Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Εκλο....YES!!!!

Βρε βρε καλώωωωωστους ....τι κάνουμε;
Ετοιμαζόμαστε όλοι για τις εκλογές ε;
Πρέπει να ψηφίσουμε, να σκεφτούμε τον τόπο μας, να κάνουμε το καθήκον μας για να πάει το νησί μας ακόμα πιο μπροστά. Για να κάνουμε σκόνη και τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Για να μην πιάνουν μία μπροστά μας ούτε τα νησιά ...του Πάσχα... Μπορούμε να καταφέρουμε μαζί, μπορούμε όλοι μας να φτιάξουμε το αύριο ετούτου του βασανισμένου τόπου. Αν παλέψουμε όλοι μαζί θα καταφέρουμε όσα δεν έχουμε φανταστεί. Δεν μπορεί κανείς να μας κόψει την ανοδική πορεία των νησιών μας, δεν θα μπορεί κανείς να φτάσει...αρκεί όλοι μας σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσουμε..... (δυναμώνει η φωνή και απο κάτω ο κόσμος χειροκροτεί όλο και πιο δυνατά και σφυρίζει) ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ . ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ........... (και μπαίνει μουσική carmina burana)....

Ωραία λόγια ε; Αφού μπορεί ένας κουρλός να τα γράψει σκεφτείτε τι μπορεί να κάνει ένας "έξυπνος" .....
Επειδή αυτές τις μέρες έχουμε δει να γυρνάνε όοοολοι οι υποψήφιοι σαν τα σκατά στο δρόμο και γύρω γύρω οι μύγες τους... και επειδή μου έχουν γυρίσει τα άντερα ανάποδα με όλους αυτούς τους τυχάρπαστους που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα "κοινά" για το καλό μας και εκεί που δεν σου μιλούσαν ποτέ, τώρα είσαι η ...παλιοπαρέα ..... την Κυριακή εγώ καλύτερα να πάω στην εκκλησιά μέχρι τη δύση το ήλιου, παρέα με τον Παπαγιάννη παρά να περάσω να ψηφίσω. Καλύτερα να πάθω αναφυλαξία απο τα λιβάνια (άσε που μπορεί να την ακούσω και να μ αρέσει κιόλας) παρά να βάλω ψήφο....

Κουίζ 1) Τι κοινό έχουν οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο, με έναν φούρνο μικροκυμάτων ;

Kουίζ 2) Τι διαφορά έχει η υποψηφιότητα του Παρίση για το Δήμο από την υποψηφιότητά του για Νομάρχης και Βουλευτής ;

Aπάντησεις:
1) Και τα δύο αρχίζουν και καίνε από ...μέσα (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε)
2) Καλύτερο γραφίστα στο φυλλάδιο του στις προηγούμενες υποψηφιότητες, (βλ μουστάκι)


Ακριβή η ... ψήφος για τους ετεροδημότες λόγω της τιμής βενζίνης

Ακριβά θα πληρώσουν την… ψήφο στις περιφερειακές εκλογές οι ετεροδημότες που θα επιλέξουν να μετακινηθούν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους με αυτοκίνητο. Η τιμή της βενζίνης, με τις αυξήσεις στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και το ΦΠΑ που μεσολάβησαν από πέρυσι, βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα (η μέση τιμή σήμερα είναι 1,515 ευρώ ανά λίτρο). Αν ληφθεί δε υπόψη ότι σε 23 νομούς της χώρας διαμορφώνεται σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, καθώς και ότι στα πρατήρια των εθνικών οδών οι τιμές κυμαίνονται σε επίπεδα 10 - 15 λεπτά πάνω από το μέσο όρο της χώρας, δηλαδή πάνω και από 1,6 ευρώ το λίτρο, προκύπτει ότι για πολλούς η επιστροφή θα είναι ακόμα ακριβότερη από την έξοδο.

Εκλέχθηκε η Αραβέλλα Σιμωτά στη Βουλή της Ν.Υ.

Η δικηγόρος Αραβέλλα Σιμωτά, που κατάγεται από την Κεφαλονιά, εκλέχθηκε στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης από την περιοχή της Αστόριας, ως υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος. Αναμενόταν να ήταν η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα που θα γινόταν μέλος της Βουλής, επειδή δεν είχε κανένα αντίπαλο στις εκλογές.



Η Αραβέλλα Σιμωτά συμμετείχε από την εφηβική ηλικία της στα κοινά της Ομογένειας, αλλά και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας. Ενεργοποιήθηκε κυρίως μέσα από περιβαλλοντολογικούς φορείς και συνεργάστηκε με πολιτικούς της περιοχής, προωθώντας ζητήματα οικολογίας, παιδείας, υγείας και ασφάλειας.