους

Καλύτερες µέρες θα ζήσουν οι οκτώ εκατοµµύρια και πλέον επισκέπτες που πληρώνουν εισιτήριο σε 176 αρχαιολογικούς χώρους και µουσεία σε ολόκληρη την Ελλάδα µέσα στα επόµενα τρία χρόνια, καθώς αναβαθµίζονται οι παρεχόµενες υπηρεσίες, που σύµφωνα µε την πρώτη πανελλήνια καταγραφή είχαν µεγάλα κενά
Μπορεί η Ακρόπολη να υποδέχεται κάθε χρόνο περισσότερους από ένα εκατοµµύριο επισκέπτες, πολλοί εκ των οποίων τουρίστες, ουδείς όµως έχει σκεφτεί να βάλει δίγλωσσες ενηµερωτικές πινακίδες στα µνηµεία της.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – το µεγαλύτερο µουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σηµαντικότερα στονκόσµο – δεν έχει πωλητήριο. Στους ∆ελφούς και την Επίδαυρο – χώροι µε µεγάλη επισκεψιµότητα – οι επισκέπτες δεν θα βρουν οδηγούς του Ταµείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ), δηλαδή τους επίσηµους που κυκλοφορούν µε έγκριση για την ποιότητα των πληροφοριών που παρέχουν από το υπουργείο Πολιτισµού και των οποίων τα έσοδα πηγαίνουν στο ταµείο του ΤΑΠ υπέρ των µνηµείων.

Συζητούν για το Αιγαίο


Πηγή:http://www.blogger.com/
Είμαστε ευτυχείς για το γεγονός ότι υπάρχουν κατά καιρούς δηλώσεις Τούρκων επισήμων που μας πληροφορούν ότι την εποχή αυτή διεξάγονται διαπραγματεύσεις για το Αιγαίο. Μας το είπε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας ο κ. Νταβούτογλου. Αλήθεια, τι ακριβώς είναι αυτό που διαπραγματευόμαστε; Ναι, πολλές φορές δεν είναι καλή η δημοσιότητα. Αλλά και το πολύ σκοτάδι δημιουργεί άλλων ειδών κινδύνους...

Κατ΄ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είμαστε από εκείνους που είναι αντίθετοι στις συζητήσεις. Είναι ένας πολιτισμένος τρόπος για να λύνουν οι άνθρωποι τις διαφωνίες τους. Το πρόβλημα είναι ότι με την Τουρκία έχουμε πολλές διαφωνίες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν μπορεί να είναι θέμα συζήτησης για μας. Για παράδειγμα, οι Τούρκοι θεωρούν τους τελευταίους μήνες ως εθνικό εναέριο χώρο τους τον ουρανό πάνω από το κατοικημένο νησί Φαρμακονήσι. Με την ίδια  λογική μπορούν να μας ζητήσουν να συζητήσουμε για τη Ρόδο, τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη και άλλα ελληνικά νησιά.