Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Κρίμα....!!!

Η είδηση του θανάτου του Φώτη, τρέχει με ταχύτητα στη πόλη. Μια είδηση που σοκάρει. Ένας νέος και δραστήριος άνθρωπος έφυγε ξαφνικά. Η είδηση εκτός απο σοκ δημιουργεί και πολλές σκέψεις για την αιτία, οι οποίες όμως πραγματικά τώρα πια δεν έχουν καμία σημασία.

Σκέφτηκα αρκετά αν έπρεπε να κάνω κάποιο post στα Σέστα, γιατί νομίζω οτι υπάρχουν πολλοί που γνώριζαν το Φώτη  και έχουν πράγματα να γράψουν και να πούν για εκείνον, ήδη ο τοπικός ιντερνετικος τύπος γράφει πολλά. Τραγική ειρωνία, το kefaloniapress δημοσιεύει φωτογραφία του απο χθεσινό πάρτυ η οποία έμελλε να είναι η τελευταία.

Έγω δεν τον γώριζα προσωπικά, αποφάσισα όμως να γράψω στη μνήμη ενός ανθρώπου που έφυγε έτσι απλά και πέρασε στην άλλη πλευρά παίρνοντας μαζί του όλες τις αρετές αλλά και όλα τα πάθη και τις αδυναμίες του......Όλα έχουν ήδη συγχωρεθεί....

 photo: kefaloniapress

4,3 ρίχτερ ο χθεσινός σεισμός

Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε στις 16:40 το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 6 χλμ νοτιανατολικά της Σάμης και 56 χλμ βορειοδυτικά της Ζακύνθου, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 5 χλμ, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή άλλα προβλήματα λόγω του σεισμού.

star.gr

Το ξενοδοχείο των Gerrard, Carragher και Parker στην Κεφαλονιά.

Το δικό τους μύθο στην Ελλάδα ετοιμάζονται να ζήσουν τρεις άσοι του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Steven Gerrard, αρχηγός της Λίβερπουλ και ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του κόσμου, μαζί με τον συμπαίκτη του Jamie Carragher και τον Scott Parker, παίκτη της Γουέστ Χαμ, σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Κεφαλονιά.

Παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν για την ελληνική οικονομία, οι τρεις Βρετανοί ποδοσφαιριστές εμφανίζονται έτοιμοι να πραγματοποιήσουν μια επένδυση 10 εκατ. ευρώ, ποντάροντας στον εγχώριο τουρισμό.

Οι επενδύσεις στα ακίνητα είναι ένα από τα αγαπημένα «χόμπι» των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών του κόσμου. Γνωρίζοντας ότι η καριέρα τους στο ποδόσφαιρο με τις παχυλές αμοιβές έχει ημερομηνία λήξης, οι περισσότεροι επιλέγουν τις επενδύσεις σε γη, ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να διατηρήσουν τον ακριβό τρόπο ζωής στον οποίο έχουν συνηθίσει και αφού κρεμάσουν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια. Έτσι, όντας τριαντάρηδες, οι τρεις Βρετανοί ποδοσφαιριστές ετοιμάζονται να αποχαιρετίσουν τα γήπεδα και σχεδιάζουν ήδη τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι Gerrard, Carragher και Parker είναι οι μοναδικοί μέτοχοι της Blue Marble Hotels, η οποία σχεδιάζει την κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων και spa στα Διβαράτα του Δήμου Πυλαρέων, στην Κεφαλονιά. Για την επένδυση των 10,1 εκατ. ευρώ, οι τρεις ποδοσφαιριστές ελπίζουν, μάλιστα, να εξασφαλίσουν επιδότηση από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Δημαρχείο Κεφαλλονιάς

photo από vlahatasamis.blogspot
Τόσον καιρό παλεύουμε να πείσουμε τους Έλληνες ότι η Κεφαλονιά γράφεται με ένα λάμδα και η Κεφαλληνία με δύο. Τώρα που γράφω αυτές τις αράδες να φανταστείτε ότι ο αυτόματος διορθωτής έχει ήδη υπογραμμίσει τη λέξη "Κεφαλονιά" επειδή της... λείπει ένα λάμδα!!!

Επιτάσσει λοιπόν ο νέος μας Δήμαρχος το νεοκλασικό της Τράπεζας της Ελλάδος για να το χρησιμοποιήσει ως νέο δημαρχείο και πολύ καλά μέχρι εδώ. Και πάει και βάζει μια επιγραφή με ένα ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ με δύο λάμδα που βγάζει μάτι.

Τελικά πως να έχεις επιχειρήματα για το πως γράφεται η Κεφαλονιά όταν δεν ξέρουμε ούτε εμείς οι ίδιοι? Τουλάχιστον αλλάξτε κύριε Δήμαρχε το Ο με ένα Η να γίνει ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ για το οποίο δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση.